Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Két grafikon

KOMMENTÁR
KOMMENTÁRMiró JózsefVezető elemző2024. április 9.   11:18

Mostanában jó párszor beszéltünk ezeken az oldalakon a részvény kockázati prémiumról, amelyt Damodaran havi rendszerességgel számít a piaci adatokból. Az elmúlt cirka nyolc évben így nézett ez ki:

Mostanában jó párszor beszéltünk ezeken az oldalakon a részvény kockázati prémiumról, amelyt Damodaran havi rendszerességgel számít a piaci adatokból.

Az elmúlt cirka nyolc évben így nézett ez ki:

Forrás: Damodaran, Bloomberg, Erste 

Mint a fentebbi ábrán is jól látható, a kockázati prémium gyakorlatilag a nyolc éves minimum környékén tartózkodik. Vagyis a piaci optimizmus csúcson van, miközben az S&P500 is csúcsközelben jár.

Ugyankkor az alábbi várakozások épültek be a piaci árakba (amit már korábban átbeszéltünk):

S&P500 Index operatív marzs

Forrás: Bloomberg, Erste

Az ábrák azt mondják: (i) profitabilitás várakozás soha nem látott csúcson; (ii) optimizmus az elmúlt nyolc év maximumán (szerintem történelmi maximumán).

Innen nehéz még optmistábbnak lenni vagy még nagyobb eredményt várni, bár nem lehetetlen. Mivel ezek be is árazódtak, ezért ebből az következik, hogy az emelkedési potenciál mostanra eléggé limitált lett, míg a lefelé mutató kockázatok megnövekedtek. Ez pedig fenn állhat mindaddig, amíg a például a vállaltok nem teljesítik részben vagy egészben a várakozásokat. Erre pedig indikáció lehet a hamarosan induló gyorsjelentési szezon.

Higgy magadban és indíts Erste Future befektetést!

Uranium Energy Corp: az uránbányászat amerikai üstököse
ELEMZÉS

Uranium Energy Corp: az uránbányászat amerikai üstököse

Az Uranium Energy Corp (UEC) egy gyorsan növekvő, uránérc feltárással foglalkozó, az Egyesült...

Tejár kilátások
AGRÁR SAROK

Tejár kilátások

Ha trendvonalat illesztünk rá, a magyarországi tejárak impozáns növekedést tudnak maguk mögött. Ez azonban már a múlt, a kérdés, miért üt nagyot...

2024. július 22.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben