Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Változások szele?

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. július 25.   09:17

Erste kommentár Javában benne vagyunk már a második negyedéves gyorsjelentési szezonban, amelyben eddig túlnyomórészt amerikai cégek tették közzé számaikat. Ha egy gyors pillantást vetünk az eddigiekre,...

Erste kommentár

Javában benne vagyunk már a második negyedéves gyorsjelentési szezonban, amelyben eddig túlnyomórészt amerikai cégek tették közzé számaikat. Ha egy gyors pillantást vetünk az eddigiekre, azt gondolhatnánk, hogy minden zajlik a régiben. Az S&P500-at kitevő vállalatok 23%-a tette már közzé negyedéves számait, átlagosan 5,3%-kal múlva felül az elemzői konszenzust. A cégek 91%-a jobbat jelentett, mint amit az elemzők vártak, ami kiemelkedő. Könnyen lehet, hogy az adóreform kedvező hatásait inkább konzervatívan becsülték meg mind a cégek, mind az elemzők. A 2018-as első negyedévben is hasonló kép tárult elénk a jelentési szezonban, azonban ott a jó jelentéseket gyakran negatív árfolyam reakciók követték, mondhatni a profitrealizálás volt az úr. Erre egy jó példa többek között a Google anyavállalatának, az Alphabetnek az első negyedéves jelentése még április végén, amit követően végül 4%-kal esett az árfolyam. Ezúttal azonban a reakció éppen az ellenkezője volt, hasonló mértékű emelkedést tapasztalhattunk tegnap. Egyébként hasonló folyamatokat figyelhettünk meg a nagy amerikai bankok gyorsjelentése során is. Ez pedig arra enged következtetni, hogy enyhülhet az utóbbi hónapokban többször látott eladói nyomás a tengerentúli piacokon, ami talán a többi fejlett piacra is átragadhat.


A mai napon Donald Trump és Jean-Claude Juncker találkozója tartja lázban a piacokat, ezért visszafogottabb kereskedés jöhet Európában, enyhe felfelé araszolással mind a DAX-ban, mind a BUX-ban.

Továbbra is jól muzsikál a félvezetőpiac

A jó gyorsjelentések hátán tovább kúsztak felfele tegnap az amerikai piacok. A Dow 0,8%-kal, az S&P500 0,5%-kal került feljebb, a Nasdaq-nak ezúttal csupán stagnálásra futotta.


Jót jelentett a félvezető szektor egyik zászlóshajója, a Texas Instruments tegnap piaczárást követően, miután 1,4 dolláros tisztított EPS-t közölt a várt 1,3 dollárral szemben. A vállalat vezérigazgatója szerint az ipari és autóipari szegmens továbbra is erős keresletet támaszt a cég félvezetői iránt. A vezérigazgató szerint az USA által kilátásba helyezett importvámok Kínával szemben csupán az árbevétel nagyjából 1%-át érintenék közvetlenül, azonban ezeket is igyekezne elkerülni a cég. A következő negyedévre 4,11 és 4,45 milliárd dollár közötti árbevételt vár a cég, ami nagyjából megegyezik az elemzői konszenzussal. A jelentést követően 0,5%-os csökkenést mutattak a részvények piaczárás után.


Részben elmaradt az AT&T második negyedéves gyorsjelentése a várakozásoktól, ezzel nagyobb kontraszt látható a fő rivális Verizon tegnapi erős számaihoz képest. 73 ezer új vezeték nélküli előfizetést kötöttek a telekommunikációs cégnél a második negyedévben, ami elmarad a 83 ezer feletti elemzői konszenzustól. Emellett az árbevétel is gyenge lett, 39 milliárd dollár a várt 39,6 milliárd dollárral szemben. Az egy részvényre jutó profit azonban jobb lett a vártnál, 0,91 dollár a várt 0,84 dollárral szemben. A gyengébb számokat követően a befektetők most arra várnak, hogy miként tudja pénzzé tenni a vállalat a Time Warner június 14-én lezárult felvásárlását. Piaczárást követően 1%-os esést mutatott az árfolyam.


Nem okoztak meglepetést a Markit júliusi előzetes beszerzési menedzser indexei az USA-ban. A feldolgozóipari index 55,5 pont lett a várt 55,1 és az előző havi 55,4 ponttal szemben, míg a szolgáltatóipari index 56,2 pont, ami szintén stagnálást jelent és megfelelt a várakozásoknak. Összességében az látszik, hogy relatíve magas szinteken konszolidáltak a mutatók, ami továbbra is erős gazdasági növekedésre enged következtetni.

Megtört a Shanghai index lendülete

Emelkedés jellemezte az ázsiai piacokat. A Nikkei 0,5%-ot, a Hang Seng 0,7%-ot emelkedett, miközben a Shanghai index 0,2%-ot csökkent.


Az elmúlt három nap lendületes emelkedését követően a Shanghai index megpihent, míg a többi indexet tovább növelte a pozitív hangulat a kedvezően alakuló gyorsjelentési szezon miatt.

Határidős piacok

Az amerikai határidős piacok a negatív tartományban voltak ma reggel, míg az európaiak vegyes képet mutattak.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben