Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Több fontos makroadat érkezik ma az USA-ból - Amerikai nyitás

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2016. november 23.   15:27

A tegnapi záróértékeik körül kezdhetik a szerdai kereskedést a főbb amerikai részvényindexek. Mivel holnap Hálaadás miatt az amerikai tőzsdék zárva tartanak, továbbá pénteken is csak rövidített kereskedés lesz, így sok eseményre már nem számíthatunk a héten. A tengerentúli pihenő előtt azonban több fontos makroadat került publikálásra, illetve fog publikálásra...


A tegnapi záróértékeik körül kezdhetik a szerdai kereskedést a főbb amerikai részvényindexek. Mivel holnap Hálaadás miatt az amerikai tőzsdék zárva tartanak, továbbá pénteken is csak rövidített kereskedés lesz, így sok eseményre már nem számíthatunk a héten. A tengerentúli pihenő előtt azonban több fontos makroadat került publikálásra, illetve fog publikálásra kerülni a mai napon.
250 ezren folyamodtak első ízben munkanélküli segélyért az USA-ban az előző héten. Az előző heti nagyobb pozitív meglepetés után ez az adat megegyezik az elemzői várakozásokkal, ami továbbra is egy erős amerikai munkaerőpiacról tanúskodik.
A várt 1,7% helyett 4,8%-kal növekedett a tartós cikkek rendelésállománya október hónapban, az előző hónaphoz képest. A várakozást jóval meghaladó növekedés főként a kereskedelmi repülőgépek iránti kereslet 94,1%-os megugrásával magyarázható, ami egy igen volatilis kategóriát képvisel. Ezt a hatást kiszűrve a nem védelmi célokat szolgáló megrendelések 0,4%-ot emelkedtek havi alapon.
Piacnyitás előtt kerül publikálásra az októberi új lakás értékesítések száma az USA-ban. Az elemzők arra számítanak, hogy továbbra is folytatódik az emelkedő trend és októberben évesített alapon 590 ezer újonnan elkészült lakás került eladásra. Eddig mind a használt lakás eladások, mind az újonnan kiadott lakásépítési engedélyek száma pozitív meglepetést okozott október hónapra, így könnyen lehet, hogy ez a momentum ebben az adatban is meg fog látszani.
Szintén piacnyitás előtt lát napvilágot a Michigan Egyetem fogyasztói bizalom indexe, ami már választások utáni időhorizontot is magában foglal. Az előzetesen publikált indexérték 91,6 pontot tett ki novemberre, azonban ez még a választások előtti adatokból került összeállításra. Érdekes lesz megfigyelni, hogy Trump meglepetésszerű győzelme hogyan hatott a fogyasztói bizalomra.
Helyi idő szerint ma este teszi közzé novemberi ülésének jegyzőkönyvét a FED. A piacok a decemberi kamatmeghatározó ülésre már 100%-os biztonsággal várják a kamatemelést, így arra kell kiemelt figyelmet fordítani, hogy mihez kezd majd a kamattal a FED ezek után.
Idei csúcsára kapaszkodott novemberben – az előzetes adatok alapján – a gazdaság aktivitását mérő Markit beszerzési menedzser index az eurozónában. Az átfogó mutató 54,1 pontra emelkedett az előző havi 53,3 pontról, a konszenzus is az utóbbi értékre számított. A német összesített mutató a várakozásoktól hajszálnyival elmaradva 54,9 pontra esett vissza, de a szolgáltatóipari mutató 54,2 pontról 55 pontra emelkedett, amely féléves csúcsot jelent. Az elmúlt két hónap értékei alapján az utolsó negyedévben erős gazdasági növekedés várható Németországban, amely az eurozónát is fellendítheti. 2016. november XX.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben