Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Jó eredményeket közölt a Magyar Telekom

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2013. augusztus 8.   09:42

A jó amerikai makrogazdasági adatok hatására a Fed kormányzók úgy tűnik, hogy megvadultak, s egymás után szólalnak meg a QE3 kivezetésének megkezdése mellett. Ráadásul ma reggelre az is kiderült, hogy a kínai külkereskedelem aktívabb, mint amit a piac gondolt. Ez pedig jó jel a világgazdaság fellendülésének tekintetében. Tegnap a DAX beesett a 20 napos mozgóátlag alá,...

A jó amerikai makrogazdasági adatok hatására a Fed kormányzók úgy tűnik, hogy megvadultak, s egymás után szólalnak meg a QE3 kivezetésének megkezdése mellett. Ráadásul ma reggelre az is kiderült, hogy a kínai külkereskedelem aktívabb, mint amit a piac gondolt. Ez pedig jó jel a világgazdaság fellendülésének tekintetében. Tegnap a DAX beesett a 20 napos mozgóátlag alá, és a dinamikus indikátor is eladási jelzést adott. Persze ma emelkedni akar az index, de azért óvatosak lennénk, lehet, hogy csak a 20 napos mozgóátlagot fogja visszatesztelni, s utána újra délnek veszi az irányt. Ma jelentett a Magyar Telekom, amely pozitív meglepetést hozott nemcsak a nettó eredmény szinten, hanem az EBITDA soron is. Az utóbbi pedig komoly meglepetés, mert azt sugallja, hogy a business nem romlik tovább. Ezt majd az elkövetkező negyedévek eredményei segítenek eldönteni. Mindenesetre a részvényárfolyam a mélypont közelében van, azaz az eredmény hatására akár tovább is emelkedhet. Összességében Budapesten is emelkedést várunk a mai nap folyamán, még ha az valószínűleg nem is lesz olyan kitörő.
Piaci áttekintés
- Enyhe mínuszban zártak a tengerentúli indexek
- Tovább gyengült az olaj, kismértékben korrigált az arany ára
- A 300-as szintet is érintette a forint
- Pluszba lendült Ázsia
- Jó eredményeket közölt a Magyar Telekom
- Árfolyamemelkedésre számítunk ma a BÉT-en
Nemzetközi hírek
USA
- A nap második fele már emelkedéssel telt, ennek ellenére mérsékelt mínuszban zártak a tengerentúli indexek (Dow -0,31%, Nasdaq -0,32%, S&P500 -0,38%).
- A Dow Jones index tagjai közül a Microsoft (1,5%) volt a nap nyertese, a leggyengébben pedig az Alcoa (-1,7%) teljesített.
- Tegnap újabb jegybankár szólalt meg, a clevelandi jegybankelnök, Sandra Pianalto szerint az eszközvásárlási programot abban az esetben csökkentheti a Fed, ha a munkaerőpiac javulása hasonló lesz a közeljövőben is, mint amit az utóbbi hónapokban láthattunk.
- A Tesla tegnap publikálta második negyedéves gyorsjelentését, a tisztított részvényenkénti profit 20 cent lett, szemben az elemzők által várt 19 centes veszteséggel. Az árbevétel a tavalyi 26,7 millió dollárról 405,1 millió dollárra emelkedett, ami szintén meghaladja az elemzők által várt 386,9 millió dollárt. A részvények több mint 13%-ot emelkedtek a zárás utáni kereskedésben.
- Ma a szokásos heti munkanélküli segély kérelmeket publikálják.
Európa
- Felemás teljesítménnyel zárták a tegnapi kereskedést a nyugat-európai börzék (FTSE -1,4%, DAX
- 0,5%, CAC40 0,1%).
Olaj, arany
- A WTI ma reggel 104,7 dolláron volt, a gyengülés mögött az a várakozás volt, hogy az Északi tengeri kitermelés növekedni fog és a Fed a vártnál hamarabb állítja le eszközvásárlási programját. A WTI készletek Cushingban is a jelentősen csökkentek. Ma mintegy 40 millió hordóval kisebb a készlet, mint az év eleji csúcs idején Ez az érték egyébként 2012 márciusa óta a legalacsonyabb.
- Az arany 1.293 dolláron volt ma reggel jelentős fundamentális hírek nélkül.
Devizák
- A tegnapi kereskedés során az EUR/HUF árfolyama érintette a lélektani 300-as szintet, ahonnan lefordult, és enyhén csökkenni kezdett az árfolyam. Ma reggel 299,5 környékén kereskednek a devizapárral.
- Az EUR/USD tegnapi emelkedésével kilépett a szűk sávból, amiben az elmúlt napok során oldalazott a kurzus. Az árfolyam a nyitó 1,3305-ről 1,3336-ra emelkedett.
Távol-Kelet
- A Hang Seng 0,4%-ot, emelkedett a Shanghai index zárásra visszacsúszott kis mínuszba, miközben a Nikkei index 1,6%-ot csökkent.
- Nem változtatott sem az alapkamat, sem pedig az eszközvásárlási program nagyságán a japán jegybank. A jegybankárok lassú növekedést várnak, a 2%-os inflációs célt pedig 2015-re tartják elérhetőnek. A döntés megegyezett az elemzői várakozásokkal.
- Váratlanul nagyot ugrott a kínai export és import adat is. Az export a várt 2% helyett 5,1%-kal bővült, miközben az import a várt 15 helyett 10,9%-kal bővült az előző évhez képest.
- A dél-koreai jegybank nem változtatott a monetáris kondíciókon.
Határidős piacok
- Vegyes képet mutatnak a határidős indexek ma reggel.
Vállalati hírek
- Minden főbb eredménysoron a vártnál jobb eredményről adott számot ma reggel a Magyar Telekom. A bevételek alakulásában fontos szerepet játszott a mobil, az IT és az energia kiskereskedelem jó teljesítménye. Az EBITDA kismértékben, míg az üzemi költségek 11,8%-kal nőttek, elsősorban az energia-, a készülékértékesítés és az IT üzletágakban tapasztalt költségnövekedés miatt. Az EBITDA marzs éves szinten 2,4 százalékponttal csökkent. A pénzügyi eredmény az alacsonyabb árfolyamveszteség miatt nőtt. Az eladósodottság 41,8% a májusi osztalékfizetés után. A nettó eredmény 2,3%-kal lett magasabb, mint az általunk várt. A működési cash-flow 31%-kal csökkent éves szinten. A cég megemelte 2013-as eredményvárakozását, így már számol bevételnövekedéssel. Ugyanakkor az EBITDA és a capex célok változatlanok maradtak.
- Sajtóértesülések szerint jelenleg nincs hivatalos tárgyalás a MOL és a horvát kormány között az INA kapcsán. Korábban arról lehetett hallani, hogy Csányi Sándor, a MOL igazgatóságának alelnöke vezeti a tárgyalódelegációt. Továbbra is úgy gondoljuk, hogy előbb-utóbb, de inkább utóbb aláírják majd a megállapodást.
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben