Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Az előzetestől eltérő auditált eredményt közölt a Richter

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. április 4.   08:27

Erste kommentár A Richter tegnap közzétette közgyűlési meghívóját és auditált eredményét, amely 1,5 milliárd forinttal alacsonyabb operatív értéket mutat az előzeteshez képest,...

Erste kommentár

A Richter tegnap közzétette közgyűlési meghívóját és auditált eredményét, amely 1,5 milliárd forinttal alacsonyabb operatív értéket mutat az előzeteshez képest, az egyéb költségek magasabb értékének köszönhetően. Miközben a magasabb pénzügyi eredménynek és az alacsonyabb társasági adónak köszönhetően a nettó profit minden idők legmagasabb értéke, 67 milliárd forint lett. A szokásosnál kissé nagyobb változások ellenére nem várunk árfolyamhatást, hiszen a jövőbeli fejlesztésekre, új gyógyszerek jóváhagyására és azok potenciás bevételeire koncentrál a piac.


A mai napon történik meg a CEZ-MOL tranzakció elszámolása, és a mai napi záróárakkal kerül átsúlyozásra a MOL is az MSCI indexben. Ezért ne lepődjünk meg, ha (i) a forgalom továbbra is nagy lesz a MOL részvényekben; illetve ha (ii) a záró szakaszban hatalmas mennyiségű MOL részvény fordul meg a piacon.


A ma napon oldalazásra számítunk a BUX indexben, míg a DAX esetében folytatódhat a tegnap megkezdett csökkenés, amely a minden idők legmagasabb értékének megközelítése után vette délnek az irányt.

Negatív meglepetést okoztak az amerikai autóértékesítési adatok

Kisebb eséssel zárták a kereskedést a vezető amerikai indexek, miután 0,7% körüli mínuszokból sikerült visszakapaszkodni a nap folyamán. Az S&P500 0,16%-ot, a Dow 0,06%-ot, a Nasdaq pedig 0,29%-ot veszített értékéből.


Elmaradtak a várakozásoktól az amerikai autóértékesítések márciusban, amire a főbb autógyártók részvényei nagyobb eséssel reagáltak. Évesített alapon 16,6 millió autót értékesítettek a hónapban, ami kisebb visszaesés az előző év ugyanezen időszakához képest, viszont jelentősen elmarad a 17,2 milliós elemzői várakozásoktól. A legnagyobb negatív meglepetéssel a Kia és a Ford szolgált, de a legtöbb nagy autógyártó számai elmaradtak a várakozásoktól. A nagy amerikai hármas közül a Ford értékesítése 7,2%-kal, a Fiat Chrysleré 4,6%-kal esett vissza éves alapon, míg a General Motorsé 1,6%-kal növekedett. Ez egy újabb jele lehet annak, hogy valóban túlfeszített már az amerikai autópiac, hiszen a nagy kedvezmények sem voltak elegek az értékesítések szinten tartásához.


Továbbra is jó képet mutatnak az iparról a beszerzési menedzser indexek a tengerentúlon. Az ISM feldolgozóipari beszerzési menedzser indexe a várakozásoknak megfelelően 57,2 pont lett március hónapban, ami minimális visszaesést jelent az előző hónaphoz képest. A Markit hasonló indexe 53,3 pont lett márciusra az előzetes adatok szerint, ami nagyon közel esik az előző havi értékhez.


A Philadelphiai Fed elnöke, Patrick Harker szerint idén összesen három kamatemelés megfelelőnek tűnik a gazdaság jelenlegi állapotát tekintve.

Zárva vannak a meghatározó ázsiai piacok

A shanghai és a hongkongi tőzsde is nemzeti ünnep miatt zárva tartott ma, így nem is jelentek meg fontosabb hírek vagy adatok.


A japán Nikkei 1,0%-ot csökkent az erősödő japán jen hatására. Elsősorban az exportorientált autóipar teljesített gyengén, melyet az erősödő jenen túl a gyenge amerikai autóértékesítési számok is negatívan befolyásoltak.


Az ausztrál jegybank a várakozásoknak megfelelően tartotta a 1,5%-os alapkamatot.

Határidős piacok

Alapvetően negatív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

A MOL márciusi finomítói marzsai gyengültek, a petrolkémiai marzsok javultak

A MOL márciusi finomítói árrése 6,3 dollár/hordó volt szemben az első negyedév 6,5 dollár/hordó átlagával, a petrolkémiai marzsok viszont 606 euró/tonnára nőttek az első negyedévi 538 euró/tonnával szemben.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben