Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

ELEMZÉS

OTP: Erős negyedév, jelentős egyszeri tételek nélkül

ÖTLETGYÁR MINI
ÖTLETGYÁR MININagy AndrásRészvényelemző2022. november 8.   09:20

Az OTP november 10-én hajnalban teszi közzé harmadik negyedéves eredményét. Az első két negyedévben számos egyszeri tétel (elsősorban az orosz kötvények és goodwill leírása, valamint a magyar extraprofitadó) rontotta az eredményt, de a harmadik negyedévben a...

Az OTP november 10-én hajnalban teszi közzé harmadik negyedéves eredményét.

Az első két negyedévben számos egyszeri tétel (elsősorban az orosz kötvények és goodwill leírása, valamint a magyar extraprofitadó) rontotta az eredményt, de a harmadik negyedévben a várakozásaink szerint nem merült fel jelentősebb egyszeri tétel, így egy tiszta, erős eredményt láthatunk majd. Előrejelzésünk alapján a negyedéves korrigált eredmény év/év alapon 20%-kal 152 milliárd forintra emelkedhetett.

A forint jelentősen gyengült az OTP számára meghatározó devizákkal szemben, beleértve az eurót és a rubelt is. Az árfolyam gyengülés pozitívan hatott a forintban kifejezett eredmény és mérleg adatokra.

A teljes bevétel negyedév/negyedév alapon 10%-kal, év/év alapon 30%-kal bővülhetett. A kedvező devizahatáson kívül a kamatemelkedés és a továbbra is erős volumenek is támogatták a növekedést. A hitelvolumenhez az újrainduló orosz hitelezés is jelentősen hozzájárult, ami az egyéb díj- és jutalékbevételt is támogatta.

A működési költségek is jelentősen emelkedtek a gyengülő forint és az inflációs nyomás hatásaként. A céltartalékképzés jelentősen, 52 milliárd forintra emelkedhetett az előző negyedévhez képest, mivel ezúttal nem várható céltartalék visszaírás a magyar operáció esetében.

A korrigált profit 152,4 milliárd forint lehetett a negyedévben, ami enyhén elmarad a második negyedév 162 milliárdos csúcsától. A 151,9 milliárd forintos adózott eredmény viszont lényegében duplája az egyszeri tételekkel terhelt előző negyedévi eredménynek.

Higgy magadban és indíts Erste Future befektetést!

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben