Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Pozitív adatok láttak ma napvilágot az USA-ban - Amerikai nyitás

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2016. november 17.   15:23

Piacnyitás előtt tette közzé harmadik negyedéves gyorsjelentését a Wal-Mart. A 0,98 dolláros EPS és a 118,18 milliárd dolláros árbevétel nagyon közel volt az elemzői konszenzushoz, ám az előző év ugyanezen időszakához képest csökkenést mutatnak a számok, amikor is a vállalat 1,03 dolláros EPS-t jelentett. A kiskereskedelmi szektorban eddig többnyire pozitív...


Piacnyitás előtt tette közzé harmadik negyedéves gyorsjelentését a Wal-Mart. A 0,98 dolláros EPS és a 118,18 milliárd dolláros árbevétel nagyon közel volt az elemzői konszenzushoz, ám az előző év ugyanezen időszakához képest csökkenést mutatnak a számok, amikor is a vállalat 1,03 dolláros EPS-t jelentett. A kiskereskedelmi szektorban eddig többnyire pozitív meglepetések születtek a gyorsjelentési szezonban, így az eddigi 3%-os esés a piacnyitás előtti kereskedésben nem meglepő.
Szintén jelentett a Best Buy, a cég harmadik negyedéves gyorsjelentésében 0,62 dolláros EPS-ről számolt be, ami jócskán meghaladta a 0,47 dolláros elemzői konszenzust. Az árbevétel a negyedévben 8,95 milliárd dollárra emelkedett, ami megegyezik az elemzői konszenzussal. Az adatok azt mutatják, hogy a nagyon pozitívra sikerült második negyedév után a harmadik negyedévben is folytatódott a megkezdődött trend. Ez arra utal, hogy sikeres a vállalat új stratégiája, miszerint inkább a hazai piacra és az online értékesítésekre fókuszálnak, csökkentvén a külföldi kitettséget. A vállalat részvényei eddig nagyjából 6%-os emelkedést mutatnak a piacnyitás előtti kereskedésben.
A mai nap során Janet Yellen FED elnök is megszólalt a választásokat követően, és hasonló véleményt fogalmazott meg, mint eddig kollégái tették ezt az amerikai jegybanknál. Yellen szerint relatíve hamar eljöhet az ideje a kamatemelésnek, amennyiben a gazdasági adatok is alátámasztják ezt az elkövetkezőkben.
A vártnak megfelelően alakult az októberi havi fogyasztói árindex az USA-ban. Havi alapon 0,4%-ot növekedtek a fogyasztó árak, míg az élelmiszer- és energiaáraktól megtisztított adat 0,2%-ot emelkedett a várt 0,1% helyett. Az újonnan publikált adatok arra engednek következtetni, hogy hosszú idő után ismét növekedésnek indulhat az infláció, aminek hatására a jegybank fokozatosan szigorítani kezdhet a monetáris politikán.
További pozitív fejlemény a tengerentúlon, hogy az első ízben munkanélküli segélyért folyamodók száma a vártnál jóval alacsonyabb lett az előző héten. A várt 257 ezer helyett csupán 235 ezren folyamodtak először munkanélküli segélyért, így az amerikai munkaerőpiacról festett kép továbbra is nagyon pozitív.
A munkaerőpiac mellett a lakáspiac is lendületben van, októberben 26%-kal emelkedett a megkezdett lakásépítések száma szeptemberhez képest. Évesített alapon összesen 1,323 millió új lakás építése kezdődött meg az elmúlt hónapban, ami 9 éve nem látott új csúcsot jelent.
A pozitív adatok a határidős indexeket egyelőre nem hozták lázba, mind a három vezető index stagnálást mutat a piacnyitás előtt.
Délelőtt az eurózónából októberi végleges inflációs adatok érkeztek. Nagy meglepetést nem okoztak a konszenzusnak megfelelő számok. A fogyasztói árindex 0,5%-os emelkedést mutatott az előző hónapban tavalyhoz képest, ez a szám pedig azt is jelenti, hogy tovább emelkedik az infláció az eurozónában. A maginfláció 0,8%-os értéke szintén a vártnak megfelelő.
Yves Mersch az EKB igazgatóságának tagja szerint a jegybanknak minél előbb le kellene építenie a kötvényvásárlási programot.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben