Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

Citi Protect Express OneStar Business Support USD 23-26 (XS2623593956)

MÖGÖTTES TERMÉK INFORMÁCIÓK
MÖGÖTTES TERMÉK INFORMÁCIÓK2023. november 30.   16:22

A vállalatok hatékony működéséhez szükségesek az egyes folyamatokat támogató alkalmazások és rendszerek. Az alábbi két vállalat területeinek legjobbjai közé tartoznak. Ezen felül folyamatosan próbálnak fejlődni, innoválni, többek között Mesterséges Intelligencia integrálásával szolgáltatásaikba.

Salesforce Inc. (US79466L3024)

 

·         A Salesforce ügyfélkapcsolat-kezelést (CRM) támogató felhőalapú szoftvereket és alkalmazásokat fejleszt

·         A vállalat piaci kapitalizációja 220 milliárd dollár, és közel 70 500 főt foglalkoztat

·         A szoftverelőfizetésekből származik a bevételek 93%-a, az egyéb szolgáltatásokból a maradék 7%.

·         A bevételek kétharmada Amerikából származik, valamivel több, mint 20% Európából és közel 10% Ázsiából.

·         Forward P/2023: 45,6

·         Forward P/E 2024: 27,9

·         Bloomberg árfolyamlink:  https://www.bloomberg.com/quote/CRM:US

·         A Bloomberg-en szereplő konszenzus célár: 256 USD

·         A Bloomberg adatbázisa szerint 40 elemző ajánlja vételre, 15 tartásra és 1 eladásra

·         Kockázatok: A gazdaság visszaesése, a fogyasztás csökkenése spórolásra késztetheti a vállalatokat, ami a Salesforce bevételeit is negatívan érintheti. Viszonylag magas értékeltségét a gyors növekedési kilátásoknak köszönhati. Ha a növekedési ütem elmarad a várttól, az visszaüthet.

·         A Salesforce céljai között szerepel, hogy a mesterséges intelligenciát integrálja a szolgáltatásaiba, hogy azok még hatékonyabbak legyenek. Ez is segítheti a vállalat jövőbeli növekedését.

 

 

Oracle Corporation (US68389X1054)

 

 • Az Oracle a világ legnagyobb IT cégei közé tartozik. Adatbázis-kezelő szoftverei révén vált világhírűvé, de az utóbbi időben az iparági trendeket követve egyre nagyobb fókuszt kap a felhő-üzletág, ami a vállalat legdinamikusabban növekvő egysége.
 • A vállalat piaci kapitalizációja 318 milliárd dollár, és 164.000 főt foglalkoztat
 • A felhőalapú szoftverek értékesítéséből származik a bevétel 80-85%-a, további 10% az egyéb szolgáltatásokból, és 6% a hardver értékesítésekből.
 • A cég bevételének nagyjából fele az Egyesült Államokból, a többi a nemzetközi értékesítésből származik.
 • Forward P/2023: 23,1
 • Forward P/E 2024: 20,9
 • Bloomberg árfolyamlink: https://www.bloomberg.com/quote/ORCL:US
 • A Bloomberg-en szereplő konszenzus célár: 127,4 USD
 • A Bloomberg adatbázisa szerint 19 elemző ajánlja vételre, 16 tartásra és 2 eladásra
 • Kockázatok: A vállalat legdinamikusabban növekvő területe a felhő üzletág. A szektor gyengélkedése esetén az Oracle növekedése is lelassulhat. Emellett a nagyobb versenytársak (Amazon, Microsoft, Alphabet) is veszélyt jelenthetnek az Oracle felhő üzletágának jövőbeli erősödésére.
 • A mesterséges intelligencia térnyerésével fellendült a kereslet a felhőalapú szolgáltatások iránt. Az Oracle is profitál ebből, versenytársainál alacsonyabb értékeltsége pedig szintén a vállalat mellett szól.
Kereskedjen
online,
akár díjmentes valós idejű
amerikai adatszolgáltatással.
Részletek
Kereskedjen online, akár díjmentes valós idejűamerikai adatszolgáltatással. Részletek
PODCAST

Karnyújtásnyira az 1000 milliárdos OTP-nyereség, folytatódhat a blue chipek komoly eredménytermelő képessége

Bár a tavalyi évet visszaeséssel zárta a magyar gazdaság, ez messze nem volt olyan mértékű, hogy érdemben befolyásolja a magyar tőzsdei nagycégek...

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben