Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

ELEMZÉS

Magyar Telekom: Több mint 20 százalékkal nőhetett az EBITDA a harmadik negyedévben

ÖTLETGYÁR MINI
ÖTLETGYÁR MINI2023. november 6.   10:37

A Magyar Telekom november 8-án, piaczárást követően fogja közzétenni harmadik negyedéves eredményét. Az árbevétel 13%-kal bővülhetett év/év alapon, elsősorban a magasabb mobilbevételeknek köszönhetően. Az árbevételt pozitívan befolyásolta az...

A Magyar Telekom november 8-án, piaczárást követően fogja közzétenni harmadik negyedéves eredményét.

Az árbevétel 13%-kal bővülhetett év/év alapon, elsősorban a magasabb mobilbevételeknek köszönhetően. Az árbevételt pozitívan befolyásolta az inflációs díjkorrekció.

Az EBITDA több, mint 20%-kal emelkedhetett előrejelzésünk szerint. Egyrészt a díjemelés több, mint ellensúlyozta a költségek növekedését, másrészt pedig tavaly Észak-Macedóniában magas energiaárakkal szembesült a csoport.

A növekvő bevétel és EBITDA az adózott eredménynél is pozitív hatást fejt ki. Előrejelzésünk alapján az adózott eredmény 33,8%-kal 22,8 milliárd forintra emelkedhetett a harmadik negyedévben.

Kapcsolódó termék
MTELEKOM604.0+2.37%
Kapcsolódó legutóbbi elemzések
Kereskedjen
online,
akár díjmentes valós idejű
amerikai adatszolgáltatással.
Részletek
Kereskedjen online, akár díjmentes valós idejűamerikai adatszolgáltatással. Részletek
PODCAST

Rájár a rúd a Bayerre: folytatódik a német cég kálváriája

Újabb fokozatba kapcsolt a német gyógyszer- és vegyipari vállalat vesszőfutása az elmúlt hetekben. Súlyos dollár százmilliókat bukott a társaság,...

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben