Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Történelmet írhatnak az amerikaiak - Amerikai nyitás

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2016. november 8.   14:17

Európában nem tapasztalható jelentősebb árfolyammozgás, többnyire oldalazást, minimális emelkedést látunk. Az amerikai határidős indexek alapján minimális csökkenéssel indulhat a kereskedés az amerikai piacon.Közvetlenül az elnökválasztást megelőzően Clinton tűnik az esélyesebb jelöltnek. A Reuters és az Ipsos közös felmérése...


Európában nem tapasztalható jelentősebb árfolyammozgás, többnyire oldalazást, minimális emelkedést látunk. Az amerikai határidős indexek alapján minimális csökkenéssel indulhat a kereskedés az amerikai piacon.
Közvetlenül az elnökválasztást megelőzően Clinton tűnik az esélyesebb jelöltnek. A Reuters és az Ipsos közös felmérése szerint 90% az esélye annak, hogy Hillary Clinton nyeri az elnökválasztást és ezzel a történelem során először női elnöke lesz az Amerikai Egyesült Államoknak. Egyébként Trump megválasztása is történelmi jelentőségű lenne, ő lenne az első ciklusára megválasztott legidősebb elnöke Amerikának.
A Bloomberg számításai ennél visszafogottabbak, ott 79,8%-os esélyt jósolnak Clinton győzelmére. A Bloomberg számításai szerint az 538 elektori szavazatból 203-at már most nagy eséllyel oda lehet ítélni Clintonnak, míg Trumpnak csak 164-et. A többi szavazatot olyan billegő államok adják majd, ahol még rendkívül szoros a verseny. Elnökké választáshoz egyébként egyszerű többségre van szükség, így 270- nél több szavazatot kell gyűjteni.
A választás során 3 államra különösen érdemes lesz figyelni. Ezek olyan bizonytalan körzetek, melyek nagyszámú elektort adnak. Ilyen Florida 29 elektorral, Pennsylvania 20 elektor és Észak-Karolina, mely 15 elektort ad. Lényegében ez a 3 keleti parti állam képes lehet eldönteni a mai választás kimenetelét.
Amennyiben a lehetséges 538 elektori szavazat közül mindkét jelölt ugyanannyit gyűjt, vagy egyik sem éri el a lehetséges szavazatok több mint felét (270), abban az esetben a Képviselőház dönt az elnök személyéről. Ebben a döntésben azonban minden államnak csupán egy szavazat jut, amiről az adott állam képviselői határoznak közösen. Ebben az esetben azoknak az államoknak nagyban felértékelődik a szerepe, akik egyébként kevés lakosuk miatt kisebb mértékben szólhattak bele a választásba, hiszen itt már minden állam szavazata egyformán számít. Ez a szcenárió leginkább Trumpnak kedvezne, mivel ő többnyire kisebb súllyal rendelkező államokban vezet, így ha az első körben döntetlenre kerülne a sor, akkor nagy valószínűséggel ő kerülne ki végül győztesen.
Az első exitpoll eredmények magyar idő szerint éjjel 1 körül jelenhetnek meg, és valamikor a hajnali órákban dőlhet el ténylegesen az elnökválasztás, bár Alaszkában ekkor még zajlani fog a választás.
Ma piacnyitást megelőzően tette közzé negyedéves eredményét a korábbi botrányairól ismerté vált Valeant. A társaság gyenge negyedéves eredményt tett közzé, ráadásul eredményvárakozását is csökkentette. Az egy részvényre jutó tisztított EPS 1,55 dollár lett, szemben a várt 1,76 dollárral, ráadásul ez még nem is tartalmazza az 1,05 milliárd dolláros goodwill leírást. Az éves EPS célt 5,3-5,5 dollár közé módosították, szemben a korábbi 6,6-7 dollár közötti várakozással. Piacnyitást megelőzően 8,5%-os esést mutat a részvény.
Piacnyitást megelőzően publikálta negyedéves eredményét a DR Horton, Amerika legnagyobb házépítéssel foglalkozó vállalata is. A szeptember végéig terjedő három hónapban a nettó profit 283,6 millió dollár volt, ami 18,7%-os növekedésnek felel meg az előző év ugyanezen időszakához képest. Ez 75 centes EPS-nek felel meg, szemben az egy évvel ezelőtti 64 centtel. Az elemzői konszenzus 77 centes EPS-t volt, így ezt kismértékben alulteljesítette a cég, amiért főként a munkaerőhiány és a telekárak emelkedése volt felelős. A 2017-es évre vonatkozó bruttó árrését a vállalat 20%-ra várja, ami inkább az elemzői sáv alján helyezkedik el. A piacnyitás előtti kereskedésben az árfolyam 1,8%-os esést mutat.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben