Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A Bundesbank elnöke szerint reális lehet a 2019-es kamatemelés

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2017. február 24.   06:58

A kereskedés végére romlott el a hangulat Nyugat-Európában Bár a kereskedés első felében még tartották magukat a nyugat-európai börzék, de záráshoz közeledve elromlott a hangulat és mérsékelt mínuszban...

A kereskedés végére romlott el a hangulat Nyugat-Európában

Bár a kereskedés első felében még tartották magukat a nyugat-európai börzék, de záráshoz közeledve elromlott a hangulat és mérsékelt mínuszban fejezték be a napot az indexek (FTSE100 -0,42%, DAX -0,42%, CAC40 -0,09%).
Jens Weidmann a Bundesbank elnöke a Bloomberg TV-nek adott interjújában elmondta, hogy nem teljesen alaptalanok a befektetők 2019-re vonatkozó kamatemelési várakozásai. Az inflációs nyomás tovább növekedhet az előrejelzési horizonton, az eurozóna gazdaságainál is láthatóak a javulás jelei.
Christian Kern osztrák kancellár szerint Nagy-Britanniának 60 milliárd eurót kellene fizetnie, ha elhagyja az Európai Uniót. Elsőként Christian Kern mondott pontos összeget tegnap egy interjúban, az Európai Bizottság számításaira hivatkozva.

Vártnak megfelelő eredmény a BASF-nél

A vártnak megfelelő negyedik negyedéves eredményt publikált ma reggel a BASF. A negyedik negyedéves árbevétel 14,8 milliárd euró lett, itt a piac 14,1 milliárd euróra számított. A különleges tételek nélküli EBIT eredmény 15%-ot növekedve 1,18 milliárd eurót ért el, minimálisan felülmúlva az 1,16 milliárd eurós várakozást. Ugyanakkor az EPS enyhén alulteljesített, 0,79 euró lett, míg a várakozás 0,83 euró volt.


 

Sikeres volt az UniCredit tőkeemelése

A jegyzésre jogosultak 99,8%-a élt a lehetőségével, így az UniCredit 13 milliárd eurós tőkeemelése sikeresen megvalósult. Maga a konstrukció már garantálta azt, hogy magas részvétel mellett sikerrel záruljon a jegyzés, így a pozitív hír ellenére meglepetésről nem beszélhetünk.


 

Osztalékot emelt az SAP

Az SAP részvényenként 1,25 eurós osztalék kifizetését javasolja, ami felülmúlja az 1,2 eurós elemzői konszenzust. Az adózott eredmény 41%-át fogják osztalékként kifizetni, míg az osztalékpolitika 35%-os kifizetési rátát tartalmaz. Az osztalékot a részvényesi közgyűlés május 10-én hagyhatja jóvá, az osztalék pedig várhatóan május 15-től válik kifizethetővé.

Csúszhat a Monsanto felvásárlása

A Bayer jelezte, hogy bár igyekeznek tartani a Monsanto felvásárlására kitűzött év végi határidőt, azonban önmaguk is lehetségesnek tartják, hogy kisebb késés előfordul majd, mivel a versenyfelügyelet újabb dokumentumokat kért be tőlük. A csúszás lehetőségéről szóló hír enyhén negatív.


 

A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben