Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Már csak pár napunk maradt eho mentes TBSZ számlát nyitni!

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2013. július 29.   09:18

Újra az OTP lehet a középpontban. A Napi Gazdaság információi szerint Csányi úr arról is beszélt múlt hét szerdán, hogy megválna maradék részvényeitől is. Mintegy fél millió darab részvényről van szó, és az OTP árfolyama úgy tűnik, hogy megérkezett abba a tartományba, ahol az OTP elnök-vezérigazgatója esetleg eladná azokat. Ez negatív lehet az árfolyamra nézve. Közben...

Újra az OTP lehet a középpontban. A Napi Gazdaság információi szerint Csányi úr arról is beszélt múlt hét szerdán, hogy megválna maradék részvényeitől is. Mintegy fél millió darab részvényről van szó, és az OTP árfolyama úgy tűnik, hogy megérkezett abba a tartományba, ahol az OTP elnök-vezérigazgatója esetleg eladná azokat. Ez negatív lehet az árfolyamra nézve. Közben Ázsiában a Nikkei index be esett a 30 napos mozgóátlag alá az erősödő jennek köszönhetően, miközben a német határidős indexekben emelkedést, az amerikaiak esetében pedig csökkenést láthatunk. Közben a DAX esetében a rövidtávú korrekció gyakorlatilag lezajlott, így lassan akár tényleg emelkedhetne is az index. Ráadásul ez igaz a BUX indexre is, viszont az OTP körüli kérdések és a részvény súlya az indexben lefelé mutat a mai napon. Ennek a két hatásnak az eredőjeként ma valamiféle stagnálást várunk a budapesti tőzsdén.





Van megoldás, a 2013. augusztus 1. előtt megnyitott TBSZ számlák mentesülnek az eho-fizetési kötelezettség alól! Az időben megnyitott számlára már később is befizethet az év folyamán, ráadásul a TBSZ számla megnyitása csak egy kattintás a NetBrokerben.


További információkért a TBSZ számláról kattintson ide, vagy keresse kollégáinkat a 06 1 235 5151 telefonszámon.


Piaci áttekintés
- Enyhe emelkedés a tengerentúlon
- Csökkenő olajár, süllyedt az arany ára is
- Minimális mozgás a devizapiacon
- 14 ezer pont alatt a Nikkei
- Oldalazó mozgásra számítunk ma a BÉT-en
Nemzetközi hírek
USA
- Pénteken nyugodt kereskedés jellemezte a vezető tengerentúli indexeket. A nap eleji csökkenés hirtelen átfordult emelkedésbe és mérsékelt pluszban zárták az indexek a kereskedést (Dow 0,02%, Nasdaq 0,22%, S&P500 0,1%).
- A Michigani Egyetem felülvizsgált fogyasztói hangulat indexe hatéves csúcsra ugrott júliusban. A publikált 85,1 pont meghaladta az előző havi 83,9 pontot és a 84 pontos piaci várakozást is.
- Egy fontosabb makroadatot publikálnak ma 16 órakor, a függőben lévő lakásértékesítések júniusi értékét.
Európa
- Vegyesen mozogtak pénteken a nyugat-európia börzék (FTSE100 -0,5%, DAX -0,65%, CAC40 0,33%).
- Az euróövezeti országok jóváhagyták Görögország 2,5 milliárd eurós mentőhitel folyósítását, miután az ország teljesítette a hitelezők mind a 22 feltételét.
- A Bank of Cyprus nagybetétesei a 100 ezer euró feletti megtakarításuk közel 50%-át vesztik el a hétvégén létrejött megállapodás értelmében. Ez a forgatókönyv azonban valamivel kedvezőbb a korábbinál.
Olaj, arany
- A WTI 104,3 dollárra süllyedt ma reggel annak ellenére, hogy Egyiptomból aggasztó hírek jöttek. A befektetők a kínai lassulás miatt aggódnak leginkább, illetve a korábbi pozíciókat zárják a WTI esetén. A WTI-Brent spread tovább nyílt ennek megfelelően.
- Az arany is kismértékben, 1.326 dollárra csökkent ma reggel.
Devizák
- Nyugodt kereskedés zajlott a pénteki napon a devizapiacokon. Az EURHUF árfolyam a nyitó 297,13- as értékről zárásra 297,23-ra emelkedett, míg az EUR/USD árfolyam 1,3277-ről 1,3279-re kúszott fel.
Távol-Kelet
- A mai 2,8%-os eséssel a Nikkei ismételten 14.000 pont alá esett, ami alatt utoljára július 4-én járt az index, miközben a jen tovább erősödött a dollárral szemben.
- A Hang Seng 0,7%-ot, a Shanghai index 1,9%-os eséssel kezdte a hetet.
- A héten teszi közzé a Toyota, a Honda és a Sony is a negyedéves gyorsjelentését.
- A japán kiskereskedelemi forgalom 1,6%-kal növekedett azt előző évhez viszonyítva, szemben a 2,1%-os várakozással.
- A kínai vállatok jövedelmezőségének javulása lassulást mutatott. Májusban még 15,5%-os növekedés volt látható év/év alapon, ami júniusra már csak 6,3%-ra csökkent.
Határidős piacok
- Vegyes képet mutatnak a határidős indexek ma reggel.
Vállalati hírek
- A Napi Gazdaságnak adott interjúban visszautalva a múlt szerdai nyilatkozatára Csányi Sándor elmondta, hogy (i) egy bizonyos ársávon belül a maradék 500.000 darab OTP részvényét is el kívánja adni. (Szerintünk a részvényár épp az adott ársávban van). A bankvezér azt is elmondta, hogy költséghatékonysági programot indítottak az OTP-nél.
- OTP, FHB: Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter elmondta, hogy a legújabb devizahiteles mentőcsomag nem szerinte nem sújtja annyira a bankokat. Hozzátette, hogy csak a lakáshiteleseken kívánnak segíteni. Nem világos azonban, hogy 1.800 milliárd, vagy 3.600 milliárd hitelt kívánnak kimenteni.
- OTP, FHB: Rogán Antal elmondta, hogy akár megállapodnak a bankokkal, akár nem, ősszel mindenképp segítenek a devizahiteleseknek. A hír negatív.
- Az E-Star fő tulajdonosa, Soós Csaba interjút adott a Portfóliónak. Elmondta, hogy meglepődött a csődegyezségi megállapodást elutasító bíróság döntésen, ami ellen mindenképpen fellebbeznek. Ha ezt is elutasítja a bíróság, még akkor is van esély a hielezőkkel egyezségre jutni, azonban szigorúbb feltételekkel. A döntés ellen a kötvényesek és a részvényesek is fellebbeztek. A kötvényesek alapvető érdeke az egyezség, bár vannak bizonyos érdekcsoportok, akik nem erre törekszenek.
- A lengyel hatóságok jóváhagyták az E-Star leány Euro Energetyka és az Euro Park összeolvasztását. Árfolyamhatásra nem számítunk.
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben