Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

ELEMZÉS

Richter: A Vraylar mérföldkő bevételnek és a devizákon elért nyereségnek köszönhető a magas növekedés

ÖTLETGYÁR MINI
ÖTLETGYÁR MINI2022. augusztus 1.   15:55

A Richter augusztus 3-án hajnalban teszi közzé második negyedéves jelentését. A gyógyszergyártó előrejelzésünk szerint 183,7 milliárd forintos árbevételt és 57 milliárdos adózott eredményt érhetett el. A rubel erősödésének...

A Richter augusztus 3-án hajnalban teszi közzé második negyedéves jelentését.

A gyógyszergyártó előrejelzésünk szerint 183,7 milliárd forintos árbevételt és 57 milliárdos adózott eredményt érhetett el.

A rubel erősödésének köszönhetően az orosz árbevétel 11%-kal 69 millió euróra emelkedhetett, míg a FÁK térség bevétele 4,7%-kal 95 millió euróra nőhetett. Az európai árbevétel elsősorban az Evra növekedésének köszönhetően 8,7%-kal 119 millió euróra bővülhetett. Az USA-ból származó bevételek 28,6%-kal ugorhattak, a Vraylar-hoz kapcsolódó royalty bevételek emelkedése és az erős dollár együttes hatásaként. A teljes árbevétel 17,9%-kal 183,7 milliárd forintra emelkedhetett, amihez a gyenge forint is jelentősen hozzájárult.

A marzsokat tekintve az inflációs környezetet ellensúlyozta a royalty bevétel további növekedése és az 5 millió dolláros mérföldkő bevétel a Vraylar MDD kezelésre szóló engedély benyújtásához kapcsolódóan. Az EBIT 22%-kal 44,3 milliárd forintra emelkedhetett előrejelzésünk szerint. A pénzügyi soron jelentős nyereséget érhettek el, főleg a rubel meredek erősödése miatt. A fentiek együttes hatásaként a Richter eredménye több, mint megduplázódhatott a tavalyihoz képest, és elérhette az 57 milliárd forintot a második negyedévben.

Erste NetBroker
Kereskedjen közvetlenül
a magyar, az amerikai, az osztrák
és a német piacokon.
Részletek
Erste Netbroker Kereskedjen közvetlenül a magyar, az osztrák, a német és az amerikai piacon Részletek
WEBINÁRIUM

Gazdasági körkép és várakozások

2024. április 12. - Beszélgetés Zsiday Viktorral a Hold Alapkezelő Zrt. közgazdászával és Bencze Lajossal, az Erste World vezetőjével.

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben