Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Jól indították a gyorsjelentési szezont a bankok

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2017. július 14.   14:53

0,2%-os belüli emelkedést mutatnak az amerikai határidős indexek a mai kereskedés kezdete előtt. Júniusban a várt alatti lett az amerikai infláció és a kiskereskedelmi forgalom alakulása is. Az infláció 1,6%-ra fékeződött a korábbi 1,9%-ról, míg a piac 1,7%-ra...

0,2%-os belüli emelkedést mutatnak az amerikai határidős indexek a mai kereskedés kezdete előtt.

Júniusban a várt alatti lett az amerikai infláció és a kiskereskedelmi forgalom alakulása is. Az infláció 1,6%-ra fékeződött a korábbi 1,9%-ról, míg a piac 1,7%-ra számított. A maginfláció viszont az előrejelzéseknek megfelelően 1,7%-on stagnált.

A kiskereskedelmi forgalom hó/hó alapon ismét csökkenést mutatott. Miközben a várakozás egy enyhe emelkedés volt 0,2%-os csökkenés következett be. A második hónapja tartó csökkenés nem tesz jót az amerikai gazdaság megítélésnek. Legnagyobb mértékben az üzemanyag értékesítések estek az alacsonyabb olajárak miatt, de ezen kívül is a legtöbb szegmensben csökkenés volt tapasztalható.

Ismét lehet aggódni az amerikai adósságplafon elérése miatt. A Költségvetési Bizottság számításai szerint az amerikai állam valamikor októberben érheti el a költségvetési plafont, ha addig nem jutnak a politikusok megállapodásra annak megemeléséről. Azonban a kötvénypiac egyes szereplői máris elkezdtek aggódni miatta. A költségvetési plafon megemelését mindig komoly politikai viták előzik meg, ugyanis a felek gyakran használják ezt egyfajta nyomásgyakorlási eszközként. A még az Obama adminisztráció alatt kidolgozott válságterv alapján, ha el is érik az adósságplafont a kötvénytulajdonosok és a veteránok elsőbbséget élveznek a kifizetésekkor, ugyanakkor például az állami alkalmazottak pontos kifizetése veszélybe kerülne.

Ma 3 nagybank, a Citi, a J. P. Morgan és a Wels Fargo is közzétette második negyedéves eredményét, ezzel felpörgött az amerikai gyorsjelentési szezon. Mind a 3 bank a várakozásokat felülmúló eredményről számolt be.

A J.P.Morgan 1,82 dolláros EPS-t publikált, jócskán felülteljesítve az 1,58 dolláros várakozást. A 26,41 milliárd dolláros árbevétel szintén felülmúlta a 24,96 milliárd dolláros várakozást. A kereskedési bevétel (kötvény, deviza, részvény) csökkenését kompenzálta a hitelezés növekedése. Az eredményt egy 406 millió dolláros egyszeri tétel is javította. A jelentést követően 1% körüli emelkedést mutatott a részvény, de ez nem tartott sokáig, mivel a kamatjövedelemre vonatkozó kilátásokat enyhén rontotta a bank.

A Wells Fargo 5%-os profitbővülésről számolt be a második negyedévre vonatkozóan. A bank idén 4 milliárd dolláros költségcsökkentésbe kezdett az eredmény javítása érdekében. A bank kamatmarzsa 2,90% lett, minimálisan jobb, mint a várt 2,89%. A magasabb marsznak és a költségcsökkentéseknek köszönhetően a bank 1,07 dolláros EPS-ről számolt be, felülmúlva az 1,01 dolláros várakozást.

A Citigroup 1,28 dolláros eredményt ért el a második negyedévben, miközben a piaci várakozások 1,16 – 1,25 dollár között szóródtak. Az árbevétel 17,9 milliárd dollár lett, ami szintén felülmúlta a 17,4 milliárd dolláros várakozást. A kötvénykereskedés és a befektetési banki üzletág is a vártnál jobban teljesített. A bank CET1 tőkemegfelelése 13% volt a negyedév végén.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben