Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erste Panoráma - Ma zárás után jelent az Egis

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2012. augusztus 6.   09:12

Hatalmas rally jött pénteken arra a pletykára, hogy a spanyolok máris jelentkeznek az EFSF-nél a segítségre, s így megteremtődik a lehetőség az EKB segítségre is. Vagyis a Mario Draghi jegybankelnök által megemlített segítség szinte azonnal materializálódik is. Szerintünk pedig a valóság az, hogy voltak, akik túl sokat vártak a csütörtöki bejelentéstől, s csalódtak,...

Hatalmas rally jött pénteken arra a pletykára, hogy a spanyolok máris jelentkeznek az EFSF-nél a segítségre, s így megteremtődik a lehetőség az EKB segítségre is. Vagyis a Mario Draghi jegybankelnök által megemlített segítség szinte azonnal materializálódik is. Szerintünk pedig a valóság az, hogy voltak, akik túl sokat vártak a csütörtöki bejelentéstől, s csalódtak, és csalódottságukban eladtak. Ez eltolta a piacokat, de csak a támasz szintekig. Pénteken pedig az ellenállások újra ostrom alá kerültek, ez a mai napon is folytatódhat. Pl. a BUX újra a 200 napos mozgóátlagon van. Kérdés, hogy el tud-e rugaszkodni innen. A rövidtávú indikátorok alapján megvan ennek a lehetősége. A DAX index is szintnél van, s ugyanúgy, ahogy a BUX esetében, a rövidtávú indikátorok helyrejöttek a csütörtöki csökkenésben, így azok alapján akár folytatódhat is az emelkedés. Ez viszont azt jelentené, hogy az index a 7.200 pontos szintet célozná meg.
Piaci áttekintés
- Nagyot ralliztak a hét utolsó kereskedési napján az USA piacai
- Emelkedik az olaj árfolyama is
- Idei rekord a forint piacán
- Óriási rallyval kezdte a hetet Ázsia
- Ma zárás után jelent az Egis
- Emelkedő árakra számítunk ma

Értesüljön időben a piaci mozgásokról!

Díjmentes, egyedi árfolyam értesítések az Erste Marketen

Részletek

Nemzetközi hírek
USA, Európa
- Jól záródott a pénteki kereskedés a tengerentúli piacon, a jó makroadatok segítették az emelkedést (Dow 1,69%, Nasdaq 2%, S&P500 1,9%).
- A szektorindexek közül valamennyi pluszban zárt, a pénzügy 2,5%-ot, az energia 2,4%-ot rallizott. A bankok jártak az élen: a Bank of America 3,6%-ot, JP Morgan 2,6%-ot emelkedett.
- Örültek a befektetők a nem mezőgazdasági foglalkoztatottak számában bekövetkezett változásnak, mert a várt 100 ezer helyett 163 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma júliusban. A munkanélküliségi ráta azonban a várt stagnálás helyett 8,3%-ra emelkedett.
- Az ISM szolgáltatóipari beszerzési menedzser index 52 ponttal szemben 52,7 pontra emelkedett júliusban.
- Pénteken napvilágot látott, hogy Spanyolország hivatalosan is kérheti, hogy az EFSF beavatkozzon az ország kötvénypiacán. Ez is segítette az emelkedést, mert ebben az esetben az EKB is vásárolhatna a másodpiacon kötvényeket. Ez a hír azonban a hétvégén nem nyert megerősítést.
- A Procter & Gamble pénteken publikálta negyedéves jelentését, amelyben a várt 77 centtel szemben 1,24 dolláros eredményről számolt be. A menedzsment egy 4 milliárd dolláros sajátrészvény visszavásárlási programot jelentett be, a papírok 3,1%-ot erősödtek.
- Ma nem jelenik meg fontosabb makrogazdasági adat illetve gyorsjelentés, ezért nyugodt kereskedés várható.
Olaj, arany
- Az olaj árfolyama jelentősen, 4 dollárt meghaladó mértékben emelkedett a pénteki kereskedés folyamán. A nyitó 87,26 dollárról a nap végére 91,4 dollárra változott az árfolyam.
- Az arany árfolyama napon belül 1.589 és 1.610 dollár között, egy 21 dolláros sávban mozgott, de nap a nap egészét tekintve nem látható elmozdulás és a nyitó 1.610 dolláros értéken fejeződött be a kereskedés.
Devizák
- A forint a pénteki kereskedés során 280,7-ről 277,63-ra erősödött az euróval szemben. Fontos makroadatok nem láttak napvilágot a hét utolsó munkanapján, így a forint erősödése leginkább a kedvező piaci hangulatnak tulajdonítható. Idén a pénteki kereskedési nap során volt eddig a legerősebb a forint.
- Péntek délután publikálták a nem mezőgazdasági foglalkoztatottak számának változását az Amerikában, azonban a kedvező befektetői hangulat és vártnál jobb európai értékesítési adatok az euró malmára hajtották a vizet és a hét utolsó kereskedési napján 1,2180-ról 1,2387-es árfolyamra változott az EUR/USD devizapár árfolyamjegyzése
Távol-Kelet
- Kimondottan jó hangulatban kezdődött a hét a távol-keleti piacokon. A Nikkei 2,25%-ot, a Hang Seng 2,06%-ot, míg a Shanghai index 0,69%-ot emelkedett. Az emelkedés a péntek délután megjelent kedvező amerikai makroadatoknak tulajdonítható, ugyanis a nem mezőgazdasági foglalkoztatottak száma jelentősen növekedett.
- Japánban két autógyártó vállalat a Toyota és az Isuzu is várakozásokat meghaladó negyedéves eredményt tett közzé. Előbbi árfolyama 2,61%-ot, míg utóbbié több, mint 6%-ot emelkedett a hét első kereskedési napján.
- Dél-Kelet Ázsia legnagyobb gazdasága, Indonézia GDP-je az elmúlt három hónapban 6,27%-ot emelkedett a tavalyi év azonos időszakához képest és 25%-kal emelkedett a beruházások értéke is.
Határidős piacok
- A határidős indexek pozitív tartományban találhatóak.
Vállalati hírek
- Ma zárás után teszi közzé a 2011/2012-es pénzügyi év III. negyedévéről szóló jelentést az Egis.
- 500 milliárd forint keretösszegű kötvényprogramot indít az OTP. Az elkövetkező egy évben kibocsátandó kötvények lejárata 30 nap és 15 év között változhat. A kamatozás fix és változó is lehet. A kötvényeket forintban, euróban, amerikai dollárban, svájci frankban, bolgár levában, horvát kunában, szerb dinárban, ukrán hrivnyában, orosz rubelben és román leiben bocsátják ki. A kötvényeket a BÉT-re, a szlovák, a bolgár és a román tőzsdékre vezetik be.
- OTP, FHB: A Moody’s negatív kilátásokat fogalmazott meg a bankrendszer tekintetében. A főbb pontok: (i) gyenge működési környezet; (ii) további eszközállomány romlás; (iii) gyenge profitabilitás, források szűkössége és további nyomás a tőkeszerkezeten. Ez nem újdonság, ezért ettől sem várunk árfolyamhatást.
- Az OTP 2012. augusztus 2-án 5.729 darab törzsrészvény értékesített javadalmazási politikája keretében. A bank tulajdonában lévő OTP törzsrészvények állománya 4.450.218 darabra (1,59%) változott.
- Horvát lapértesülések szerint a horvát állam eladná az INA 19%-os pakettjét a MOL-nak, de hivatalos tárgyalások még nem indultak. A befolyó összeget az államháztartási hiány csökkentésére fordítaná déli szomszédunk. Szerintünk akár részvénycsere, akár készpénzfizetés, vagy ezek kombinációja is elképzelhető. A tranzakcióval a MOL elmélyíthetné együttműködését az INA-val, a szinergiahatások akár több száz millió eurót is elérhetik. A hír kedvező, de az árazás fontos lehet majd.
Gazdasági hírek
- A költségvetési tanács elnöke, Kovács Árpád interjút adott a Népszabadságonline-nak. A főbb pontok: (i) A költségvetés bevételi oldala továbbra is veszélyben van; (ii) A bankadó negatívan hatott a növekedési kilátásokra; (iii) A jövő évi GDP növekedés elmaradhat a kormány által tervezett 1,6 százaléktól; (iv) Az IMF-fel a megállapodás valamikor ősz és tavasz között születhet meg. Szerintünk túl sok újdonságot nem tartalmazott az interjú, így jelentős hatása nem lesz sem a forintra, sem a részvényárfolyamokra.
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben