Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Gyenge GDP adat érkezett Japánból

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2013. augusztus 12.   08:58

Úgy tűnik, hogy Japánban nem segít eléggé a monetáris élénkítés. A második negyedéves GDP növekedés nagymértékben elmaradt a vártól. Ugyanakkor, ha körülnézünk a világban, akkor, óvatosan optimista Ázsiát láthatunk ma reggel, amely Európára is igaz, miközben az USA-ban inkább stagnáló a hangulat. A BUX csütörtökön hatalmas rally-t produkált, amelyet péntekben végül...

Úgy tűnik, hogy Japánban nem segít eléggé a monetáris élénkítés. A második negyedéves GDP növekedés nagymértékben elmaradt a vártól. Ugyanakkor, ha körülnézünk a világban, akkor, óvatosan optimista Ázsiát láthatunk ma reggel, amely Európára is igaz, miközben az USA-ban inkább stagnáló a hangulat. A BUX csütörtökön hatalmas rally-t produkált, amelyet péntekben végül korrekció követett. A rövid indikátorok alapján ez ma is folytatódhat, ugyanakkor a 200 napos mozgóátlag, mint támasz, cirka 40 pontra van. Vagyis az elmozdulás valószínűleg kismértékű lesz. A DAX visszakúszott a 20 napos átlag fölé, ahol egy doji gyertyát sikerült pénteken létrehoznia, amely azt sugallja, hogy innen lefelé megy az index. Ugyanakkor a dinamikus indikátorok vegyes üzenetet küldenek felénk. Így fel van adva a lecke. A reggeli pozitív határidős indexek ellenére óvatosak lennénk a német indexszel kapcsolatban, ugyanis az USA-ban egyre határozottabb korrekciós jeleket látunk.
Piaci áttekintés
- Megpihentek a tengerentúli piacok
- Emelkedett a WTI, 1.308 dolláron az arany ára
- Szintről fordultak a devizák
- Gyenge GDP adat húzta le Ázsiát
- Holnap reggel jelent a MOL
- Oldalazásra számítunk ma
Nemzetközi hírek
USA
- Profitrealizálásról szólt a pénteki kereskedés, bár a kezdeti lejtmenet után elindultak felfelé a börzék, de ennek ellenére mérsékelt mínuszban zárták a kereskedést (Dow -0,47%, Nasdaq -0,25%, S&P500 -0,38%).
- A UBS 36 dollárról 45 dollárra emelte a Facebookra vonatkozó célárfolyamot. Pénteken 38,5 dolláron zárt a papír.
- Ma sem jelenik meg fontos makroadat és vállalati jelentés a tengerentúlon.
Európa
- A nyugat-európai börzéken jó hangulat uralkodott, a nap végéig kitartott az emelkedés (FTSE100 0,82%, DAX 0,24%, CAC40 0,31%).
Olaj, arany
- A WTI ma reggel 106 dollár felett állt, annak ellenére, hogy piaci információk szerint a fedezeti alapok rekordmennyiségben csökkentették nettó vételi pozícióikat, mivel arra számítanak, hogy a FED hamar kivezeti az eszközvásárlási programját. Az amerikai nyersolaj készletek az elmúlt 6 hétben öt alkalommal csökkentek köszönhetően a nagyobb finomítói aktivitásnak. Az arany ára emelkedett arra a hírre, hogy Kína 54%-kal több aranyat vett az idén, mint tavaly.
Devizák
- A forint még csütörtökön érte el a 300-as technikai szintet az euróval szemben, ahonnan a gyengülő trend megfordult és erősödésnek indult a forint. Az EUR/HUF lefelé tartó trendje pénteken is uralta a kereskedést, a nyitó 297,68-as árfolyam zárásra 296,44-re csökkent és lényegében ma reggelre sem változott érdemben az árfolyam.
- Az EUR/USD pénteken az 1,34-es szintet érintette, azonban onnan lefordult az árfolyam és 1,3342- es értékig csökkent zárásra.
Távol-Kelet
- A Nikkei 0,9%-kal csökkent, miután a második negyedéves előzetes GDP adatok alapján az évesített japán növekedés mindössze 2,6%-lett, ami elmarad a várt 3,6%-tól és jelentősen elmarad az első negyedéves 4,6%-hoz képest is.
- A gyenge növekedési adat ellenére a pénzügyminiszter továbbra is kitart már elfogadott kétlépcsős adóemelési tervén, amivel a költségvetési egyensúlyt javítanák. A jelenlegi 5%-os fogyasztási adó jövő áprilisban 8%-ra növekedne és 2015 októberében elérné a 10%-ot.
- A jen mérsékelten 0,2%-kal gyengült a dollárral szemben, ahogy a gyenge GDP adat kapcsán előkerültek a japán eszközvásárlási program növelésével kapcsolatos spekulációk.
- Egy kínai gazdasági napilap értesülései szerint bár a kormány nem tervez átfogó gazdasági stimulust, azonban régiós szinten támogathatják a gazdasági növekedést. A hírre jelentős emelkedés vette kezdetét a részvénypiacokon, a Hang Seng 1,9%-ot, a Shanghai index 1,6%-ot emelkedett.
Határidős piacok
- Mérsékelt emelkedésben vannak reggel a határidős piacok.
Vállalati hírek
- A horvát pénzügyminisztérium meghirdette a Hrvatska Postanska Banka (HPB) 99,13%-os részesedésének privatizációját. Sajtóhírek szerint az OTP-t is érdekelheti a pénzintézet megszerzése, és ajánlatot tehet az 1,4 milliárd kuna (188 millió euro, 56 milliárd forint) saját tőkével rendelkező bankra. Az ajánlatokat augusztus 31-ig várja a minisztérium. A vételár valószínűleg nem fog jelentősen eltérni a saját tőkétől, és az OTP ki tudja fizetni ezt az összeget, mert a tőke-megfelelési mutatója elég nagy. Ahogy korábban az OTP már számos pénzügyi intézetre tett ajánlatot, anélkül, hogy megvásárolta volna azokat, ezért úgy gondoljuk, hogy a hírnek nincsen piacmozgató hatása.
- Holnap hajnalban teszi közzé II. negyedéves eredményét a MOL.
- Az OTP 2013. augusztus 8-án 470 darab törzsrészvényt értékesített javadalmazási politikája keretében, így a bank saját tulajdonában lévő OTP törzsrészvények állománya 3.679.512 darabra (1,31%) változott.
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben