Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erste BÉTa Hírek - saját részvényt vett a Total

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2012. augusztus 7.   09:25

CommerzbankA Commerzbank megállapodott az ukrán Smart Group-pal az ukrán Bank Forum névre hallgató leányvállalatában meglévő 96%-os részesedésének értékesítéséről. A tranzakcióból származó bevételek a vállalat év végi üzemi eredményét nem, de adózás előtti eredményét növelni fogják.

Commerzbank
A Commerzbank megállapodott az ukrán Smart Group-pal az ukrán Bank Forum névre hallgató leányvállalatában meglévő 96%-os részesedésének értékesítéséről. A tranzakcióból származó bevételek a vállalat év végi üzemi eredményét nem, de adózás előtti eredményét növelni fogják.
Fiat
A Barclays felülsúlyozásra javította fel a Fiat részvényekre adott ajánlását.
Deutsche Bank
A Deutsche Bank bezárja nyersanyagokkal kereskedő részlegét Tokióban az általuk nyújtott szolgáltatás és termékek iránti gyenge kereslet miatt. Az elbocsátott alkalmazottak egy részét a szingapúri és a londoni részleg fogja átvenni. A lépés költségmegtakarító vonzata nem jelentős.
Linde
A Linde a Marquard & Bahls AG nevű (Bomin leányvállalata) céggel közös vállalkozást alapít, amely kikötők számára fog infrastruktúrafejlesztéseket és ellátó hálózatot kiépítést végezni, ami biztosítja a hajók üzemanyagának számító folyékony földgáz eljuttatását. Az újonnan létrejött közös vállalkozás központja Hamburg lesz, és a célpiac elsősorban Észak-nyugat Európát foglalja magában.

A Linde a Dahua csoporttal is együttműködési megállapodást kötött. Ennek lényege, hogy Kínában egy olyan beruházásba kezd a két cég, melynek során kőszénből gázt fognak előállítani. A projekt teljes költsége 1,1 milliárd kínai jüan, vagyis közel 38,5 milliárd forint.
Daimler
A Daimler hétfőn jelentette be, hogy év végéig Frankfurt környékén 120 gépjárművet tesztelnek közúti forgalomban, melyeket egy speciális felszereléssel látnak el, ami lehetővé teszi, hogy az autók kommunikáljanak egymással. A technológia lehetővé teszi a forgalom jobb szervezését és, hogy a gépjárművek szükség esetén figyelmeztessék egymást a veszélyekre, ezáltal csökkenthető a balesetek száma is, és használatával könnyebbé válik az üres parkolóhelyek megtalálása is. A technológia alkalmazásáig azonban még évek vannak hátra, és nem tudni, hogy a cégcsoport először a luxusautók felszereltségét fogja-e növelni az újítással, vagy a sok kilométert teljesítő teherautók esetében fogják először alkalmazni az újítást.
Total
A Total a már korábban bejelentett részvény visszavásárlási program keretében 220.000 darab saját részvényt vásárolt 38,375 eurós átlagáron, ezzel a cég saját részvény állománya 4,7% fölé emelkedett.
Arcelormittal
Az ArcelorMittal-nak azonnal ki kell fizetnie 30 millió dollárt egy projektre Dél-Afrikában, annak ellenére, hogy a cégnek kételyei vannak a beruházást illetően, amelyben amúgy 50%-os tulajdonrésze van. Ezt azért kell most megtennie, mert a beruházás nem várhat a vitás kérdések eldöntésére. A tétel nem jelentős a cég számára. Részvényenként kevesebb, mint 2 centről beszélünk (a részvényár 0,1%-a).

Azután, hogy az S&P bóvli kategóriába sorolta az ArcelorMittal adóságát augusztus 2-án, mind az elemzők, mind a cég megszólaltak. A cég szerint az, hogy most már nem első osztályú adós a cég, évi 100 millió euró plusz költséget okozhat. Ez mintegy 5%-os profitcsökkenést jelent szerintünk és a BoFA szerint is. A cég tovább folytatja költségcsökkentő programját, hogy mintegy 12 hónapon belül visszanyerhesse a befektetési kategóriába tartozó minősítését. Az acéliparban az elemzők 2013 második negyedéve előtt nem számítanak fordulatra, mindenestre a BoFA elemzői szerint most már nem kell az 5,2 milliárd dolláros tőkeemeléstől félni, amelyre azért lett volna szükség, hogy a cég megtartsa besorolását a befektetési kategóriában. Különben az mintegy 20%-os hígulást jelentett volna, vagyis az S&P leminősítése még jobb is a részvényesek szempontjából.
Unicredit
Az Unicredit 10%-kal 15 milliárd tengével (100 millió dollár) növeli kazah leányvállalatának, az ATF Banknak a tőkéjét részvénykibocsátás útján. Így az Unicredit Bank Austria 99,7%-os részesedése 90% környékére csökkenhet, vagyis az irányítás továbbra is az Unicredit kezében marad. A tranzakció részvényenkénti értéke 1,4 centre rúg, így annak nincs is nagy jelentősége az Unicredit részvények árfolyamának szempontjából.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben