Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Leszerepelt a JP Morgan gyorsjelentése

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2015. október 14.   09:32

Boldogabbak lehettünk egy JP Morgan és egy Intel jelentéssel. Az előbbi gyengébb, míg az utóbbi jobb lett a vártnál, ennek ellenére mindkét rézvényt beadták a jelentés után. Az utóbbit azért, mert a szerver chipek iránti kereslet várhatóan csökkenni fog. Mivel ez az egyik húzó üzletág, ezért a befektetők megrémültek. Így nem meglepő, hogy az ázsiai piacok is inkább...

Boldogabbak lehettünk egy JP Morgan és egy Intel jelentéssel. Az előbbi gyengébb, míg az utóbbi jobb lett a vártnál, ennek ellenére mindkét rézvényt beadták a jelentés után. Az utóbbit azért, mert a szerver chipek iránti kereslet várhatóan csökkenni fog. Mivel ez az egyik húzó üzletág, ezért a befektetők megrémültek. Így nem meglepő, hogy az ázsiai piacok is inkább dél felé vették az irányt.

A DAX-nak már nem kellene sokat hezitálnia. Visszatesztelheti esetleg a 30 napos mozgóátlagot 9.932, vagy a 20 napos mozgóátlagot 9.810 pontnál, de ennél nagyobb trükköt nem kellene eljátszania, ha tényleg megfordultunk. Márpedig azt gondoljuk, hogy megfordultunk. Ugyanis előremutató P/E alapon is olcsó az index, és a negyedéves profitkilátások sem rosszak. A BUX esetében is csökkenésre számítunk a mai napon. Itt egy kicsit messzebb, valamivel 21.100 pont fölött találjuk a 20 és 30 napos mozgóátlagokat, mint természetes támaszokat (nem a mai napra).
Piaci áttekintés
- Leszerepelt a JP Morgan gyorsjelentése
- A briteknél is egyre távolodik a kamatemelés
- Süllyed tovább a WTI, az arany ismét nagyot emelkedett a kínai adatra
- Nem hatott a dollárra a jegybanki nyilatkozat
- Nincs inflációs nyomás a kínai jegybankon
- Csökkenésre számítunk ma a BÉT-en
Nemzetközi hírek
USA
- A Dow index 0,3%-os, az S&P 500 index 0,7%-os, míg a Nasdaq 0,9%-os mínuszban fejezte be a tegnapi napot.
- Daniel Tarullo Fed kormányzó szerint az amerikai gazdaság inflációs és munkaerő-piaci adatai nem támogatják az idei kamatemelést. Az inflációs folyamatok terén elsődlegesen az erős dollárt és az alacsony energiaárakat említi, mint visszahúzó tényező.
- A várakozásokat alulmúló számokat publikált a JP Morgan. A bevételek 6,4%-kal 23,54 milliárd dollárra estek éves alapon, míg az elemzők 23,68 milliárdot vártak. A kereskedési bevételek 15%-kal 4,34 milliárd dollárra estek. A hitelezési front ugyanakkor jól muzsikált, hiszen a bevételek terén 41%- os növekedést, az eredményben pedig 29%-os növekedést könyvelt el ez a részleg év/év alapon. A cég eszközarányos megtérülése 10%-ról 12%-ra emelkedett, a Tier1 ráta pedig 10,1%-ról 11,4%-ra nőtt.
- Az Intel a vártnál jobb számok ellenére közel 3%-ot esett. A bevételek 0,6%-kal 14,47 milliárd dollárra estek, míg az elemzők 14,22 milliárdos értéket vártak. Az adattárház szekció bevételei 12%-kal nőttek, szemben a PC értékesítések 7,5%-os esésével. Előbbitől a menedzsment 15%-os növekedést várt, most már a kétszámjegyű növekedés is gondot okozhat. A 64 centes eredmény 2 centtel maradt alul a tavalyi évhez képest, míg 5 centtel lett jobb az elemzői konszenzushoz képest. A folyó negyedévre 14,8 milliárd +/-500 millió dolláros bevétellel számol a cég.
- Ma délután a Bank of America, a Wells Fargo és a Netflix jelent.
Európa
- Letörték a bika szarvát tegnap a befektetők. A FTSE 100 index 0,5%-ot, a DAX index 0,9%-ot, míg a CAC 40 index 1,0%-ot veszített értékéből.
- A várakozásoknál nagyobb mértékben eső energiaárak és az átlagnál kisebb mértékben dráguló ruházati cikkek miatt a szeptemberi brit inflációs adat mínuszba fordult (-0,1%). Ez pedig újra megerősítette azt a vélekedést, hogy a korábban 2016 tavaszára várt első kamatemelés immár csak vágyálom. A piaci kamatlábakból számolt első kamatemelés lehetősége 2017 után tűnik fel a Bloomberg adatai alapján.
- A szeptemberi spanyol és olasz inflációs adat mellett az eurózóna augusztusi ipari termelési statisztikái is megjelennek ma.
Olaj, arany
- A WTI ma reggel 46,83 dollárra csökkent, miután az amerikai elemzők 2,58 millió hordós készletnövekedést várnak a héten az USA nyersolaj készleteiben. A hírek szerint a finomítók kapacitás kihasználtsága csökkent, mivel több egység is leállt az éves karbantartás miatt. Szintén negatívan hatott az árakra, hogy a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) a legfrissebb előrejelzésében mindössze napi 1,2 millió hordó keresletnövekedéssel számol, ami alatta van a korábbi OPEC előrejelzésnek, ami mintegy napi 1,5 millió hordó volt. Az IEA nem várja, hogy 2020 előtt újra 100 dolláros olajár legyen, ez csak 2020 és 2025 között következhet be.
- Az arany viszont jól szerepelt, az árfolyam 1.174 dollárra ugrott. A gyenge kínai inflációs adatnak örült meg a piac, mivel ez gyenge kínai növekedésre utal, ami a Fed-et is politikájának átgondolására késztetheti. A Fed a piaci várakozások szerint csak jövő márciusban emelhet kamatot. A befektetők egyértelműen a kamatemeléssel kapcsolják össze az arany árfolyam alakulását, így minden olyan hír, ami a gazdaság lassulására utal, kedvező az arany kurzusára.
Devizák
- Az EURUSD devizapár tovább folytatta az araszolást felfelé. Ma reggel 1,1395-ön áll az árfolyam jegyzése. Technikailag a következő jelentősebb ellenállás 1,15 környékén húzódik. A devizapiacot nem mozgatta meg a Fed atlantai elnökének, Daniel Tarullo-nak a nyilatkozata, aki szerint jövőre tolódhat a kamatemelés, de bizonyos feltételek esetén már idén kamatot emelhet a Fed.
- Szépen működtek a technikai szintek az EURHUF keresztben. A háromszög alsó éléről felfelé indult meg az EURHUF jegyzése, ami ma reggel már 311,5-ön áll.
- Tovább folytatódott a korrekció az AUDUSD devizapárban, ami még tegnap kezdődött a vártnál nagyobb visszaesést mutató kínai importadat megjelenését követően. A korrekció az elmúlt hetek markáns erősödését követően normális folyamatnak tűnik.
- Jelentősen gyengült a font az euróval szemben, miután a brit inflációs adat elmaradt a várakozásoktól. A maginfláció mindössze 1,0% lett, az infláció pedig -0,1%, mindkettő 0,1 százalékponttal elmaradva a várakozásoktól. Az EURGBP jegyzése gyakorlatilag 0,75-ig szúrt fel.
Távol-Kelet
- A Nikkei 2,1%-ot, a Hang Seng 0,8%-ot, a Shanghai index pedig 0,3%-ot csökkent a mai kereskedésben.
- A szeptemberi adatok alapján a kínai infláció 1,6% lett, a múlt havi 2,0%-hoz és a várt 1,8%-hoz képest. Részben továbbra is az alacsony energiaárak miatt, a tegnapi rendkívüli import visszaesést követően azonban már sejteni lehetett, hogy az infláció is elmaradhat majd a várakozásoktól. Ugyanakkor az alacsony infláció azt is jelenti, hogy további tere van a jegybanknak.
- A piacnyitás érdekében Kína jüanban denominált államkötvény kibocsátásra készül Londonban, ami az első ilyen eset lenne.
Határidős piacok
- Negatív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.
Vállalati hírek
- Nagy Márton, a jegybank alelnöke tegnap arról beszélt, hogy mi jöhet a Növekedési Hitelprogram év végi kivezetése után. Részletes bejelentés november közepén várható. Az intézkedések főként nem konvencionálisak lehetnek. A további bankadó csökkentést akár függővé tehetik a kis- és középvállalkozások felé irányuló hitelezéstől is.
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben