Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

4.630 forinton bocsátott ki részvényeket az ALTEO

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2016. október 21.   09:12

Lezárult az ALTEO tőkeemelési folyamata. A zártkörben megvalósult intézményi jegyzés lezárásával meghatározásra került a részvények kibocsátási ára is, ami 4.630 forint lett. A társaság összesen (zártkörű...

Lezárult az ALTEO tőkeemelési folyamata. A zártkörben megvalósult intézményi jegyzés lezárásával meghatározásra került a részvények kibocsátási ára is, ami 4.630 forint lett. A társaság összesen (zártkörű és nyilvános kibocsátás együtt) csaknem 300.000 darab új részvényt bocsátott ki, így a megvalósuló tőkeemelés értéke közelíti az 1,4 milliárd forintot. A társaság minden magánbefektető részvényigénylését kielégíti. Tekintettel arra, hogy a nyilvános értékesítés során a magánbefektetők az ársáv maximumán, 4.900 forinton adhatták le jegyzési igényüket, a végleges értékesítési ár viszont ennél alacsonyabb, a különbözetet, azaz részvényenként 270 forintot a befektetők részére a társaság visszatéríti.


Tegnap az EKB volt a befektetők figyelmének középpontjában. Bár az ülésen nem történt meglepetés, a sajtótájékoztatón azonban egyértelművé tette Draghi, hogy nem gondolkodnak az eszközvásárlási program kivezetésén. Eleinte erősödött az euró, majd hirtelen fordulat után nagyot gyengült, folytatva a hetek óta tartó trendet. A gyengülő euró jót tesz a német exportvállalatoknak, ezért a DAX árfolyam alakulására is kedvező hatással van. A német index a tegnapi kereskedésben egy fontos ellenállás érintett meg, és az is elmondható, hogy kitörés előtti szinten áll a DAX. A hazai piacot is meg kell említeni, ugyanis 5 napja tart az emelkedés, és robogunk a történelmi csúcs felé. Bár a mai kereskedésben inkább emelkedésre számítunk, de egy korrekció bármikor félbeszakíthatja az emelkedést, és az átmeneti esést vételi pozíciók nyitására érdemes használni.

Piaci áttekintés
- Záporoztak a gyorsjelentések a tengerentúlon
- Nem vizsgálta az eszközvásárlási programot az EKB
- Csökkent a WTI árfolyama, az arany is lejjebb zárt
- Az EKB ülés után rally indult a dollárban
- Tájfun miatt szünetel a kereskedés Hongkongban
- 4.630 forinton bocsátott ki részvényeket az ALTEO
- 4,4 milliárdért vásárolt ingatlant a Magyar Telekom
- További emelkedésre számítunk ma a BÉT-en
Nemzetközi hírek
USA
- Oldalazással telt a tegnapi kereskedés a tengerentúlon, és nulla közeli szinten zártak a piacok (Dow Jones -0,22%, Nasdaq -0,09%, S&P500 -0,14%).
- Jól sikerült a függőben lévő lakásértékesítési adat. A szeptemberre vonatkozó várakozás 5,35 millió darab volt, ezzel szemben 5,47 milliós értéket publikáltak.
- A Microsoft harmadik negyedéves számai felülmúlták a várakozásokat. Zárás után jelentett a társaság, az árbevétel 22,3 milliárd dollár volt, szemben a 21,7 milliárd dolláros várakozással. A konszenzusban szereplő 68 centes részvényenkénti profit helyett 76 centes profitot publikált a társaság. Az árfolyam közel 4%ot emelkedett a zárás utáni kereskedésben.
- Kedvező harmadik negyedéves gyorsjelentést publikált a PayPal, és az idei évre vonatkozó várakozásokat is javította a társaság. A piaczárás után jelentő cég árfolyama 3,5%-ot emelkedett. Idénre 1,48-1,5 dollár közötti részvényenkénti profitot vár a társaság a korábbi 1,47-1,5 dollár helyett, a piac várakozása 1,5 dollár. Az árbevétel terén is némi pozitív módosítást jelentett be a társaság. A folyó negyedéves EPS 40-42 cent lehet, a konszenzus 42 cent. Az árbevétel 2,92-2,99 milliárd dollár körül alakulhat, a várakozás pedig 2,98 milliárd dollár. A harmadik negyedévben 35 centes részvényenkénti profitot realizált a társaság, ami megfelel a vártnak. Az árbevétel 2,67 milliárd dollár volt, ami 0,2 milliárd dollárral múlja felül a várakozást.
- Az AMD zárás utáni számainak nem örültek a befektetők, az árfolyam 1,4%-ot esett. Bár a tisztított részvényenkénti profit jobb lett a vártnál (3 cent, 0 cent helyett) és az árbevétel is némileg magasabb lett (1,31 milliárd dollár 1,21 milliárd dollár helyett), de a folyó negyedévre vonatkozó várakozások nem győzték meg a befektetőket. Az árbevétel 15-21%-ot zuhanhat negyedéves alapon a játékkonzol processzorok csökkenő megrendelései miatt.
- A Bank of New York a várakozásoknál jobb számokkal örvendezette meg a befektetőket, köszönhetően a javuló jutalékbevételeknek és a csökkenő költségeknek. A nettó profit 18%-kal 90 centre emelkedett, felülmúlva a 81 centes konszenzust.
- Ma a GE, a McDonald’s és a Moody’s teszi közzé eredményét.
Európa
- A DAX index 0,5%-ot, a CAC40 0,4%-ot, a FTSE100 pedig 0,1%-ot emelkedett.
- Tegnap az EKB a várakozásoknak megfelelően nem változtatott sem az alapkamaton, sem a kamatfolyosón, sem pedig az eszközvásárlási program keretösszegén. A piac igazából nem is magára a bejelentésre koncentrált, hanem sokkal inkább az ezt követő sajtótájékoztatóra. Ezen elhangzott, hogy a jegybank nem vizsgálta az eszközvásárlási programot, vagyis cáfolta azokat az értesüléseket, hogy az EKB már az eszközvásárlási program kivezetésén gondolkodna. Ugyanakkor az eszközvásárlási program finomhangolása sem volt téma, erre pedig már régóta számít a piac, a lecsökkent kötvénypiaci likviditás miatt. Draghi elmondta, hogy a decemberi ülésen fognak az eszközvásárlási programmal foglalkozni.
- Farkas Ádám, az Európai Bankhatóság főigazgatója tegnap egy konferencián arról beszélt, hogy a bankfelügyeletnél jelenleg a Bázel III követelményrendszer tökéletesítése zajlik. Ennek része például a pénzintézetek belső kockázatértékelési modelljeinek felülvizsgálata.
- Érdemben ma kezdődik az európai gyorsjelentési szezon. Ma publikálja, illetve már publikálta is negyedéves számait a Daimler, az SAP és a Volvo is.
- Az európai makroadatok közül az eurózónás fogyasztói bizalmi index lesz a legfontosabb. A várakozások szerint az index értéke gyakorlatilag stagnálhatott októberben.
Olaj, arany
- Az erős dollár és a Rosneft kommentárjainak hatására 50,5 dollárig esett vissza a WTI. Igor Sechin, a Rosneft első embere szerint Oroszország akár napi 4 millió hordóval is növelhetné nyersolaj termékkihozatalát, ha a piaci kereslet ezt indokolná. A szereplők rövidtávon továbbra is a novemberi OPEC döntésre várnak, a tagállamok ígérete szerint a csökkentés biztosnak látszik. Ennek ellenére a piac a korábbi tapasztalatok alapján továbbra is a végleges megegyezés elmaradásában hisz.
- Az arany árfolyama 1.262 dollárig esett vissza főleg az erős dollárnak köszönhetően. A kereskedők szerint az arany elérte a mélypontját és tegnap már kéthetes csúcson kereskedtek a nemesfémmel. A kurzus továbbra is elsősorban az év végi kamatemeléstől függ. Ha a decemberi kamatemelést további lépések követik, az várhatóan lefelé küldheti az arany árfolyamát.
Devizák
- Nyugodtan indult a kereskedés az EUR/USD devizapárban, az Európai Központi Bank kamatdöntő ülését követően azonban megélénkültek a befektetők. Eleinte még nagyot gyengült a dollár, de az árfolyam hirtelen irányt váltott, majd elesett az 1,096-os támasz és nagyot erősödött zárásra a dollár. A reggeli kereskedésben is folytatódik ez a mozgás, már 1,09-et közelíti az árfolyam.
- A forint tegnap kilépett a 20 és a 30 napos mozgóátlagok közötti sávból, majd napon belül 307,6-ig emelkedett az árfolyam, ahonnan zárásra 307,2-ig esett vissza. Az irány azonban egyértelmű az EUR/HUF-ban, vagyis folytatódhat a forint gyengülése, a 307,5-ös szint felett 310,5-ig nyílna tér felfelé.
Távol-Kelet
- Oldalazás jellemezte az ázsiai kereskedést. A Nikkei 0,3%-ot csökkent, miközben a Shanghai index értéke nem változott.
- Hongkongban ma szünetelt a kereskedés, miután a Haima tájfun elérte Hongkongot is. Emiatt bezárták az iskolákat és a tömegközlekedés nagy részét is felfüggesztették.
- 6,6-os erősségű földrengés rázta meg Japán nyugati részét, azonban cunami nem alakult ki.
- Törés mutatkozott a kínai ingatlanpiacon. Bár a vizsgált 70 város átlagában tovább folytatódott az áremelkedés, azonban Pekingben és Shanghaiban is csökkentek az ingatlanárak.
Határidős piacok
- Az amerikai határidős piacok a negatív, az európaiak a pozitív tartományban voltak ma reggel.
Vállalati hírek
- A Magyar Telekom 4,4 milliárdért megvásárolta a WING csoporttól a ServerInfo-Ingatlan Kft. 100%-át. A tranzakcióval a Telekom csoport megszerzi annak az ingatlannak a tulajdonjogát, ahol adatközpontja található. A tranzakció eredményeként az ingatlan bérléséhez kapcsolódó költségek csoport szinten eliminálásra kerülnek. A tranzakciónak nincs árfolyamhatása.
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben