Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Megint csúcson a BUX

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. május 22.   08:17

Erste kommentár Pénteken „hírözönt” láthattunk a magyar ugarról. Az MNB publikálta a fogyasztóbarát hitel részleteit, amely jobbnak bizonyult az előzetesen terjedő híreknél, így...

Erste kommentár

Pénteken „hírözönt” láthattunk a magyar ugarról. Az MNB publikálta a fogyasztóbarát hitel részleteit, amely jobbnak bizonyult az előzetesen terjedő híreknél, így megkönnyebbülést okozott a piacon, újabb lendületet adva az OTP részvényeinek. A Magyar Telekom is tovább vette saját részvényeit, s úgy tűnik, hogy az eladók elfogytak péntekre, így már a vételek pozitív hatását is láthattuk. További vételek jöhetnek, hiszen eddig cirka 1,2 milliót vásárolt meg a tervezett több mint 5 millió részvényből. A Richter háza tájáról is pozitív hírek érkeztek. Nevezetesen az európai gyógyszerügyi hatóság jóváhagyásra javasolja a cariprazine nevű készítményt az Európai Bizottság számára. Így ez a gyógyszer lehet az első, amely a skizofrénia negatív tünetegyüttesének kezelésére is alkalmas engedéllyel rendelkező gyógyszer lesz a világon. A készítmény a Richter várakozásai szerint két hónapon belül megkaphatja az engedélyt, így a jövő év elején piacra is kerülhet. Ugyan a hír a várakozásoknak megfelelő, de ettől függetlenül mégis pozitív. Így az árfolyamhatásnak is limitáltnak kellene lennie. Persze ettől függetlenül továbbra is bízunk a cégben és közép-hosszú távon továbbra is komoly felértékelődési potenciált látunk benne, amelyet a megvalósuló stratégia és az ehhez kapcsolódó eredménybővülés hajthat.


A továbbra is jó nemzetközi hangulat közepette a BUX és a DAX index esetében is emelkedést várunk.

Máshogyan ítélik meg az amerikai gazdaság állapotát a Fed kormányzók

Tovább folytatódott a felpattanás a szerdai esést követően az amerikai részvénypiacon, miután mindhárom vezető index emelkedéssel zárta a pénteki kereskedést. Az S&P500 és a Dow közel 0,7%-ot tudtak emelkedni, míg a Nasdaq közel 0,5%-kal került feljebb.


A St. Louis-i Fed elnöke, James Bullard szerint a közelmúltban beérkezett gazdasági adatok gyengék lettek, és nem indokolják a Fed által jelenleg prognosztizált kamatemelési ciklust. Bullard szerint a piac is ezt árazza, ugyanis a hosszú hozamok az inflációs várakozásokkal egyetemben estek az utóbbi időben. Bullard-dal szemben a Fed kormányzóinak többsége úgy véli, hogy az első negyedéves gyengébb makrogazdasági adatok csupán átmenetiek voltak.


A San Franciscói Fed elnöke, John Williams szerint jó állapotban van az amerikai gazdaság, és a legnagyobb kockázati tényezők a külföldről jövő sokkok lehetnek. Williams szerint azonban ettől jelenleg nem kell jelentősebb mértékben tartani, így továbbra is jól teljesíthet az USA gazdasága.


Új vezérigazgatót nevezhet ki a Ford Mark Fields helyére a hét folyamán, azt követően, hogy jelentős változások mennek végbe a vállalatban. Fields-et az a Jim Hackett válthatja, aki az önvezető autók és az autómegosztó szolgáltatások felé való nyitást vezette a cégnél.

Ötödik hónapja bővül a japán export

Emelkedés jellemezte az ázsiai piacokat. A Nikkei 0,4%-ot, a Hang Seng 0,9%-ot emelkedett, miközben a Shanghai index 0,6%-ot csökkent.


Áprilisban a japán export 7,5%-kal bővült, miközben az import év/év alapon 15,1%-os növekedést tudott felmutatni. Az export ezzel már sorozatban ötödik hónapja növekedett, elsősorban a Kínába irányuló export ugrott meg.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacokon pozitív hangulat uralkodott ma reggel.

Jön a fogyasztóbarát lakáshitel

Az MNB pénteken ismertette a fogyasztóbarát lakáshitelek feltételeit. A legfontosabb, hogy ez önkéntes. Előnye, hogy az MNB is reklámozni fogja ezeket a termékeket. A minősítés elnyerésére 2017. június 1-jétől pályázhatnak a bankok, a fogyasztók tájékozódását pedig ez év őszétől jegybanki online összehasonlító weboldal is támogatja.


A kamatmarzs végül 350 bázispont lett, míg korábban 250 bázispontról volt szó. A szélesebb kamatmarzs értelemszerűen jobb a bankoknak. Egyúttal kikerült az a kockázat, hogy esetleg szűk marzzsal kötelezővé teszik.


A fizetendő kamatot legalább 3 évre rögzíteni kell.


A folyósítási díj maximum a hitelösszeg 0,75%-a, de legfeljebb 150 ezer forint lehet.


Az előtörlesztési díj nem haladhatja meg az előtörlesztett összeg 1%-át.

Tovább vette saját részvényeit a Magyar Telekom

A Magyar Telekom 2017. május 18-án további 290.000 darab saját részvényt vásárolt 457 forintos átlagáron. A részvényeket az ösztönzési rendszer keretében használják majd fel. A tranzakciót követően a társaság tulajdonában 1.160.625 darab Magyar Telekom részvény van.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben