Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Rövidített kereskedés lesz ma a tengerentúlon

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2013. július 3.   09:11

Tegnap ismét elbántak a hazai börzével, és a MOL vezetésével ismét a negatív oldalon fejezete be a kereskedést a BUX. A hét eddigi mérlege negatív, ráadásul a múlt pénteki emelkedést is teljes egészében leradírozta a piac. Enyhe remény azonban van a fordulatra, hiszen a 200 napos mozgóátlaghoz érkezett meg tegnap a kurzus, illetve a 18.654-18.663 pont közötti rés is...

Tegnap ismét elbántak a hazai börzével, és a MOL vezetésével ismét a negatív oldalon fejezete be a kereskedést a BUX. A hét eddigi mérlege negatív, ráadásul a múlt pénteki emelkedést is teljes egészében leradírozta a piac. Enyhe remény azonban van a fordulatra, hiszen a 200 napos mozgóátlaghoz érkezett meg tegnap a kurzus, illetve a 18.654-18.663 pont közötti rés is támaszt jelent. Ennek ellenére egyelőre nagyon kicsi a valószínűsége a komolyabb emelkedésnek, mert az elmúlt hónapokban többször is könnyen sérült a 200 napos mozgóátlag. A BUX-nak a következő erős támasza a 18.300 pontos lokális minimumnál látható. A nemzetközi börzék sem kezdték fényesen a hetet, a DAX és az S&P500 is erőtlen, egyelőre megtorpant a múlt héten indult pozitív korrekció. Nem javít a hangulaton, hogy Kínában a gazdaság lassulásával kapcsolatos félelmeket erősítő makroadatot publikáltak, ráadásul az egyiptomi feszültségek is borzolják a befektetők kedélyét.
Piaci áttekintés
- Mínuszban zártak a tengerentúli börzék, ma rövidített kereskedés lesz az USA piacain
- Nagyot ugrott az olaj árfolyama
- Mozdulatlan a forint kurzusa
- Vegyes adatok érkeztek Kínából
- Oldalazó mozgásra számítunk ma, esetleges negatív zárással
Nemzetközi hírek
USA
- A kezdeti emelkedés után gyorsan lejtőre kerültek a piacok és még a nap végi hajrá ellenére is a negatív oldalon fejezték be a kereskedést az indexek (Dow -0,29%, Nasdaq -0,04%, S&P500
- 0,06%).
- Ma rövidített nyitva tartás lesz a tengerentúli tőzsdéken, három órával korábban zárnak a piacok.
- A Dow Jones komponensei közül a Boeing és a General Electric közel 2%-os veszteségben zárt, a pozitív oldal nyertese pedig a JP Morgan szerényebb, 0,7%-os plusszal.
- Tegnap egy jegybankár nyugtatta a kedélyeket. William Dudley a New York-i Fed elnöke arról beszélt, hogy ha a gazdaság állapota a jegybank által vártnál gyengébben alakul, akkor nem fogják csökkenteni az eszközvásárlási programot.
- Az ipari cikkek rendelésállománya a második hónapja emelkedik a tengerentúlon. A várt 2% helyett májusban 2,1%-kal nőtt az állomány.
- Az autó-eladási adatok lényegesen jobbak lettek a vártnál, júniusban 15,9 millió autó talált gazdára évesítve, míg az elemzői konszenzus 15,5 millió darab, az előző havi adat pedig 15,24 millió volt.
- Ma számos makroadatot publikálnak a tengerentúlon, a szokásos segélykérelmeket a holnapi tőzsde szünnap miatt ma hozzák nyilvánosságra, de lesz ISM szolgáltatóipari beszerzési menedzser index, és a foglalkoztatottsági adatok is napvilágot látnak.
Európa
- Az európai börzék is a negatív tartományban zártak (FTSE100 -0,06%, DAX -0,91%, CAC40
- 0,65%).
- A Reuters szerint a görögök eleshetnek a mentőcsomag következő részletétől, amennyiben napokon belül nem prezentálják, hogy miként tudják teljesíteni a feltételeket.
Olaj, arany
- Az arany árfolyamában a felpattanást követően egy kisebb csökkenés következett tegnap. Az árfolyam 1252 dollárról 1243 dollárra mérséklődött.
- Nagyot ugrott a WTI típusú olaj árfolyama, ma reggel már 101,62 dolláron kereskedtek vele, ezzel szeptember óta először emelkedett 100 dollár fölé az értéke. A hirtelen emelkedésben az API statisztikák szerinti vártnál nagyobb amerikai készletcsökkenés mellett közrejátszik, hogy Egyiptomban egyre nagyobb a katonai beavatkozás valószínűsége, miután az egyiptomi elnök nem hajlandó lemondani és a hadsereg ultimátumát sem fogadja el.
Devizák
- A forint tegnap nem tudta folytatni az erősödő sorozatát. Az EUR/HUF árfolyam lényegében változatlan maradt, a nyitó érték 293,82-ről 293,83-ra mozdult el mindössze.
- Az EUR/USD lefelé áttörte az 1,3-as szintet, majd ezt követően további csökkenés volt tapasztalható az árfolyamban, ami ma reggelre 1,297 alá csökkent.
Távol-Kelet
- A Nikkei 0,4%-ot, a Hang Seng 1,735-ot, míg a Shanghai index 1,17%-ot esett a mai ázsiai kereskedés során.
- Kínából vegyes adatok érkeztek a szolgáltatói szektorról, a hivatalos adatok alapján 54,3 pontról 53,9 csökkent a PMI index értéke, miközben a HSBC által publikált statisztika alapján 51,2 pontról 51,3 pontra emelkedett.
Határidős piacok
- Negatív képet festenek a határidős indexek ma reggel.
Vállalati hírek
- A MOL romániai kutatási-kitermelési tevékenységét végző Panofora Oil kész megkezdeni a mérési munkálatokat az Ex-6 curtici blokkban. A projekt idei költségvetése 38 millió dollár, a kutatandó terület 550 négyzetkilométer. A hír kedvező, de mivel a tényleges kitermelés csak évekkel később indulhat meg, érdemi árfolyamhatásra nem számítunk.
- Az OTP 2013. július 1-jén 4.283 darab törzsrészvényt értékesített javadalmazási politikája keretében, így a bank saját tulajdonában lévő OTP törzsrészvények állománya 3.766.595 darabra (1,35%) változott.
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben