Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erste Panoráma - Andalúzia is segítséget kért

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2012. szeptember 4.   08:51

Tegnap az amerikai piacok, a munkát ünnepelvén, zárva tartottak. Ennek ellenére a piacok viszonylag határozott emelkedést tudtak felmutatni, amelyet az is segített, hogy az EKB elnöke, Mario Draghi arról beszélt, hogy ha a másodlagos piacon három évesnél rövidebb futamidejű kötvényeket vásárol a központi bank, az nem ütközik a tiltott finanszírozás tilalmába. Ennek...

Tegnap az amerikai piacok, a munkát ünnepelvén, zárva tartottak. Ennek ellenére a piacok viszonylag határozott emelkedést tudtak felmutatni, amelyet az is segített, hogy az EKB elnöke, Mario Draghi arról beszélt, hogy ha a másodlagos piacon három évesnél rövidebb futamidejű kötvényeket vásárol a központi bank, az nem ütközik a tiltott finanszírozás tilalmába. Ennek megörültek a piacok, és arra spekulálnak, hogy a csütörtöki EKB ülést követően valamiféle bejelentést tesz az elnök az európai lazítással kapcsolatban. Ráadásul a piac azt is várja, hogy 25 bázispontos alapkamat csökkentést is bejelentenek. Ha pedig a BUX-ra nézünk, azt látjuk, hogy a hazai index tegnap megérintette a 200 napos mozgóátlagot, ahonnan lefordult. Ebben nincs is semmi meglepő, így ma is csökkenhetünk kicsit, de szerintünk az elkövetkező napokban (vagy talán hetekben) ostromolni fogja az index ezt a szintet.
Piaci áttekintés
- Munka ünnepe miatt nem volt tegnap kereskedés a tengerentúlon
- Megpihent az arany, emelkedik az olaj
- Gyengül a dollár és stagnál a forint
- Pirosba forduló indexek a Távol-Keleten
- Kismértékű árfolyamcsökkenés várható ma

Kereskedjen USA részvényekkel!

A NetBrokerben amerikai papírokat is elérhet, akár tőkeáttétellel!

Részletek

Nemzetközi hírek
USA, Európa
- Labor Day (munka ünnepe) miatt tegnap zárva tartottak a tengerentúli piacok. Az európai piacon jó volt a hangulat, emelkedéssel zártak az indexek (DAX 0,63%, CAC40 1,19%).
- A spanyolországi Andalúzia tartomány 1 milliárd eurós pénzügyi segítséget kért a kormánytól, immár a negyedik tartomány, amely segítségre szorul.
- Az Európai Parlament zártkörű ülésén arról beszélt az EKB elnöke, hogy a rövid lejáratú államkötvények vásárlása nem jelent közvetlen jegybanki finanszírozást, így nem ütközik uniós jogba.
- A hét fontos eseményei: csütörtökön lesz EKB kamatdöntő ülése, ahol Mario Draghi elnök újabb kötvénypiaci vásárlásokat jelenthet be. Ezen a napon találkozik Merkel német kancellár a spanyol miniszterelnökkel. A hét második felében a német ipari termelés alakulásáról szóló adatok is napvilágra kerülnek.
- Az Európai Unió által kibocsátott kötvényeket negatív kilátásúra minősítette a Moody’s
- A tengerentúlon ma ISM indexet, és építőipari kiadásokat publikálnak, de a friss gépjármű statisztikákat is ma láthatjuk meg. A hét vége felé is kiemelten fontos adatokat publikálnak a munkaerőpiac helyzetéről.
Olaj, arany
- A pénteki száguldás után tegnap megpihent az arany kurzusa, és egy pár dolláros sávban oldalazott. A szűk mozgás másik oka, hogy zárva voltak a piacok a tengerentúlon. A reggeli kereskedésben sem élénkült meg az árfolyam, továbbra is 1.695 dolláron kereskednek az arannyal.
- Nem volt kereskedés tegnap az amerikai könnyűolajban. A ma reggeli órákban azonban ismét visszatértek a befektetők, és jó hangulat látszik az árfolyamon. A reggeli órákban a kurzus áttörte a 200 napos mozgóátlagot, és tovább menetelt felfelé 97,25 dollárig.
Devizák
- Oldalazás látható az EUR/HUF piacán. Az árfolyam 285,4-ig gyengült napon belül, de zárásra 284,4-ig süllyedt az árfolyam. A 285-ös szint alatt folytatódik az oldalazás a reggeli órákban is, az alacsony volatilitást hamarosan nagyobb mozgás követheti. A következő ellenállást 290 forintnál láthatjuk.
- A tegnapi kereskedésben gyengült a dollár az euróval szemben, az 1,258-as ellenállás áttörése után 1,26 közelébe került az árfolyam. Hajnalban még tovább ment felfelé a kurzus, és 1,26 fölé tudott kapaszkodni.
Távol-Kelet
- A kezdeti csökkenés után a nap második felében irányt váltott a japán index, de nem sikerült teljes mértékben ledolgoznia a veszteséget. A kínai piacok a nyitástól kezdve lefelé tartanak (Nikkei -0,1%, Hang Seng -0,22%, Shanghai -0,57%).
- Makrofronton viszonylag szegényes volt a mai nap, Ausztráliában kamatdöntő ülés volt, az irányadó ráta nem változott, továbbra is 3,5%.
- A Bloomberg szerint a kínai kormányzat az exporton és a fogyasztáson keresztül szeretné élénkíteni a gazdaságot.
Határidős piacok
- A határidős indexek nagy része a pozitív tartományban van ma reggel.
Vállalati hírek
- Két héttel elhalasztotta a döntést a bíróság a negyedik mobilszolgáltató ügyében, azonban végül zöld utat adhat a szolgáltatás indulásának. A többszöri halasztás miatt az eredetileg tervezettnél fél évvel később, vagyis jövő év közepén kezdheti meg a tevékenységét az állami mobilcég. Bár a hír kismértékben kedvező a Magyar Telekomra nézve, árfolyamhatásra nem számítunk.
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben