Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

25 bázispontos csökkentésre számítanak az elemzők

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2013. május 28.   09:32

Ma már nyitva lesznek az angolszász piacok is, így a kereskedés felpöröghet, ráadásul úgy tűnik, hogy a bika oldalon. A DAX ma újra emelkedésre készül a tegnapi 1 százalékos „rally”-t követően. A grafikonja úgy néz ki, mintha csak a 20 napos mozgóátlagot akarta volna visszatesztelni, s onnan lendületet venni. Ugyanakkor 8.412 és 8.434 között van egy rés, amely most...

Ma már nyitva lesznek az angolszász piacok is, így a kereskedés felpöröghet, ráadásul úgy tűnik, hogy a bika oldalon. A DAX ma újra emelkedésre készül a tegnapi 1 százalékos „rally”-t követően. A grafikonja úgy néz ki, mintha csak a 20 napos mozgóátlagot akarta volna visszatesztelni, s onnan lendületet venni. Ugyanakkor 8.412 és 8.434 között van egy rés, amely most ellenállásként viselkedik. Ezen szint leküzdése érdekes kérdés lesz a mai napon. Ha a BUX-ra nézünk, ott is érdekes dolgot láthatunk. Az index torlódik a 19.280 pontos ellenálláshoz, s itt is nagy kérdés, hogy ezt a szintet át tudja-e törni. Ha sikerül, akkor a következő ellenállással 19.660 pontnál találkozna a BUX. Ugyanakkor enyhén túlvett az index, ami csökkenti a további száguldás esélyét. Ennek ellenére a mai napon a pozitív hangulatnak köszönhetően mégis emelkedést szavazunk a magyar indexnek.
Piaci áttekintés
- Jó hangulatban telt a kereskedés a nyugat-európai börzéken
- Csökkenő olaj és aranyár
- 290 alatt várja a forint a mai kamatdöntést
- Pluszba lendült a japán index
- Mától osztalékszelvény nélkül forog a MOL
- Kamatdöntő ülés lesz ma, 25 bázispontos csökkentés várható
- Emelkedésre számítunk ma a tőzsdén
Nemzetközi hírek
USA
- A háborús hősök emléknapja miatt tegnap zárva tartottak a tengerentúli börzék.
- Egy jelentős felvásárlási hír is napvilágot látott, a Valeant Pharmaceuticals International 8,7 milliárd dollárért vásárolja meg a főként kontaktlencséket gyártó Bausch&Lomb Holdings-ot.
- A szünnap miatt fontos makroszámok sem láttak napvilágot, ma viszont a Conference Board fogyasztói bizalmi index áprilisi értékét, a Richmond-i Fed index májusi számait és az S&P/Case Shiller házár index márciusi értékét publikálják.
Európa
- A londoni börze is zárva tartott tegnap, a többi piac pedig kiegyensúlyozott emelkedést mutatott a kereskedés végéig (DAX 0,94%, CAC40 0,97%).
- Wolfgang Schauble német pénzügyminiszter javaslata alapján Németország hajlandó lenne segítséget nyújtani a periféria országainak. A német újjáépítési és hitelbank (KfW) alacsony kamat mellett nyújtana segítséget az országok fejlesztési bankjainak, amelyek pedig kedvező feltételek mellett továbbadnák a kis és középvállalkozások számára. Elsőként Spanyolország kapna egymilliárd euró hitelt.
Olaj, arany
- Ma reggel 93,7 dollárra csökkent a WTI olaj ára köszönhetően a magas szaúdi termelésnek (a szaúdi Aramco 9,51 millió hordót termelt naponta).
- Az arany ára 1.390 dollárra esett vissza. Továbbra is folyik a pénzügyi alapok arany eladása, míg a jegybankok vásárlóként léptek fel az elmúlt hónapok során.
Devizák
- A tegnapi amerikai szünnap hatása meglátszott az EUR/USD árfolyamában, ami a hírszegény kereskedésben csak minimális elmozdulást produkált. Ma reggel 1,2940-es árfolyamon kereskednek a devizapárral.
- Ma reggel 289-es árfolyamon várja az EUR/HUF devizapár a délutáni MNB kamatdöntést, amelytől mi is és a piac is 25 bázispontos csökkentést vár. Amennyiben nem okoz meglepetést a monetáris tanács, akkor a forint a 290-as szint alatt maradhat.
Távol-Kelet
- Az elmúlt napokhoz hasonlóan ma sem kezdte jól a napot a Nikkei, átmenetileg még 14.000 pont alatt is tartózkodott az index, de ezt követően sikerült átfordulnia és 1,22%-ot emelkedéssel 14.300 pont környékén zárnia.
- A jen árfolyama ismét gyengülni kezdett a dollárral szemben, miután hétfőn a 101-es árfolyam alatt is járt, ma pedig ismét 102 környékén kereskedtek. A Sony árfolyama 1,5%-ot, a Mazda Motor Corporation 5,97%-ot emelkedett.
- A Hang Seng és a Shanghai index is csak mérsékelt elmozdulásokat produkált, előbbi 0,11%-ot, utóbbi pedig 0,13%-ot emelkedett.
Határidős piacok
- A határidős piacok a pozitív tartományban vannak ma reggel.
Vállalati hírek
- Mától osztalékszelvény nélkül forog a MOL.
- A parlament tegnap elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi, hogy az adósok bármikor választhassák az árfolyamrögzítést, megszűnik tehát a korábban belépésre kitűzött határidő. A rendszerbe történő belépés után 5 évig a rögzített árfolyamon törleszt az adós, a különbözet gyűjtőszámlán halmozódik, amit az 5 év letelte után kedvezményes feltételekkel lehet törleszteni. Bár így a bankokra alapvetően magasabb költségek jutnak, de kedvező, hogy ezáltal lassulhat a nem teljesítő hitelek növekedése. A hír nem lesz hatással sem az OTP, sem az FHB árfolyamára.
- Az OTP 2013. május 24-én 8.638 darab, május 27-én pedig 11.092 darab törzsrészvényt értékesített javadalmazási politikája keretében, így a bank saját tulajdonában lévő OTP törzsrészvények állománya 3.835.209 darabra (1,37%) változott.
Gazdasági hírek
- Kamatdöntő ülést tart ma az MNB monetáris tanácsa. A piac 25 bázispontos csökkentésre, vagyis 4,5%- os alapkamatra számít.
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben