Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erste Panoráma - Hétfőn dönthet a bíróság a negyedik mobilszolgáltatóról

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2012. augusztus 30.   08:56

Nyári nihil után két nap növekvő forgalom. S mi az eredménye? Csökkenő árak, ráadásul a BUX index a 200, a 30 és a 20 napos mozgóátlagok alatt tartózkodik. Egy emelkedő csatornából, vagy inkább egy felfelé ékelődésből akar éppen letörni. Bármelyiknek is tekintjük a formációt, a mozgás kellően negatív. Ha a jelenlegi támasz (17.300) elesik, akkor a 16.900 pontos szint...

Nyári nihil után két nap növekvő forgalom. S mi az eredménye? Csökkenő árak, ráadásul a BUX index a 200, a 30 és a 20 napos mozgóátlagok alatt tartózkodik. Egy emelkedő csatornából, vagy inkább egy felfelé ékelődésből akar éppen letörni. Bármelyiknek is tekintjük a formációt, a mozgás kellően negatív. Ha a jelenlegi támasz (17.300) elesik, akkor a 16.900 pontos szint jöhet, vagy akár még lejjebb is mehetünk. Technikailag tehát a kép igencsak negatív, miközben a magyar piac fundamentálisan abszolút nem drága, sőt igen csak olcsónak mondható. Persze ez igaz a nagy nemzetközi piacokra is, pl. a DAX-ra. Az persze sokkal erősebb, viszont nem nagyon tud elrugaszkodni a 20 napos mozgóátlagról. Ha az törne, akkor a német indexen is negatív kép alakulna ki. Így kíváncsian figyeljük a fejleményeket, amelyek most a negatív irányba mutatnak.
Piaci áttekintés
- Egy újabb unalmas kereskedési nap az USA-ban
- Korrigál az olaj és az arany is
- Tovább gyengült a forint
- Jelentős csökkenés Ázsiában
- Kismértékű csökkenés várható ma a tőzsdén

Kereskedjen USA részvényekkel!

A NetBrokerben amerikai papírokat is elérhet, akár tőkeáttétellel!

Részletek

Nemzetközi hírek
USA, Európa
- Ismét egy unalmas kereskedési napot láthattunk, a piac továbbra is oldalaz. A nap elején lendületet vettek az indexek, majd záráshoz közeledve elindultak lefelé, és enyhe pluszban fejezték be a napot (Dow 0,03%, Nasdaq 0,13%, S&P500 0,08%).
- Tegnap jelent meg az úgynevezett Bézs Könyv, amiben az áll, hogy az elmúlt hónapokban bővült a gazdaság, de az ipari termelés lassult, és a foglalkoztatás bővülése továbbra sem elég gyors.
- A szektorok vegyes képet mutattak, a távközlés (0,7%) teljesített a legjobban, az energia (-0,6%) pedig a leggyengébben.
- Kedvező makroadatot is láthattak a befektetők, a függőben lévő lakásértékesítések a várt 1% helyett 2,4%-kal nőttek júliusban.
- A GDP adat is jobb lett a vártnál, 1,5%-ról 1,7%-ra módosították a második negyedéves évesített adatot.
- Ma a szokásos heti munkanélküli segélykérelmeket publikálják 14:30-kor az USA-ban.
Olaj, arany
- Az olaj kurzusa minimális eséssel zárta a napot, és a reggeli órákban 95 dollár alá esett a kurzus. A 20 napos mozgóátlag visszatesztelését láthatjuk jelenleg.
- Az olajkészletek a várt 1,75 milliós csökkenés helyett 3,78 millió hordóval növekedtek, miközben a benzinkészletek nagyjából a várakozásnak megfelelő mértékben változtak, -1,5 millióval zsugorodtak.
- Korrigált tegnap az arany árfolyama. 1.667 dollárról 1.656 dollárig esett az árfolyam, és a további emelkedés előtt a 200 napos mozgóátlagot (1.642 dollár) is visszatesztelheti a kurzus.
Devizák
- A dollár a tegnapi nap folyamán némileg erősödni tudott az euróval szemben, miután negyedév/negyedév alapon a várakozásoknak megfelelő mértékben növekedett az USA GDP-je. Az emelkedő GDP már önmagában is képes erősíteni a devizát, hisz mutatja a gazdaság növekedését és az ország versenyképességét. Amerika esetében azonban most azt is figyelembe kell venni, hogy az emelkedő GDP kismértékben, de hűteni tudja a QE3-mal kapcsolatos várakozásokat, ez pedig szintén erősíti a dollárt. Az EUR/USD árfolyam 1,2565-ről 1,2536-ra változott.
- A forint tegnap is tovább folytatta gyengülését, melynek során a nap eleji 281,39-ről 283,32-re változott az EUR/HUF árfolyam.
Távol-Kelet
- A mai nap során jelentősen csökkentek a vezető indexek a Távol-Keleten. Japánban a ma reggeli órákban publikálták a kiskereskedelmi értékesítési adatot, amely a várt 0,1%-os csökkenés helyett 0,8%-os visszaesést mutatott az előző év azonos időszakához képest.
- Kimondottan rossz statisztika érkezett Ausztráliából is. Júliusban az előző év azonos időszakához képest 10,6%-kal kevesebb építési engedélyt adtak ki, miközben azt várták, hogy 6%-kal még növekedhet is ez a szám.
- A Nikkei 0,9%-kal, a Hang Seng 1,13%-kal, míg a Shanghai index 0,38%-kal csökkent.
- A Samsung számára pozitív hír, hogy a legfrissebb információk szerint a várt szeptember helyett csak decemberben fog döntés születni 8 mobiltelefonjának esetleges betiltásáról az Apple szabadalmainak megsértése miatt. A plusz három hónap alatt a társaságnak lehetősége nyílik az érintett modellek lecserélésére, a megsértett szabadalmak kiváltására és már biztos lehet benne, hogy az idei karácsonyi nagybevásárlást nem fogja érinteni a bírósági döntés.
Határidős piacok
- A határidős indexek csökkenést mutatnak ma reggel.
Vállalati hírek
- Harmati László, az FHB Jelzálogbank üzleti vezérigazgatója interjút adott a Napi Gazdaságnak, melynek főbb pontjai a következők: (i) Eddig az arra jogosult devizahitelesek 13-15%-a lépett be az árfolyamgát rendszerébe. A konstrukció akkor lehet sikeres, ha legalább 50% a részvétel. Harmati arra számít, hogy ősszel egyre többen lépnek be a rendszerbe. (ii) Arra számít, hogy az új támogatott lakáshitel a jelenlegi alacsony szintről jövőre 50%-kal emeli a hitelezést. (iii) A bankvezető szerint az ingatlanpiac kezd magához térni. Az interjú nem tartalmaz új információt, így árfolyamhatásra sem számítunk.
- Magyar Telekom: Sajtóértesülések szerint a bíróság hétfőn zöld utat adhat a negyedik mobilszolgáltatónak, és az megkezdheti a hálózat kiépítését. A döntés megfelel a várakozásoknak, a hálózat kiépítés már így is jelentős késedelmet szenved.
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben