Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Amelyik kutya ugat, az nem harap!

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. augusztus 10.   08:35

Erste kommentár Ha háborúra készülök, akkor nyilván előbb elmondom mindenkinek, sőt még határidőt is mondok és a célpontot is megjelölöm, hogy az ellenségnek legyen ideje felkészülni a csapás...

Erste kommentár

Ha háborúra készülök, akkor nyilván előbb elmondom mindenkinek, sőt még határidőt is mondok és a célpontot is megjelölöm, hogy az ellenségnek legyen ideje felkészülni a csapás kivédésére. Észak-Korea ugyan keserves erőfeszítéssel kiizzadta a megfelelően kisméretű atomfegyvert, meg a megfelelő rakéta technikát, de számottevő arzenállal valószínűleg nem rendelkezik. Szerintünk az sem valószínű, hogy mint az első világháborúban, a nagyhatalmak csatlakoznak a megfelelő oldalakhoz. Ezt pl. a kínai nyilatkozat is alátámasztani látszik. Ugyanakkor egy demokráciában nehéz komolyabb háborút indítani a költségek, és a választók előbb vagy utóbb kiteljesedő elégedetlensége miatt. Így a háború valószínűsége elég pici, amit amúgy az amerikai index viselkedése, kismértékű csökkenése is jól mutat. Persze Ázsiában aggódnak, de ma már ott is moderált voltak a csökkenés. A német piac meglepően gyenge viselkedése viszont szembetűnő. Igaz, a német cégek kitettsége az ázsiai piacok felé nagy, valószínűleg index szinten nagyobb, mint amerikai társaié, de ennek ellenére is a DAX gyengeségét mutatja, hogy relatíve nagyot tudott esni. Persze ebbe az is beletartozik, hogy amúgy is korrigáló fázisban volt a 20 napos mozgóátlagról való lefordulást követően, és a támaszszint is működik 12.100 pont környékén. A mai napon megnyugvásra számítunk, amelynek keretében valószínűleg valamiféle oldalazást láthatunk majd az indexben.


A BUX index relatíve jól viselkedett tegnap, hiszen sikerült felülteljesítenie az európai piacokat. Itt is oldalazásra számítunk.

Hangot adtak véleményüknek Fed galambok

A kezdeti esést követően kisebb emelkedés jellemezte a vezető amerikai indexeket tegnap. Az S&P500 stagnálással, a Dow 0,2%-os, a Nasdaq pedig 0,3%-os eséssel zárt.


A chicagói Fed elnöke, Charles Evans szerint reális lépés lenne a Fed-től, ha szeptemberben bejelentené, hogy elkezdi mérlegének leépítését. A kamatemelésekkel kapcsolatban Evans óvatosabb hangnemet ütött meg, ugyanis arra figyelmeztetett, hogy a csalódást keltő inflációs adatok miatt későbbre tolódhatnak a tervezett kamatemelések. Evans egyébként tipikusan a lazább monetáris politikát támogató Fed kormányzók közé tartozik. Idén még szavazó tagja a Nyíltpiaci Bizottságnak, 2018-ban viszont nem lesz szavazati joga.


A St. Louis-i Fed elnöke, James Bullard azt szorgalmazza, hogy a Fed leendő elnöke ne csak negyedévente, hanem minden monetáris ülést követően tartson sajtótájékoztatót. Bullard azt mondta, hogy tisztában van vele, hogy amennyiben Janet Yellent újraválasztják, ez nem fog bekövetkezni, ugyanis ő kitart korábbi álláspontja mellett. A kamatemelésekről Bullard továbbra is úgy vélekedik, hogy a Fed-nek nem kéne elébe mennie az infláció emelkedésének és inkább kivárnia azt, mielőtt kamatot emel.


Dél-Korea és Japán is kiállt az Egyesült Államok mellett és figyelmeztették Észak-Koreát, hogy komoly csapásra számíthat, ha rakétacsapással fenyegeti Guam szigetét. Észak-Koreát ez nem hatotta meg, és bejelentette, hogy komolyan vizsgálja a Guam elleni rakétacsapás lehetőségét. A hírekre az ázsiai piacokba kicsit beleadtak, de nem várható, hogy az eseményeknek számottevő hatása lenne a piacokra.

Továbbra is Észak-Korea nyomasztja Ázsiát

Az észak-koreai feszültség ismét eladói nyomás alá helyezte az ázsiai részvényindexeket. A Nikkei 0,1%-ot, a Shanghai index 0,8%-ot, a Hang Seng 1,1%-ot csökkent.


4 éves csúcsra emelkedtek Kínában az acélárak a megugró helyi kereslet és a végrehajtott reformok miatt. Ezzel párhuzamosan a kínai acél export csökkent, ami pozitív a globális acélipari vállalatok számára is.


Júniusban a japán gépipari megrendelések év/év alapon 5,2%-kal estek vissza. Ez lényegesen nagyobb mértékű csökkenés, mint ami a piaci várakozás volt. A konszenzus ugyanis csak 1,1%-os várható csökkenést mutatott.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacokon negatív hangulat uralkodott ma reggel.

Holnap jelent az OTP

Az OTP holnap hajnalban teszi közzé II. negyedéves eredményét.

MSCI felülvizsgálat lesz ma

Az MSCI ma este 11-kor teszi közzé a negyedéves index felülvizsgálat eredményét. A magyar papírok esetében nem várunk érdemi változást.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben