Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Az FHB jelentős részesedést szerzett egy faktoring vállalatra 4,2 milliárd forintért

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2013. július 15.   09:07

Szép emelkedést produkáltak múlthéten a börzék. A BUX-ban hasonló módon beleadtak a magyar piacba, mint a DAX esetében a lokális minimum áttörése előtt. Így még a távolban levő olyan embereket sem lepte meg a beadás utáni emelkedés, akik esetleg nem tudtak a grafikonokra nézni, de az árakat tessék-lássék követni tudták. Ma ránézve a grafikonra és a technikai...

Szép emelkedést produkáltak múlthéten a börzék. A BUX-ban hasonló módon beleadtak a magyar piacba, mint a DAX esetében a lokális minimum áttörése előtt. Így még a távolban levő olyan embereket sem lepte meg a beadás utáni emelkedés, akik esetleg nem tudtak a grafikonokra nézni, de az árakat tessék-lássék követni tudták. Ma ránézve a grafikonra és a technikai indikátorokra, jó esélyt látunk arra, hogy a BUX áttöri a 19.750 pontnál levő lokális maximumot. A DAX-ra tekintve pedig az index a 8.286 pontnál levő szintet veheti célba. Így a BUX-ban ma 200 pont körüli, míg a DAX esetében 70 pont körüli emelkedés néz ki, miközben az USA-ban újabb csúcsok dőlhetnek meg, ha igazunk van.
Piaci áttekintés
- Tovább emelkedett a tengerentúli piac
- Nem változott a WTI ára, kismértékben erősödött az arany
- Tovább erősödött a forint
- Mérsékelt emelkedés az ázsiai piacokon
- Az FHB jelentős részesedést szerzett egy faktoring vállalatra 4,2 milliárd forintért
- Emelkedés várható a mai napon
Nemzetközi hírek
USA
- Pénteken záráshoz közeledve meglódultak felfelé a vezető tengerentúli indexek, és újabb történelmi záró csúcsot állítottak be.
- A Michigani Egyetem fogyasztói bizalmi indexének júliusi, előzetes értéke 83,9 pontra csökkent a legutóbbi 84,1 pontról. Ez az adat gyengébb a várt 84,7 pontnál.
- Péntek délután publikálta negyedéves számait a JPMorgan. A pénzügyi társaság második negyedéves profitja 6,5 milliárd dollár volt, ami részvényenként 1,6 dollárt jelent. A tavalyi második negyedében 4,9 milliárd dollárt vagyis részvényenként 1,21 dollárt jelentett a társaság. A mostani adat az elemzők által várt 1,44 dollárnál is jobb. Az árbevétel 22,18 milliárdról 25,21 milliárd dollárra bővült, miközben az elemzők 24,97 milliárd dollárt vártak.
- A Wells Fargo is pénteken jelentett, a negyedéves profit 98 centre nőtt a korábbi 82 centről, ami felülmúlja a 93 centes elemzői várakozást. Az árbevétel 21,38 milliárd dollár volt, ami jobb a 21,18 milliárd dolláros várakozásnál.
- Ma délután 14 órakor a Citigroup publikálja második negyedéves gyorsjelentését.
- Délután 14:30-kor a New-Yorki feldolgozóipari index júliusi értékét publikálják.
Európa
- Vegyesen mozogtak a vezető nyugat-európai indexek (FTSE100 0,02%, DAX 0,66%, CAC40
- 0,36%).
- A Fitch Ratings péntek este leminősítette Franciaországot, a korábbi „AAA” besorolást „AA+” kategóriába csökkentette, az állam magas eladósodottsága miatt. -
Olaj, arany
- Ma reggel változatlanul 106 dollár körül mozgott az amerikai WTI ára, ami nem jelent érdemi változást a pénteki záróárhoz képest. A gyenge dollár, közel-keleti feszültség és a csökkenő amerikai nyersolajkészletek együtt okozták az elmúlt két hét közel kétszámjegyű emelkedését. Az arany 1.288 dollár körül állt, ami négy dollárral van a pénteki záróár felett. Az elmúlt napokban nagyobb érdeklődés tapasztalható a fedezeti alapok részéről az arany iránt, főleg, hogy csökkent a félelem, hogy a FED hamarosan vágja a likviditást.
Devizák
- A forint pénteken is tovább folytatta az erősödő trendet. Az árfolyam 292,46-ról 291,95-re csökkent és ezzel épphogy csak, de benézett a 200 napos mozgóátlag alá.
- A csütörtöki meredek EUR/USD emelkedés után pénteken némileg korrigált a devizapár árfolyama. Az 1,3097-es értékről 1,3067-ig jött vissza az árfolyam és ezzel, hasonlóan a forinthoz a 200 napos mozgóátlagra érkezett meg.
Távol-Kelet
- A Shanghai index 1,01%-ot emelkedett, a Hang Seng 0,14%-ot, a Nikkei 0,23%-ot emelkedett.
- A kínai gazdaság a második negyedévben az előző negyedévi 7,7%-ról 7,5%-ra csökkent, összhangban az elemzői várakozásokkal.
- A júniusi ipari termelés a várt 9,1%-tól némileg elmaradt és mindössze 8,9%-os növekedést tudott felmutatni.
- Az indiai júniusi infláció 4,86% lett, szemben a 4,94%-os várakozással.
Határidős piacok
- Emelkednek a határidős piacok a reggeli órákban.
Vállalati hírek
- A budapesti bíróság úgy döntött, hogy megszünteti a csődvédelmet az E-Star-ral szemben a kötvénytulajdonokkal való korábbi megegyezés ellenére. Az E-Star fellebezhet a döntés ellen és talán elkerülheti a felszámolást, de a felszámolás esélye megnőtt. A részvényárfolyam negatívan reagált a hírre pénteken.
- Az FHB pénteken a piac zárása előtt és a néhány hónappal korábbi bejelentéseknek megfelelően 65,38%-os részesedést szerzett a Díjbeszedő Holding Zrt- ben 4,2 milliárd forintért. A vételár több részletben kerül megfizetésre. Az első 3,4 milliárdos részletet valószínűleg szeptemberben fogja megfizetni az FHB, a következő részleteket pedig 2015-ben és 2016-ban a Díjbeszedő teljesítményétől függően. Ezzel egy időben az FHB és a Magyar Posta (MP) tárgyalásokat kezdett a Díjbeszedő kisebbségi részesedéséről. Az FHB és a MP stratégia együttműködésre törekszik. A szövetség részeként az FHB 50%-os részesedést kap a Magyar Posta Befektetési szolgáltatójában, a Díjnet 24%-os részesedéséért és jelenértékben 150 millió forint értékű összegért, melyet a következő években fog kifizetni a postának.
- A tranzakció pozitívnak tűnik, de több információ szükséges az ügylet értékeléséhez. Feltételezésünk szerint az erős kooperáció az FHB és a faktoring üzletág között segíti az FHB-t a nem-teljesítő eszközeinek egy részének értékesítésében és növeli a likviditást is. Másfelől a tranzakció közel 1 százalékponttal, 13,4%-ra csökkenti a tőke megfelelési mutatót. Összességében a részvény enyhe emelkedést mutatott pénteken a hírre.
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben