Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Hírszegény napnak nézünk elébe

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2013. augusztus 9.   09:05

Az év legforróbb napja után az év legkevesebb hírét produkáló napja jön a jelenlegi állapot szerint. Reggel az elemzői csapat egyetértett abban, hogy a mai nap valószínűleg az uborkaszezon csúcsa. Persze ebben az uborkaszezonban tegnap hatalmas rally-t produkált a magyar piac, amelyből a Richter tűnt ki leginkább. Egyrészt hatalmasat emelkedett a részvény, másrészt a...

Az év legforróbb napja után az év legkevesebb hírét produkáló napja jön a jelenlegi állapot szerint. Reggel az elemzői csapat egyetértett abban, hogy a mai nap valószínűleg az uborkaszezon csúcsa. Persze ebben az uborkaszezonban tegnap hatalmas rally-t produkált a magyar piac, amelyből a Richter tűnt ki leginkább. Egyrészt hatalmasat emelkedett a részvény, másrészt a legnagyobb forgalmat generálta a Budapesti Értéktőzsdén. Az utóbbi azért is fontos dolog, mert a jó forgalmi adatoknak köszönhetően nagy valószínűséggel visszakerül a részvény az MSCI standard részvényindex családba, amely mintegy 7 millió darabos vételi erőt produkálhat a részvény piacán. Ráadásul a papír fundamentumai is rendben vannak. Az új gyógyszer bevezetések által hosszú távú dinamikus profitbővülésre van „ítélve” a cég, ráadásul a növekedési potenciál még csak nagyon kis részben árazódott be, így már nem is olyan meglepő a tegnapi jó teljesítmény. Ha a nemzetközi piacokra tekintünk, akkor háromnapos csökkenés után kismértékű emelkedést láthattunk. Ez azt jelenti, hogy a DAX visszamászott a 20 napos mozgóátlag fölé, így letörölni készül a tegnapelőtti csúnya esést. Persze a dinamikus indikátor még mindig eladási jelzést mutat, ezért továbbra is óvatosak lennénk a vételi pozíciók nyitásával. A BUX esetében a tegnapi akció eredményeképpen az index a 20, a 30 és a 200 napos mozgóátlag fölé kapaszkodott, ami szintén jó jel a folytatás tekintetében. Ráadásul ebben az esetben a dinamikus indikátor éppen vételi jelzést készül adni. Így ma további emelkedést várunk.
Piaci áttekintés
- Újra emelkedtek a tengerentúli piacok
- Emelkedett az arany, 104 dollár közelében a WTI
- Ismét működött a 300-as szint
- Mérsékelt optimizmus Ázsiában
- Emelkedésre számítunk ma a BÉT-en
Nemzetközi hírek
USA
- Újra jó hangulat uralkodik a tengerentúli börzéken, mérsékelt pluszban zártak az indexek (Dow 0,18%, Nasdaq 0,41%, S&P500 0,36%).
- A Groupon közzétette második negyedéves számait, amelyek jobbak lettek a vártnál. Az árbevétel 600 millió dollár helyett 609 millió dollár lett, míg az egy részvényre jutó eredmény 3 cent veszteség helyett csak -1 cent lett. A cég 300 millió dolláros sajátrészvény visszavásárlási programot is bejelentett, amelyre a következő két évben kerül sor. A cég árfolyama 21,5%-kal emelkedett.
- Egy fontosabb makroadat jelent meg a tengerentúlon, a munkanélküli segélykérelmek száma, amely 5 ezerrel 333 ezerre nőtt, miközben a konszenzus 340 ezer volt. Ez az érték 5 és fél éves mélypontot jelent.
- Ma sem fontos vállalati jelentés, sem makroadat nem jelenik meg.
Európa
- Emelkedtek a nyugat-európai piacok (FTSE100 0,29%, DAX 0,7%, CAC40 0,63%).
- Görögországban tovább romlott a munkanélküliségi ráta, 27%-ról 27,6%-ra esett a mutató májusban.
Olaj, arany
- Az arany 1.308 dollárig erősödött ma reggel, a befektetők elsősorban a gyenge dollárra és a Fed politikájára koncentrálnak.
- A WTI a legközelebbi lejáratra 104 dollárig emelkedett, a jó kínai ipari termelési adat segített négy napi esés után emelni a kőolaj árát. A befektetők emellett az északi-tengeri termelésre és a csökkenő készletekre koncentrálnak leginkább.
Devizák
- A forint tegnap érintette a 300-as szintet, azonban az ellenállásról fordult a trend és az EUR/HUF árfolyam egészen 298-ig csökkent. Ma reggel további mérsékelt forinterősödés látható, reggel 297,5- ös árfolyam mellett kereskednek a devizapárral.
- Folytatódott a hét közepén elkezdett oldalazás az EUR/USD devizapárban, és a tegnapi 1,3336-os nyitóértékről 1,3381-ig emelkedett az árfolyam. Ezzel egy fontos szintet, a korábbi lokális maximumot, 1,34-et közelítette meg az árfolyam.
Távol-Kelet
- A Nikkei 0,3%-ot, a Hang Seng 0,5%-ot emelkedett, ugyanakkor a Shanghai index értéke 0,2%-kal csökkent.
- Kedvező adatok láttak napvilágot Kínában. Júliusban az inflációs ráta a várt 2,8% helyett 2,7% lett. Az ipari termelés 9,7%-os év/év alapú növekedése felülmúlta a konszenzusos 8,9%-os várakozást, miközben a kiskereskedelmi forgalom a várt 13,5% helyett csak 13,2% lett.
Határidős piacok
- Pozitív hangulat uralkodik a határidős piacokon ma reggel.
Vállalati hírek
- A Magyar Telekom elemzői tájékoztatóján elhangzott, hogy az eladósodottság a II. negyedévben 41,8%- ra emelkedett, ami magasabb, mint az osztalékfizetés feltételeként támasztott 30 és 40% közötti sáv, de ez a cég szerint csak átmeneti. A társaság energiaüzletágát is érinti az őszre tervezett újabb 10%-os rezsicsökkentés. A cég szeretne egyetemleges szolgáltatóvá válni, így jogosult lenne állami támogatásokra, ami részben kompenzálhatná az árcsökkenés hatását. Az erről szóló tárgyalások eredménye szeptemberben vagy októberben várható. Várhatóan jövő év elején írnak ki frekvenciatendert, ami a gyenge üzemi cash-flowt eredményező készülékértékesítéssel illetve energiaüzletággal együtt hozzájárulhat az eladósodottság magas szinten maradásához. Úgy gondoljuk, hogy a Magyar Telekom jövőre a korábbi 50 forint helyett már csak 30 forint osztalékot fizet majd.
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben