Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Jelentős támogatást nyert a PannErgy

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2013. április 2.   09:33

Piaci áttekintés- Csökkenéssel kezdték a hetet a tengerentúli börzék - 1.600 dollár alá esett az arany, 97 dollár közelében az olaj - Nyugodt mozgás a devizapiacon - Negatív hangulat az ázsiai tőzsdén - Pozitív hírt kapott a PannErgy - Oldalazást várunk a mai nap...

Piaci áttekintés
- Csökkenéssel kezdték a hetet a tengerentúli börzék
- 1.600 dollár alá esett az arany, 97 dollár közelében az olaj
- Nyugodt mozgás a devizapiacon
- Negatív hangulat az ázsiai tőzsdén
- Pozitív hírt kapott a PannErgy
- Oldalazást várunk a mai nap során
Nemzetközi hírek
USA
Európa
‐ Tegnap zárva tartottak a nyugat-európai piacok, így ma lesz a hét első kereskedési napja. ‐ Ciprussal kapcsolatban azonban érkeztek hírek a hétvégén, a Bank of Cyprus nagybetétesei a bank közleménye szerint akár a pénzük 60%-át is elveszíthetik. A 100 ezer eurónál nagyobb betétek 37,5%-át veszik el, de a betétesek forgalomképtelen részvényeket kapnak cserébe. További 22,5%- ot pedig befagyasztanak. ‐ Olaszországban továbbra sem sikerült kormányt alakítani, az köztársasági elnök Giorgio Napolitano időt kért a helyzet rendezéséhez. ‐ Egy közvélemény kutatás szerint a görögök többsége azt szeretné, hogy országuk továbbra is az euroövezet tagja maradjon, és nem akarja, hogy a drachmát ismét bevezessék. ‐ Az eurozónából az ipari beszerzési menedzser index márciusi, végleges számait publikálják 10 órakor.
Olaj, arany
‐ Az arany árát a csökkenő recesszió miatti félelem vitte alacsonyabb szintre, míg az amerikai könnyű kőolaj annak ellenére emelkedni tudott, hogy az USA készletei több hónapos csúcson vannak. A WTI 96,65 dolláron állt ma reggel.
Devizák
‐ A forint piacán tegnap is volt kereskedés, de nagy mozgásokat nem láthattunk. A hazai fizetőeszköz 303,3-ról 303,9 forintig gyengült, majd a reggeli kereskedésben 304,2-ről 303,9-ig erősödött. A devizapár egy korrekciós szakaszban van jelenleg, a napokban került a 20 napos mozgóátlag alá a kurzus, a következő támasz 301 forintnál látható. ‐ Az EUR/USD devizapárban sem voltak érdekes mozgások az elmúlt napokban. Egy pozitív korrekció zajlik, amelynek során 1,282-ről 1,285-ig emelkedett tegnap az árfolyam, és elérte az ellenállást jelentős 200 napos mozgóátlagot.
Távol-Kelet
‐ Összességében rossz volt a hangulat az ázsiai piacokon, lejtőre kerültek az indexek (Nikkei -1,09%, Hang Seng -0,01%, Shanghai -0,38%). ‐ Az ausztrál jegybank kamatdöntő ülést tartott, és kedd reggelre virradóan a vártnak megfelelően 3%- on hagyta az irányadó rátát. ‐ A Bank of Japan hétfő hajnalban publikálta a feldolgozóipari cégek indexét, ami Tankan névre hallgat. A mutató -12 pontról -8 pontra emelkedett, miközben a piac -7 pontra számított. Mindezek alapján további monetáris élénkítés is szóba jöhet.
Határidős piacok
- Pozitív tartományban a határidős piacok
Vállalati hírek
‐ Az E-Star közzétette a közgyűlési meghívójához köthető dokumentumokat, amelyben megjelenik a tavalyi 11.9 milliárd forintos veszteség. Ez a vártnak megfelelő, s a várható csődegyezségnek megfelelően számított érték. A következő csődegyezség április 26-án lesz, s a megismételt közgyűlésen április, 30-án a részvényesek jóvá is hagyhatják azt. ‐ Az Mtel jelenlegi pénzügyi vezérigazgatója, Thilo Kusch a Makedóniai egység vezérigazgatójaként folytatja pályafutását, mivel jelentős ügyfélszám csökkenés látható a cégnél. Az új pénzügyi vezérigazgató Szabó János lesz, aki eddig kontrolling igazgatóként dolgozott az Mtel-nél. Ugyanakkor a cég azt is közölte, hogy a Macedóniai leány 28 Mrd Ft osztalékot fizet a tavalyi év után, amiből 15,9 milliárd forint üti az Mtel márkát. Ez a korábbi éveknek megfelelő érték. ‐ A PannErgy ma tudatta a piaci szereplőkkel, hogy 2,8 Mrd Ft vissza nem térítendő támogatást nyert az államtól, amelyet üvegházfejlesztésre fordít, hogy a Miskolci geotermikus hőerőműben hasznosíthassa a keletkező hulladék hőt. Számításaink szerint a támogatás 150 forintot adhat a részvények értékéhez. Így ma jelentős árfolyam emelkedés várható.
Gazdasági hírek
‐ A 2012-es konszolidált költségvetés a várt 2,5 százalékos hiány helyett 2%-kal zárta a tavalyi évet, az önkormányzatok 207 Mrd Ft-os többletének köszönhetően. Így az idei 2,7 százalékos hiánycél teljesülése is tarthatóbbnak tűnik. Közben az IMF is megfogalmazta a véleményét az éve ország jelentésben. E szerint idén stagnálhat a GDP, jövőre pedig 1,2 százalékkal bővülhet. A költségvetési hiány uidén 3,2, jövőre 3,5 százalék lehet.
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben