Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erste Panoráma - Holnap reggel jelent a MOL

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2012. augusztus 13.   08:54

Nap végére kis pluszba rántották fel az amerikai indexeket, de ez sem segített Ázsián, ahol inkább kis mínuszokat láthatunk ma reggel. A japán második negyedéves GDP gyengébb lett a vártnál, s negyedéves összehasonlításban még csökkent is, a nominális GDP 0,1%-kal visszaesett a várt növekedéssel szemben. Persze erre az azonnali válasz, hogy ez növeli az amerikai...

Nap végére kis pluszba rántották fel az amerikai indexeket, de ez sem segített Ázsián, ahol inkább kis mínuszokat láthatunk ma reggel. A japán második negyedéves GDP gyengébb lett a vártnál, s negyedéves összehasonlításban még csökkent is, a nominális GDP 0,1%-kal visszaesett a várt növekedéssel szemben. Persze erre az azonnali válasz, hogy ez növeli az amerikai stimuláció valószínűségét. Mostanában a rossz makrogazdasági adatokra mindig ez a befektetők válasza, s mivel korrekciós periódusban vagyunk, pontosan ezért nem történik semmi. Ez persze jó, mert egy bika piacon a korrekciós periódusban pontosan nem kell történnie semminek, persze ennek a nem történésnek hamarosan véget kéne érnie. S ha a piac tényleg jó, akkor ennek úgy kell történnie, hogy újra emelkedésbe kapcsolnak a részvényindexek. A BUX például technikailag felkészült rá. Pénteken visszatesztelte a 200 napos mozgóátlagot, a rövidtávú indikátorok megcsinálták a korrekciót. Vagyis akár emelkedhetne is. Ugyanakkor úgy tűnik, a nemzetközi színtéren még nincs meg a megfelelő hangulat, így összességében talán egy stagnáló piacot láthatunk ma Budapesten.
Piaci áttekintés
- Mínuszos nyitás után emelkedésben zártak pénteken az USA piacai
- Vegyes kép a nyersanyagok piacán
- A vártnál jobb amerikai költségvetési adat segítette a dollárt
- A vártnál lassabb a japán gazdasági növekedés
- Holnap reggel jelent a MOL
- Szinten maradó árakra számítunk ma

Értesüljön időben a piaci mozgásokról!

Díjmentes, egyedi árfolyam értesítések az Erste Marketen

Részletek

Nemzetközi hírek
USA, Európa
- Nyitás után esésnek indultak a vezető tengerentúli mutatók, félidőben azonban megjöttek a vevők, és nagy hajrában pluszban zártak az indexek (Dow 0,32%, Nasdaq 0,07%, S&P500 0,22%).
- Valamennyi szektor a pozitív oldalon fejezte be a kereskedést, a nap nyertesei a távközlés (0,7%) és az ipar (0,5%) voltak.
- Nagy izgalmak nem voltak a pénteki kereskedésben, a gyorsjelentési szezon lecsengőben van, és makrofronton sem volt túl mozgalmas a nap.
- 5,5%-ot veszített értékéből a Yahoo, miután napvilágot látott, hogy a cég számos stratégiai kérdésben folytatott tárgyalást. Többek között arról is volt szó, hogy az Alibaba részesedés értékesítéséből befolyó pénzt nem juttatják teljesen vissza a részvényeseknek.
- A mai nap szintén hírszegény lesz, de holnaptól fontos adatok látnak napvilágot. Kedden kiskereskedelmi statisztikák, szerdán pedig inflációs és ipari termelési adatokat láthatunk.
Olaj, arany
- Az arany árfolyama három dollárral, 1625 dollárra emelkedett.
- A pénteken megjelent gyenge kínai adatok után 93,46 dollárról, 92,87 dollárra csökkent az olaj árfolyama.
Devizák
- A pénteki nap folyamán erősödni tudott a dollár az euróval szemben és 1,2306-ról 1,2289-re változott az EUR/USD árfolyam jegyzése. A várt 90 milliárd dolláros hiány helyett a költségvetés mindössze 70 milliárdos hiányt mutatott, ami mindenképpen kedvező fejlemény.
- A forint enyhén gyengült a pénteki nap folyamán az euróval szemben és a kezdeti 276,55-ös értékről 277,23-ig emelkedett az árfolyam.
Távol-Kelet
- A japán GDP a második negyedévben évesítve 1,4%-kal nőtt az előző évhez képest, ami lényegesen alacsonyabb, mint az első félévben produkált 5,5%-os bővülés. Egyúttal jelentősen elmaradt a várt 2,7%-os növekedési várakozásoktól is. A gyenge adatot nagymértékben befolyásolta az exporton keresztül az erős japán jen árfolyam.
- A hét első kereskedési napján az ázsiai indexek kismértékben veszítettek értékükből, a Nikkei 0,02%-ot, a HangSeng 0,18%-ot, míg a Shanghai index 0,68%-ot csökkent.
Határidős piacok
- A reggeli órákban az összes határidős index kismértékű csökkenést mutat.
Vállalati hírek
- Holnap hajnalban teszi közzé II. negyedéves eredményét a MOL, ma zárás után pedig az Állami Nyomda jelentése várható.
- A Bloomberg értesülései szerint a MOL és az INA 400-400 millió eurónyi hitelt venne fel. A hitelek 3-5 éves lejáratúak lennének.
- Pénteken jelentette be a MOL, hogy a Gulf Keystone, a kurdisztáni Shaikan blokk operátora kereskedelmi értékűnek nyilvánította a találatot. A partnerek 180 napon belül mezőfejlesztési tervet nyújtanak be a Shaikan blokk ügyvezető testületének. A bejelentés technikai jellegű, hiszen már korábban közölték, hogy a blokk 10 milliárd hordónyi készletet rejt. A MOL 20%-os részesedéssel rendelkezik a projektben.
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben