Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Nem lettek túl fényesek a gyorsjelentések a tengerentúlon

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2017. január 31.   15:04

A várttól elmaradó gyorsjelentések közepette csökkenést mutatnak az amerikai határidős indexek. Mind az S&P500, mind a Dow, mind a Nasdaq 0,2%-kal esnek a piacnyitás előtt. Nagyjából megfelelt a várakozásoknak a negyedik negyedévben az Eli Lilly. Az...

A várttól elmaradó gyorsjelentések közepette csökkenést mutatnak az amerikai határidős indexek. Mind az S&P500, mind a Dow, mind a Nasdaq 0,2%-kal esnek a piacnyitás előtt.

Nagyjából megfelelt a várakozásoknak a negyedik negyedévben az Eli Lilly. Az árbevétel soron az 5,54 milliárd dolláros várakozásokkal szemben, 5,76 milliárd dollárt ért el a vállalat, ami 7%-os növekedés az előző évhez képest. A tisztított EPS 0,96 dollár lett, ami elmaradt a várt 0,98 dollártól. 2017-es várakozásain nem változtatott a cég, amik nagyjából azonosak az elemzői konszenzussal.

Hasonló képet mutatott a Pfizer negyedik negyedéves gyorsjelentésében, azonban a jövőre borúsabb kilátásokat fogalmazott meg. Míg a 13,63 milliárd dolláros árbevétel megverte a 13,55 milliárd dolláros elemzői várakozásokat, a tisztított EPS csupán 0,47 dollár lett a várt 0,50 dollárral szemben. A 2017-es előrejelzései kisebb csalódást okoztak a vállalatnak, ugyanis az elemzők 54,3 milliárd dolláros árbevételt és 2,59 dolláros tisztított EPS-t vártak az évre, míg a vállalat ezeket rendre az 52-54 milliárd dolláros és a 2,5-2,6 dolláros sávban határozta meg. A részvények 1% feletti esést mutatnak piacnyitás előtt.

Elmaradt a várakozásoktól az Under Armour negyedik negyedéves gyorsjelentése, ami több vetélytárs, többek között az Adidas, a Nike és a Footlocker árfolyamára is kihatott. A vállalat 1,31 milliárd dolláros árbevételen 0,23 dolláros tisztított EPS-t ért el, az elemzők által várt 1,41 milliárd dolláros árbevétellel és 0,25 dolláros EPS-el szemben. A vállalat az észak-amerikai kiskereskedelemben tapasztalható kihívásokra hivatkozott a várttól elmaradó eredmény kapcsán. A befektetők kezdenek szkeptikusak lenni, hogy továbbra is képes-e a vállalat az eddig látott ugrásszerű ütemben növekedni, ami többek között hozzájárult ahhoz, hogy 20% körüli esést mutatnak a részvények piacnyitás előtt.

A FedEx és a Deutsche Post árfolyama is esett a UPS negyedik negyedéves gyorsjelentését követően. A vállalat a várakozásoknak megfelelő 16,9 milliárd dolláros árbevételt ért el, azonban az 1,63 dolláros tisztított EPS elmaradt az 1,69 dolláros elemzői konszenzustól. A fő negatívum a jelentést illetően a 2017-es várakozások közzététele volt, ahol 5,8 és 6,1 dollár közötti tisztított EPS-t határozott meg a vállalat, míg az elemzők 6,17 dollárt várnak. Az árfolyam 4%-os esést mutat piacnyitást megelőzően.

A várakozásoknak megfelelő számokat jelentett a Mastercard a negyedik negyedévre. A cég 2,76 milliárd dolláros árbevételen 0,86 dolláros tisztított EPS-t ért el. A vállalat szerint 2017-ben az árbevételre kisebb nyomást gyakorolhat a különféle engedmények növelése, ugyanis a vásárlók egyre nagyobb visszatérítéseket várnak el hűségükért. A részvények 2%-os mínuszban vannak piacnyitás előtt.

Jelentett az Exxon Mobil is a negyedik negyedévre. A vállalat 61,02 milliárd dolláros árbevételről számolt be, ami elmaradt a 63,57 dolláros elemzői konszenzustól. A profitsoron 0,90 dolláros tisztított EPS-el megverte a cég a 0,72 dolláros elemzői konszenzust. A részvények nem mozdultak el érdemben a jelentésre.

Piaczárás után teszi közzé az Apple első gazdasági negyedéves gyorsjelentését. Három negyedévet követően ismét emelkedhettek az iPhone eladások az előző év azonos időszakához képest az elemzők szerint. A konszenzus 76,3 millió darabos eladást vár, ami 1,7%-kal haladná meg az előző évi azonos időszakot. A profitsoron ennek ellenére mégis csökkenést várnak az elemzők, ugyanis az átlagos eladási árak csökkenhettek az egy évvel ezelőttihez képest.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben