Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erste Panoráma - Erős eredmény az Egistől

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2012. augusztus 7.   08:46

Továbbra is jó a hangulat. Ennek ellenére az elmúlt napok rallyja alapján jöhet egy korrekció, amelytől nem kéne megijednünk. Ugyanis a rövidtávú indikátorok kissé túlvetté váltak, s valójában már tegnap megkezdték a korrekciót. Például a DAX esetében még az sem lenne több, mint egy korrekció, ha 6.650 pontig csökken az index, hiszen akkor is csak a 20 napos...

Továbbra is jó a hangulat. Ennek ellenére az elmúlt napok rallyja alapján jöhet egy korrekció, amelytől nem kéne megijednünk. Ugyanis a rövidtávú indikátorok kissé túlvetté váltak, s valójában már tegnap megkezdték a korrekciót. Például a DAX esetében még az sem lenne több, mint egy korrekció, ha 6.650 pontig csökken az index, hiszen akkor is csak a 20 napos mozgóátlagig szánkázna vissza. Persze a várható rövidtávú korrekcióban nem kell feltétlenül a fent említett szintig csökkennie az indexnek, akár annál jóval kisebb is lehet az elmozdulás. Az OTP tegnap nagy bravúrt hajtott vége. A jövő héten jelentő, várhatóan csökkenő profitot bemutató cég egy több mint fél éve tartó csökkenő trendet tört meg tegnap. Áttörte a csatorna tetejét, ráadásul a mostanában szokásos forgalom kétszeresével. A várható konszolidációban már a csatorna felső éle alá nem kellene beesnie. Ezért a korrekcióban a 3.650 forintos szint alá már nem kéne az árfolyamnak benéznie, s a BUX-nak sem kéne a 17.800 pont alá benéznie.
Piaci áttekintés
- 3 hónapos csúcson a tengerentúli piacok
- Folytatta az emelkedést az olaj árfolyama
- Tovább száguld a forint
- Folytatódott a tegnap megkezdett emelkedés a Távol-Keleten
- Erős eredmény az Egistől
- Korrekció várható ma a BÉT-en

Értesüljön időben a piaci mozgásokról!

Díjmentes, egyedi árfolyam értesítések az Erste Marketen

Részletek

Nemzetközi hírek
USA, Európa
- A hét első kereskedési napján is emelkedő árfolyamokkal szembesülhettünk a tengerentúli piacokon, bár az utolsó fél órában már beadták az indexeket, amelyek így is 3 hónapos csúcsra kapaszkodtak (Dow 0,16%, Nasdaq 0,74%, S&P500 0,23%).
- Makrofronton nem voltak tegnap izgalmak, vállalati jelentések sem borzolták a kedélyeket, és a nyugodt kereskedés folytatódhat csütörtökig, akkor jön majd egy fontos munkaerő piaci adat.
- Ma a Walt Disney és az Office Depot negyedéves számairól értesülhetnek a befektetők.
- A nap nyertese a Best Buy kiskereskedelmi lánc volt, melynek árfolyama azután emelkedett 13,3%-ot, hogy a cég alapítója és jelenleg legnagyobb tulajdonosa, Richard Schulze részvényenként 24-26 dollár közötti felvásárlási ajánlatott tett a társaság részvényeire. Ez 8,8 milliárd dollárnak felelne meg, és 40%-os prémiumot jelent a pénteki 17,5 dollár körüli árfolyamhoz képest. A tranzakció nagy részét kötvénykibocsátással tervezi finanszírozni a tulajdonos.
Olaj, arany
- Az arany árfolyama 2 dollárral, 1.614 dollárra csökkent a tegnapi kereskedés során.
- Az olaj árfolyama a tegnapi pozitív hangulatú kereskedés során 91,34 dollárról 92,2 dollárra változott.
Devizák
- A kedvező piaci hangulatban tovább erősödött a tegnapi nap a forint, melynek következtében az EUR/HUF árfolyam 278,06-ról 275,57-re változott. A gazdaság finanszírozásával kapcsolatos aggodalmak enyhülését mutatja az a tény is, hogy az 5 éves CDS felárunk idei rekordszintre csökkent. A tendenciát követte a 10 éves államkötvények hozama is, melyek a tegnapi 7,3% alatti hozammal megközelítették az idei legalacsonyabb értéket.
- A kedvező befektetői hangulatban erősödni tudott az ez euró a dollárhoz képest és az árfolyam 1,23694-ről 1,2401-re változott a tegnapi kereskedés során.
Távol-Kelet
- A Távol-Keleten a piacok lendülete kitartott és az ázsiai indexek ma reggel is folytatták az emelkedést. A Nikkei 0,73%-ot, a Hang Seng 0,25%-ot, a Shanghai 0,03%-ot emelkedett.
- A várakozásoknak megfelelően az ausztrál jegybank nem változtatott a 3,5%-os alapkamaton a ma reggeli ülésen.
- A nap vesztese a Standard Chartered névre hallgató bankóriás, mely több mint 7%-ot veszített értékéből, miután az amerikai hatóságok megfenyegették a bankot, hogy az Iránnal kötött illegális tranzakciók, többek között pénzmosás gyanúja miatt visszavonják az USA-ra érvényes működési engedélyét.
Határidős piacok
- Pozitív tartományban tartózkodnak ma reggel a határidős indexek.
Vállalati hírek
- Az Egis tegnap zárás után tette közzé III. negyedéves jelentését. Az eredmény elsősorban a gyenge forintnak és a szabályozói környezet változásának köszönhetően nagyrészt megfelelt az optimista elemzői várakozásoknak, és kismértékben felülmúlta a mi konzervatívabb becslésünket. Mivel ismét levonhatóak a K+F kiadások az OEP befizetésekből, így az Egis a korábbi 860 millió forintos fizetési kötelezettségével szemben a III. negyedévben 953 millió forintot számolt el engedményként. Jelentősen megemelkedett az üzemi marzs a bázisidőszakot sújtó terhek miatt. Bár a jelentős eredményjavulás elsősorban a tavalyi év hasonló időszakában elkönyvelt egyszeri negatív tételeknek köszönhető, ezt nem számítva is mintegy 20%-kal nőtt az üzemi eredmény, ami különösen figyelemre méltó a jelenlegi piaci és szabályozói környezetben. Biztató az is, hogy a nyugat-európai és az orosz/FÁK piacokon erősített az Egis, és bár a kelet-európai értékesítés tovább csökkent, annak mértéke kisebb volt, mint azt korábban vártuk. A gyenge forint miatt nőtt a profitabilitás, ami szükségessé teszi, hogy felfelé módosítsuk éves eredményvárakozásainkat. A közelmúlt árfolyamemelkedése ellenére az Egis továbbra is olcsónak mondható a regionális versenytársakhoz viszonyítva. Ígéretesek a cég közép és hosszú távú kilátásai (Celtrionnal kötött bioszimiláris megállapodás, melynek hatása 2013-14-ben mutatkozik majd meg), így továbbra is Vételre ajánljuk a papírt.
- Az OTP 2012. augusztus 3-án 13.449 darab törzsrészvényt értékesített javadalmazási politikája keretében. Így a bank tulajdonában lévő OTP törzsrészvények állománya 4.435.369 darabra (1,58%) változott.
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben