Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erste Panoráma - A japán kormány csökkentette a gazdasági előrejelzéseket.

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2012. augusztus 28.   08:50

Rendkívül csekély érdeklődés mellett zajlott a tegnapi kereskedés, a forgalom alig haladta meg az 1 milliárd forintot, ami sokéves mélypontnak számít. Ahogy a nap elején várni lehetett oldalazásba fulladt a mozgás, de a nemzetközi vizeken sem volt érdekfeszítő a kereskedés. Egyedül a német Ifo index várt alatti értéke okozott kisebb riadalmat a piacon, de értékelhető...

Rendkívül csekély érdeklődés mellett zajlott a tegnapi kereskedés, a forgalom alig haladta meg az 1 milliárd forintot, ami sokéves mélypontnak számít. Ahogy a nap elején várni lehetett oldalazásba fulladt a mozgás, de a nemzetközi vizeken sem volt érdekfeszítő a kereskedés. Egyedül a német Ifo index várt alatti értéke okozott kisebb riadalmat a piacon, de értékelhető árfolyam reakció nem volt, a befektetők továbbra is a pénteki Jackson Hole-i konferenciára készülnek. Ma már több fontos adatot is publikálnak a tengerentúlon, ennek ellenére úgy gondoljuk, hogy folytatódhat a nyárias hangulat, alacsony forgalom mellett. Igazából a pihenő ráfért már a piacokra, ha körülnézünk, akkor a tengerentúlon a csúcsok közelében vannak az indexek, de például a német index sincs sokkal a lokális maximuma alatt. Fontos, hogy az indexek viselkedése továbbra sem romlott el, így az emelkedő trendbe bőven belefér a mostani oldalazás.
Piaci áttekintés
- Kivárás a tengerentúli piacon
- Isaac befolyásolja az olaj iránti keresletet
- Minimális elmozdulások a devizapiacon
- Csökkenő gazdasági kilátások Japánban
- Kamatdöntő ülést tart ma az MNB, a piac nem vár változtatást
- További oldalazásra számítunk a mai kereskedésben

Kereskedjen USA részvényekkel!

Az Erste Marketen beállíthat árfolyamértesítést is!

Részletek

Nemzetközi hírek
USA, Európa
- Lényegében oldalaztak a hét első kereskedési napján a tengerentúli piacok. Fontos makroadat nem borzolta a kedélyeket, és a gyorsjelentési szezon is véget ért, így a kereskedés hangulatalapú volt. Az indexek a nap eleji kisebb hegymenetet követően záráshoz közeledve lefelé csorogtak (Dow
- 0,25%, Nasdaq 0,11%, S&P500 -0,05%).
- Ahogy tegnap is írtuk a befektetők kivárnak, és a pénteki Jackson Hole-i konferenciára fókuszálnak.
- Jól teljesített tegnap a technológia (0,2%) és a közszolgáltatás (0,2%), a legnagyobb mínuszban az alapanyagok (-0,7%) és a távközlés (-0,5%) zárt. A szabadalmi pert nyert Apple árfolyama közel 2%- ot erősödött tegnap.
- Ma már több fontos adatot is publikálnak a tengerentúlon, S&P/CaseShiller házár index (június), Conference Board fogyasztói bizalmi index (augusztus), Richmond-i Fed index (augusztus) értékeit láthatjuk meg délután.
Olaj, arany
- Az Isaac névre keresztelt egyes erősségű hurrikán kezdi megközelíteni a Mexikói öblöt, azonban egy ekkora erősségű vihar még nem okoz problémát az olajfúró tornyoknak. Ugyanez azonban már nem mondható el a finomítókról, melyek esetében szükség lehet azok leállítására, ami átmenetileg csökkentené az olaj iránti keresletet. Összességében az olaj árfolyama 96,67-ről 95,47-ig csökkent.
- Az arany árfolyama 1670,4-ről 1664,1 dollárra változott.
Devizák
- Az EUR/USD piacon minimális árfolyam elmozdulás volt csak tapasztalható. A nyitó 1,2500-ás érték mindössze 1,2499-re változott. A tengerentúlról nem érkezett iránymutatásul szolgáló makroadat és Európában sem bővelkedhettünk benne, mindössze a német IFO index került publikálásra, itt a várakozásokat közelítő eredményeket láthattunk.
- A forint piacán sem lehettünk nagy izgalmak szemtanúi. Érdemi új információ hiányában a forint minimális elmozdulást felmutatva 278,13-ról 278,43-ig gyengült. Ma viszont már kamatdöntés lesz és publikálják a munkanélküliek arányát is, melyek megmozgathatják a forint piacát.
Távol-Kelet
- A meghatározó távol-keleti indexek vegyes képet mutattak ma reggel. A Hang Seng 0,17%-kal, míg a Shanghai index 1,23%-kal emelkedett. Az emelkedés alól kivételt jelentett a japán Nikkei, amely 0,61%-ot veszített értékéből, miután a japán kormány csökkentette a gazdasági előrejelzéseket.
- A nap vesztesei a japán energiaszolgáltatók voltak, melyek közül több is 5%-nál többet veszített értékéből, miután a japán kormány kijelentette, hogy továbbra is lát kockázatokat az elektromos áram ellátása terén.
Határidős piacok
- A negatív oldalon tartózkodnak a határidős piacok
Vállalati hírek
- Az OTP Bank augusztus 24-én 999 darab törzsrészvényt értékesített a Bankcsoport Javadalmazási Politikája keretében, így az OTP saját tulajdonában lévő törzsrészvények állománya 4.411.189 darabra változott. A saját részvény állomány mindösszesen 1,58%.
Gazdasági hírek
- Kamatdöntő ülést tart ma az MNB monetáris tanácsa. A piac nem számít változtatásra.
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben