Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

ELEMZÉS

Egyszeri tétel és devizaárfolyam ingadozás torzíthatja az OTP eredményét

ÖTLETGYÁR MINI
ÖTLETGYÁR MINI2022. augusztus 9.   14:12

Az OTP augusztus 11-én hajnalban teszi közzé második negyedéves eredményét. Az első negyedévet követően a második negyedévben is jelentős maradhatott az egyszeri tételek szerepe az OTP eredményében. Az extraprofitadó a bank számításai szerint 78 milliárd...

Az OTP augusztus 11-én hajnalban teszi közzé második negyedéves eredményét.

Az első negyedévet követően a második negyedévben is jelentős maradhatott az egyszeri tételek szerepe az OTP eredményében. Az extraprofitadó a bank számításai szerint 78 milliárd forintos terhet jelent, amit a második negyedévben, a korrekciós tételek között fognak elszámolni. További egyszeri tételt jelent a magyarországi hitelmoratórium és a kamatstop intézkedés is. A korrekciós tételek összesen 95 milliárd forintot tehettek ki várakozásunk szerint a negyedévben. A negyedéves profit így mindössze 40 milliárd forint lehetett, ugyanakkor a korrigált profit elérhette a 135 milliárd forintot.

Az első negyedévhez képest csökkenő, de még így is magas céltartalékolást várunk. Ennek szerkezete a normális irányba mozdulhatott el, Ukrajnában és Oroszországban csökkenhetett, míg a többi országban emelkedettet a céltartalékképzés.

Az operatív profitot a bevételek erőteljes emelkedése támogathatta, melyben a régiós devizák forinttal szembeni erősödése is jelentős szerepet játszhatott. Oroszországban az eszközállomány csökkenhetett és a marzs is szűkülhetett, de az erősebb rubelen keresztül az orosz operáció is hozzájárulhatott a csoportszintű növekedéshez.

A csoportszintű kamatjövedelem negyedév/negyedév alapon 9%-kal, év/év alapon pedig 24%-kal bővülhetett. A nettó díjak és jutalékok ennél kisebb mértékben, 15,5%-kal bővülhettek éves összehasonlításban. A költségek az infláció miatt 6,5%-kal emelkedhettek negyedéves összehasonlításban.

Erste NetBroker
Kereskedjen közvetlenül
a magyar, az amerikai, az osztrák
és a német piacokon.
Részletek
Erste Netbroker Kereskedjen közvetlenül a magyar, az osztrák, a német és az amerikai piacon Részletek
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben