Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Újabb aggodalom a láthatáron

KOMMENTÁR
KOMMENTÁRMiró JózsefVezető elemző2024. április 10.   11:59

Még meg sem jelent a márciusi amerikai inflációs adat, máris itt az újabb aggodalom. Mint a minap mi is írtuk, az energiaárak már nem fogják segíteni a ma megjelenő adatot. A...

Még meg sem jelent a márciusi amerikai inflációs adat, máris itt az újabb aggodalom. Mint a minap mi is írtuk, az energiaárak már nem fogják segíteni a ma megjelenő adatot.

A globális nyersanyagárak indexe, az S&P GSCI az idei évben már nagyobbat emelkedett, mint az S&P500 index. Egészen pontosan 10,5 százalékot, míg az S&P500 index csak 8,9-et. Ráadásul az amerikai könnyűolaj ára 18,8, a réz 9,2, míg az arany 13,9 százalékkal emelkedett. Mindez a korábban vártnál jobb amerikai és a javulásba kezdő kínai gazdaságnak is köszönhető. Például az USA első negyedéves gazdasági növekedését az atlantai Fed nemrég emelte meg 0,5 százalékponttal 2,8 százalékra.

Forrás: Bloomberg, Erste

Persze a geopolitikai feszültségek is hajtják az árakat, elsősorban az olajét. Mindenesetre az erőteljes nyersanyagár-emelkedés fejtörést okozhat a Fed-nek, s megfordíthatja az inflációs folyamatokat.

Ez egy lehet azon félelmek közül, ami a közeljövőben szerintem nagyobb hangsúlyt kaphat, annak kapcsán, amiről tegnap írtam. Nevezetesen, hogy a lefelé mutató kockázatok megemelkedtek a piacokokon az emelkedési potenciállal szemben. Ilyenkor szoktak nagyobb hangsúlyt kapni a különböző félelmek, s hatással is szoktak lenni a piacokra. Különben ez a félelem még nem volt különösebb hatással pl. az S&P500 index teljesítményére (szerintem).

Erste NetBroker
Állampapírok
a biztonságos befektetések
kedvelőinek.
Részletek
Erste Netbroker Állampapírok a biztonságos befektetések kedvelőinek. Részletek
PODCAST

Főleg a franciák miatt változott meg az európai kockázati környezet – ezt pedig a forint is bánta

Megváltozott az európai kockázati környezet, ami a forint árfolyamán is meglátszott az elmúlt időszakban. Nagyrészt ennek a bizonytalanságnak a...

Tényleg eltolódik kelet felé az EU sertésállománya?
AGRÁR SAROK

Tényleg eltolódik kelet felé az EU sertésállománya?

Miközben a hazai sertésállomány érzékelhetően elmozdult a mélypontról, az EU sertésállománya tartósan zsugorodik. De vajon a nyugati üldöztetések...

2024. június 24.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben