Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Tanácskozik a japán jegybank

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2015. október 6.   09:03

Sosem lesz vége a folytonos jegybanki laza monetáris politikának, legalábbis erről árulkodnak a piaci árazások. A határidős kamatügyletek alapján Amerikában márciusig nem lesz kamatemelés, az EKB esetén egyre többen az eszközvásárlási program kibővítését várják, vagy mennyiség, vagy pedig időtartam tekintetében, és a BoJ esetében is további intézkedésekre számít a...

Sosem lesz vége a folytonos jegybanki laza monetáris politikának, legalábbis erről árulkodnak a piaci árazások. A határidős kamatügyletek alapján Amerikában márciusig nem lesz kamatemelés, az EKB esetén egyre többen az eszközvásárlási program kibővítését várják, vagy mennyiség, vagy pedig időtartam tekintetében, és a BoJ esetében is további intézkedésekre számít a piac.

A pénzbőség ígérete pedig jelentős támaszt jelent a részvénypiacok számára. Ennek megfelelően az ázsiai, európai és amerikai részvénypiacok is tovább szárnyaltak. A mai kereskedésben további emelkedésre számítunk.
Piaci áttekintés
- 2.000 pont lehet év végére az S&P 500 index a BofA szerint
- Újra a görög csomag lehet a fókuszban
- Oroszország az OPEC-kel tárgyalna az olajárról
- Gyengült tegnap a forint
- Tanácskozik a japán jegybank
- Emelkedésre számítunk ma a BÉT-en
Nemzetközi hírek
USA
- Rendkívül jól sikerült a hét első kereskedési napja a tengerentúlon, az indexek egészen zárásig szárnyaltak, a Dow Jones index több mint 300 pontos többlettel zárta a napot (Dow Jones 1,84%, Nasdaq 1,54%, S&P500 1,83%).
- Az ISM szolgáltatóipari index az előző havi 59 pontról 56,9 pontra süllyedt, alulmúlva az 57,5 pontos várakozásokat.
- A Bank of America Merrill Lynch már másodszorra csökkentette az S&P indexre vonatkozó év végi várakozását. A korábbi 2.100 pontos érték helyett most már csak 2.000 pontot jósolnak a bank elemzői.
- A DuPont visszavágta a cég prognózisait és felgyorsítja az átstrukturálási programját. Az erős dollár és a gyenge kereslet miatt a korábbi részvényenkénti 3,1 dolláros operatív profit várakozás helyett már csak 2,75 dollárt várnak.
- A GE 2,5 milliárd dollárért eladta a vállalati repülőgép finanszírozási üzletágát a Global Jet Capitalnak.
- A holland TNT Express menedzsmentje a részvényesekkel közölt profit warning után úgy döntött, hogy elfogadja a FedEx 4,9 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatát.
Európa
- Komoly ralit láthattunk Európában tegnap. A FTSE 100 és a DAX index 2,75%-kot emelkedett, a CAC 40 index 3,5%-os plusza mellett.
- Jeroen Dijsselbloem, az Eurócsoport elnöke szerint a görög kormány elkötelezettsége a reformcsomaggal szemben megfelelő, ezért október közepén akár egy 2 milliárd eurós kifizetést is kaphatnak.
- A reggeli német gyáripari megrendelések a várt 0,5%-os növekedés helyett 1,8%-kal estek vissza hó/hó alapon augusztusban. Ma érkezik az IMF World Economic Outlook névre keresztelt kiadványa, ami a legfrissebb makrogazdasági előrejelzéseket tartalmazza majd, illetve az euróövezeti pénzügyminiszterek is találkoznak görög témában.
Olaj, arany
- Az olaj minimálisan 46 dollár fölé emelkedett tegnap. Az emelkedést fékezi, hogy a piac úgy gondolja, hogy a szerdai EIA készletadat közlés szerint újra emelkedhetnek a készletek. A másik oldalról ugyanakkor olyan hírek érkeztek, hogy Oroszország tárgyalásokat folytatna az OPEC-kel a jelenlegi olajárról, ami átmenetileg további emelkedést hozhat.
- Az arany piacát tovább fűti a Fed kamatemelési várakozásának kitolódása. Az 1.150 dolláros szint esetleges áttörése esetén az 1.180 és 1.200 dolláros szinteket vehetné célba a nemesfém.
Devizák
- A tegnap délelőtti órákban gyengült a dollár az euróval szemben, de az 1,128-as maximumról zárásra 1,118-ig süllyedt a kurzus. Gyakorlatilag folytatódik a több mint egy hete tartó oldalazás a 20, illetve a 200 napos mozgóátlag között, egy nagyobb elmozdulásra továbbra is várni kell.
- A tegnapi kereskedést két hetes csúcs közelében indította a forint 311,5 környékén, a nap végére azonban 312 fölé kapaszkodott a hazai fizetőeszköz az euróval szemben. A múlt heti forinterősödés után már várható volt a korrekció, de fordulatról egyelőre nem beszélhetünk a devizapárban.
Távol-Kelet
- A Nikkei 1,2%-ot, a Hang Seng 0,2%-ot emelkedett, a shanghai tőzsdén pedig továbbra is szünetel a kereskedés.
- Az ausztrál jegybank a várakozásoknak megfelelően 2,0%-on tartotta az alapkamatot. Ezzel már 5 hónapja 2,0% az alapkamat mértéke.
- A BoJ ma elkezdte kétnapos kamatdöntő ülését. A piaci várakozások szerint a jegybank akár már most bejelenthet további lazító intézkedéseket, bár sokkal valószínűbbnek tűnik, hogy egyelőre csak pozitív üzenetet küld, és megvárja a harmadik negyedéves GDP publikálását.
- A Hang Seng index április óta a legjobb négynapos teljesítményét nyújtja. Ezúttal a kaszinótársaságok mellé már az autógyártók is csatlakoztak az emelkedésben.
Határidős piacok
- Vegyes képet mutattak ma a határidős indexek. A Dow, az S&P és a Nasdaq mínuszban, míg a DAX pluszban volt.
Vállalati hírek
- Rendkívüli közgyűlést tart november 9-én az FHB. A fő napirendi pont a társaság alapszabályának módosítása a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetébe történt belépés kapcsán. A lépés technikai jellegű és várható volt.
- Tegnap a bankszektor képviselői és a kormány arról egyeztetett, hogy miként lehetne élénkíteni a hitelezést. Úgy tudjuk, hogy alapvetően pozitív ösztönzőkről volt szó, így a hír jelenleg semlegesnek tekinthető.
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben