Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

Credit Suisse Protect Multi Kupon Express CyberSec in HUF 2018–2021

MÖGÖTTES TERMÉK INFORMÁCIÓK
MÖGÖTTES TERMÉK INFORMÁCIÓK2018. július 2.   16:07

Az alábbi termékekkel olyan nagy amerikai technológiai cégek teljesítményéből profitálhat a befektető, amelyek többek között fontos szerepet játszanak a kibervédelem (cybersecurity) terén.

Cisco

  • Információ- és kommunikációs technológiákban használt eszközöket gyárt és értékesít, illetve ezekhez kapcsolódó szolgáltatásokat nyújt. A routerek és adatátviteli kapcsolók piacán abszolút piacvezető, nagyjából 50%-os világpiaci részesedéssel.
  • A vállalat árbevételének 30%-a adatátviteli kapcsolók értékesítéséből, 15%-a routerek értékesítéséből, 25%-a pedig szolgáltatások nyújtásából származik. A fennmaradó 30%-ot olyan területek teszik ki, mint az adatközpontoknál, vezeték nélküli hálózatoknál vagy kiberbiztonságnál használt eszközök értékesítése
  • A földrajzi megoszlás tekintetében az amerikai kontinens dominál közel 60%-os részaránnyal, aminek a döntő többsége az USA-t jelenti. Ezt követi az Európa, Közel Kelet, Afrika régió 25%-kal
  • A vállalat részvényeit 22 elemző vételre, 11 tartásra és 1 eladásra ajánlja, a konszenzusos célárfolyam 48,52 dollár
  • https://www.bloomberg.com/quote/CSCO:US
  • Főbb kockázatok: Olcsóbb kínai versenytársak előretörése, ami a vállalat piaci részesedésének visszaeséséhez, és ezáltal a részvényárfolyam visszaeséséhez is vezethet.

Microsoft

  • A világ egyik vezető szoftvervállalata, névjegye a Windows operációsrendszer család és az Office szoftvercsomag (World, Excel, Power Point…)
  • Emellett a felhőalapú szolgáltatások terén is jelentős szereplővé nőtte ki magát, Azure névre keresztelt platformja az egyik éllovas ebben a szegmensben. Az ehhez kapcsolódó bevételek már a teljes árbevétel nagyjából 30%-át adják.
  • Árbevételének nagyjából fele az Egyesült Államokból származik
  • A vállalat részvényeit 31 elemző vételre, 2 tartásra és 2 eladásra ajánlja, a konszenzusos célárfolyam 112,97 dollár
  • https://www.bloomberg.com/quote/MSFT:US
  • Főbb kockázatok: Fordulat a kedvező gazdasági ciklusban, ami a növekedésre érzékeny technológiai vállalatok részvényárfolyamát negatívan érintené.

VMware

  • Virtualizálásra szakosodott szoftvercég, az asztali számítógépektől egészen az adatközpontokig kiterjed szolgáltatásainak köre
  • Szolgáltatásai nagy segítséget jelentenek a szoftverfejlesztés terén vagy például adatok visszaállításakor
  • Árbevételének 60%-a szolgáltatásokból, míg 40%-a szoftverek liszenszeléséből származik
  • Ennek az árbevételnek a fele köthető nagyjából az USA-hoz, míg a fele a világ egyéb részéhez
  • A vállalat részvényeit 17 elemző vételre, 14 tartásra és 2 eladásra ajánlja, a konszenzusos célárfolyam 149,88 dollár
  • https://www.bloomberg.com/quote/VMW:US
  • Főbb kockázatok: Fordulat a kedvező gazdasági ciklusban, ami a növekedésre érzékeny technológiai vállalatok részvényárfolyamát negatívan érintené.
Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben