Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Commerzbank, Deutsche Post, adidas és Siemens eredmény is jött ma

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2017. november 9.   10:49

Tovább nőtt a német fizetési mérleg többlet Nem mutattak jelentős elmozdulást a vezető európai indexek a tegnapi kereskedésben. A DAX stagnált, az FTSE 0,2%-kal emelkedett, míg a CAC 40 ugyanekkora mértékben esett vissza. Újabb...

Tovább nőtt a német fizetési mérleg többlet

Nem mutattak jelentős elmozdulást a vezető európai indexek a tegnapi kereskedésben. A DAX stagnált, az FTSE 0,2%-kal emelkedett, míg a CAC 40 ugyanekkora mértékben esett vissza.


Újabb csúcsra, 21,8 milliárd euróra emelkedett Németország fizetési mérleg többlete szeptemberben, azt követően, hogy az import nagyobb mértékben esett vissza a hónapban az exportnál. Az export 0,4%-kal esett vissza az előző hónaphoz képest a várt 1,4%-os visszaeséssel szemben, míg az import 1%-kal csökkenta várt 0,3%-os bővüléssel szemben.


A mai napon folytatódnak a Brexit tárgyalások az EU és az Egyesült Királyság között, azonban a közös megegyezés egyelőre nincs még kilátásban. Nagyban nehezítheti a tárgyalások menetét a briteknél az utóbbi időben kibontakozott belpolitikai krízis.

Dinamikusan bővül a Commerzbank ügyfélköre

Év/év alapon 8,9%-kal visszaeső, 2 milliárd eurós tisztított bevételről számolt be a Commerzbank harmadik negyedéves gyorsjelentésében. A nettó profit 472 millió dollár lett, kisebb mértékben alulmúlván a 479 millió dolláros elemzői konszenzust. A bank továbbra is lakossági ügyfélkörének bővítésére helyezi a hangsúlyt, aminek egyelőre még inkább a költségei dominálnak. A bank még 2016. szeptember végén hozta nyilvánosságra új stratégiáját, amelynek keretében 2020-ra 2 millió új lakossági ügyfelet kíván szerezni. A mostani jelentés szerint már 587 ezernél tart, így jó úton halad a cél felé. Amennyiben az eurózónás hozamok egyszer elindulnak felfelé, abból komolyabb mértékben profitálhat majd ennek köszönhetően a bank. A vállalat CET1 tőkemegfelelési mutatója 13%-ról 13,5%-ra emelkedett, ami szintén pozitívum. A jelentést követően 2%-os emelkedést mutat az árfolyam.

Készül a karácsonyra a Deutsche Post

14,64 milliárd eurós árbevételen 834 millió eurós üzemi eredményt ért el a Deutsche Post a harmadik negyedévben, ami alulmúlta a 861 millió eurós elemzői konszenzust. Az egy részvényre jutó eredmény 0,51 euró lett, összhangban a várakozásokkal. Az üzemi eredmény a vártnál magasabb beruházási költségek miatt maradt el a konszenzustól, ugyanis a nemzetközi terjeszkedés mellett a vállalat igyekszik felkészülni a zsúfolt karácsonyi szezonra is, ahol többek között az Amazonon leadott rendelések okoznak majd komoly logisztikai kihívást. A jelentést követően eséssel nyitott az árfolyam, azonban a kereskedés első fél órájában már le is dolgozta azt.

A vártnál lassabban nőtt az adidas

Csalódást okoztak az adidas értékesítési számai a harmadik negyedévben, miután a vállalat a várt 5,93 milliárd eurós árbevétellel szemben 5,68 milliárd eurós árbevételt jelentett, ami év/év alapon 8,7%-os emelkedésnek felelt meg. Jó hír azonban, hogy az üzemi marzs 50,4% lett a várt 49,5%-kal szemben, így az üzemi eredmény soron felülteljesített a vállalat. A harmadik negyedévben ez 795 millió eurót tett ki a várt 757 millió euróval szemben. A vártnál gyengébb árbevétel ellenére továbbra is 17-19% közötti árbevétel növekedést vár idénre a vállalat. A vállalat vezérigazgatója, Kasper Rorsted szerint nincs jele annak, hogy lassulna a vállalat növekedése, ráadásul továbbra is nagyon jól teljesítenek az amerikai piacon. A jelentést követően 3% feletti esést mutattak a részvények, ennek felét mostanra ledolgozták.

Konzervatív várakozásokat közölt a Siemens

A várttól 2%-kal elmaradó, 22,3 milliárd eurós árbevételen 1,53 dolláros egy részvényre jutó tisztított eredményt ért el a Siemens a gazdasági negyedik negyedévben. Ez alulmúlta az 1,7 eurós elemzői konszenzust. Az utóbbi időben a vállalat már figyelmeztetett arra, hogy az energia és gáz üzletág profitja nagyobb visszaesést fog mutatni, azonban még így is a várt alatti számokat közölt a cég. A 2018-as gazdasági évre a vállalat 7,2 és 7,7 euró közötti egy részvényre jutó eredményt vár, ami stagnálást jelentene a 2017-es gazdasági évhez képest és 5%-kal múlja alul az aktuális elemzői konszenzust. A mai kereskedést 3%-os mínuszban kezdte a részvény, ennek egy részét mostanra már le is ledolgozta.

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben