Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Mint a nagykönyvben! De…

KOMMENTÁR
KOMMENTÁRMiró JózsefVezető elemző2024. június 14.   12:29

Mint a nagykönyvben, úgy viselkedett tegnap az S&P500 és a Nasdaq is. A tegnapelőtti szökési rés kialakulását követően napon belüli korrekciót láthattunk, azaz fekete gyertyákat, de a rések nem sérültek. Sőt, a Nasdaq esetében még csak nem is érintette az előző...

Mint a nagykönyvben, úgy viselkedett tegnap az S&P500 és a Nasdaq is. A tegnapelőtti szökési rés kialakulását követően napon belüli korrekciót láthattunk, azaz fekete gyertyákat, de a rések nem sérültek. Sőt, a Nasdaq esetében még csak nem is érintette az előző napon kialakult rés tetejét az árfolyam. Ráadásul a nap végén még pluszban is zártak ezek az indexek. Szóval tegnap megerősítésre került a formáció.

Pedig ezen indexek értékeltsége magas, az MACD indikátorok magasan vannak, s nem utolsósorban, Európában komoly eséseket láthattunk, legalábbis a manapság használatos mércékkel. Joggal merül fel a kérdés, hogy mi a fene ez?

Nyilván van egy aszimmetrikus tényező, azok pedig az autógyártók, ahol lehet félni a kínai ellencsapástól, de nem csak azok estek, hanem szinte minden. S más iparvállalatok is nagyot estek. Mindeközben Janet Yellen pozitívan nyilatkozott az amerikai gazdasági kilátásokról, s Elon Musk is komoly számokat vízionált, na meg humanoid robotokat. Az utóbbi kapcsán, a Boston Dynamics két hónapja mutatta be a legújabb robotját, az új Atlast, amely 89 kg, 1,5m magas, 9 km/h-s sebességgel tud futni, és komoly összetett mozgásokra képes. De közben kevésbé zajos, mint a korábbi verziók. S persze hogy használja az MI-t. Ennek a robotnak a tesztelése a jövő év elején kezdődik a Hyundai egyik gyárában. Kérdés, hogy ehhez a Tesla, hogyan fog felzárkózni.

Viszont a tegnapi mozgások tekintetében inkább azt tartjuk fontosnak, hogy a folyamatok a felé mutatnak, hogy az amerikai gazdaság robotizációja nagy léptekkel halad előre, ami segít a termelékenységet növelni, s ezen keresztül elkerülni a stagflációt. S ennek van egy komoly kihatása a piacokra. Eddig általános volt a nézet, hogy az amerikai gazdaság idén és az elkövetkező években lassulni fog, míg az európai gyorsulni. Ezért a nagy befektetési házak alapvetően azt ajánlották az ügyfeleiknek, hogy inkább Európára tegyék a tétet, s ne Amerikára. Mintha ebben fordulat lenne. Mégis inkább – és megint – Amerika látszik jobban teljesíteni, s a befektetők is mintha inkább hátraarcot vennének, s visszafordulnának az USA felé. Még valami. Ha a grafikonokra nézünk, akkor ez valójában nem tegnap kezdődött el, hanem már május közepén.

Erste NetBroker
Kereskedjen közvetlenül
a magyar, az amerikai, az osztrák
és a német piacokon.
Részletek
Erste Netbroker Kereskedjen közvetlenül a magyar, az osztrák, a német és az amerikai piacon Részletek
PODCAST

Kamatcsökkentés előtt áll az EKB – szárnyalnak a bankok az Egyesült Államokban

Megelégedéssel töltheti el az Európai Központi Bank döntéshozóit az eurózóna friss inflációs adata. A mutató több mint három év után visszatért a...

Miért drága a vaj?
AGRÁR SAROK

Miért drága a vaj?

A vaj világpiaci ára 2024 szeptemberében történelmi csúcsot ért el. Ott kissé megszédült, és az elmúlt két hétben kissé korrigált, de ez csak...

2024. október 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben