Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

ELEMZÉS

Európai szektorértékeltségek

ÖTLETGYÁR MINI
ÖTLETGYÁR MININagy AndrásRészvényelemző2023. január 26.   15:43

Az európai szektorértékeltségek vizsgálatakor hasonló eredményre jutottunk, mint az amerikai szektorok esetében. Vagyis összességében az európai részvénypiac, enyhén magasabb...

Az európai szektorértékeltségek vizsgálatakor hasonló eredményre jutottunk, mint az amerikai szektorok esetében. Vagyis összességében az európai részvénypiac, enyhén magasabb értékeltségen forog, mint a 2006 -óta számított átlag. Ez azonban nem jelentős mértékű eltérés az átlagtól.

Az azonos szektorális bontás érdekében az S&P Europe 350 indexet használtunk az elemzéshez, ez azonban rendkívül szoros korrelációt mutat a gyakrabban alkalmazott STOXX Europe 600 indexszel. A két instrumentum együtt mozgása a lenti ábrán látható 5 évre visszamenően.

Forrás: Bloomberg, Erste

Az egyes szektorok közül kedvező értékeltségűnek tűnik az energiaszektor és az ingatlanszektor is, akárcsak az amerikai részvénypiac esetében. Átlag körüli értékeltségen forog a pénzügyi szektor, a nyersanyagszektor és a közművek is.

Forrás: Bloomberg, Erste

Erste NetBroker
Kereskedjen közvetlenül
a magyar, az amerikai, az osztrák
és a német piacokon.
Részletek
Erste Netbroker Kereskedjen közvetlenül a magyar, az osztrák, a német és az amerikai piacon Részletek

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben