Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Mindenki csúcson

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. október 17.   09:17

Erste kommentár Tegnap új csúcsra mentek az amerikai indexek és a BUX is. A DAX index szintén csúcs közelben van, 1-2 pontra tőle. Ugyanakkor továbbra sincs kitörő öröm, de számos index kissé túlvettnek...

Erste kommentár

Tegnap új csúcsra mentek az amerikai indexek és a BUX is. A DAX index szintén csúcs közelben van, 1-2 pontra tőle. Ugyanakkor továbbra sincs kitörő öröm, de számos index kissé túlvettnek számít. Ez számunkra azt jelenti, hogy hamarosan jöhet egy korrekció, de időben valószínűleg nem lesz túl hosszú és remélhetőleg túl mély sem. Ha az értékeltségeket nézzük, alapvetően nem tűnnek olcsónak az indexek, de a várható profitbővülés igazolja ezt a kicsi drágaságot.


Mindeközben kiderült, hogy John Taylor, a híres Taylor-szabály megalkotója, a Stanford egyetem 70 éves professzora a Fed elnöki székének egyik potenciális várományosa. Ez alapvetően pozitívnak tűnő hír.


A mai napon oldalazásra, emelkedésre számítunk a BUX indexben, míg a DAX index picit mozdulhat el.

Továbbra is agresszív ütemben bővül a Netflix felhasználók köre

Tovább emelkedtek az amerikai piacok a tegnapi kereskedésben. A Dow 0,4%-kal, a Nasdaq 0,3%-kal, az S&P500 0,2%-kal került feljebb.


A vártnál jóval gyorsabb ütemben tudott növekedni a Netflix a harmadik negyedévben. Az USA-ban a várt 774 ezerrel szemben 850 ezerrel bővült a felhasználók száma (+11% év/év), míg nemzetközileg 4,45 millióan regisztráltak a szolgáltatásra a várt 3,72 millióval szemben (+44% év/év). Ezzel a negyedév végére közel 110 millió felhasználója van a cégnek világszerte. A vállalat szerint a következő negyedévben megközelítőleg újabb 6,3 millió felhasználóval bővülhetnek, ami meghaladja az elemzők várakozását. Mindezt annak ellenére, hogy nemrégiben árat emelt a cég, ami 2016-ban a felhasználók bővülési ütemének lassulásához vezetett. A vállalat árbevétele a vártnak megfelelő 3 milliárd dollár lett, amin 0,29 dolláros tisztított EPS-t ért el a várt 0,32 dollárral szemben. 2018-ban az idei 6 milliárd dollárt követően 7-8 milliárd dollárt szeretne műsorokba fektetni a cég, aminek legalább az egynegyedét saját gyártású műsorokra költené. Ez pedig újabb és újabb felhasználókat vonzhat a céghez. A hírekre 1,3%-ot emelkedett a részvény piaczárást követően.


Azt követően, hogy idén otthagyta az Obamacare-t, továbbra is remekül teljesít az USA legnagyobb egészségbiztosítója, a UnitedHealth. A vállalat a harmadik negyedévben a vártnak megfelelő, év/év alapon 8%-kal növekvő 50,3 milliárd dolláros árbevételen 2,66 dolláros tisztított EPS-t ért el, felülmúlván a 2,57 dolláros várakozásokat. Ennek nyomán az egész évre vonatkozó egy részvényre jutó profitvárakozását 10 dollárra emelte a vállalat az eddigi 9,75-9,90 dolláros sávról. A hírekre közel 1%-ot emelkedett a részvény piaczárást követően.


Az ügyhöz közel álló források szerint jó benyomást tett John Taylor Donald Trumpra tegnapi meghallgatása során, aminek tárgya a Fed elnöki posztja volt. Taylor a Stanford Egyetem professzora, az ő nevéhez fűződik az ún. Taylor-szabály, amely fontos szerepet tölt be a világ jegybankárainál a monetáris politika éppen aktuális irányvonalának meghatározásában. Taylor egyébként egyetért Janet Yellennel az alapkamat fokozatos emelése kapcsán, így a hírekre kisebb erősödéssel reagált a dollár. Yellen újabb meghallgatására csütörtökön kerülhet sor.

A kínai kommunista párt kongresszusára figyelnek a befektetők

Tovább folytatódott az ázsiai piacok emelkedése. A Nikkei 0,3%-ot, a Hang Seng 0,2%-ot emelkedett, míg a Shanghai index stagnált.


Holnap kezdődik a kínai kommunista párt 19-dik nemzeti kongresszusa. Kongresszust csak 5 évente tartanak, így mindig a figyelem középpontjában áll a rendezvény, mellyen 2287-en vesznek részt. A legfontosabb kérdések a személyi változások lehetnek majd, hiszen a legfőbb döntéshozó testület tagjainak többsége nyugdíjba vonul.

Határidős piacok

Vegyes képet mutattak a határidős piacok ma reggel. A Dow a pozitív, az S&P, a Nasdaq és a DAX a negatív tartományban volt ma reggel.

A román adóhatóság 1 millió euró megfizetésére kötelezte a Waberer’s-t

Társasági adó hátralék címén 3,3 millió lejt, míg behozatali általános forgalmi adó hátralék címén 0,8 millió lejt követel a hatóság a cég román leányától. Az adóhátralék után számítandó kamatokat a hatóság várhatóan 2017. októberében határozza majd meg. A követelés a Waberer’s 2017. harmadik negyedéves eredményére lesz hatással. A Waberer’s Romania az adóhátralék kisebb részét rendezi, a fennmaradó összeget közigazgatási, szükség esetén, bírósági úton támadja meg. A hír negatív, de az összeg részvényenként mindössze 15 forintot jelent, így csak mérsékelt árfolyam hatásra számítunk.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben