Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

ERSTE Protect Express OneStar IT Hardware USD 22-25

MÖGÖTTES TERMÉK INFORMÁCIÓK
MÖGÖTTES TERMÉK INFORMÁCIÓK2022. január 11.   18:14

Az IT szektor továbbra is pozitív növekedési kilátásokkal bír. A mögöttes termékkosárban szereplő technológaiai cégek emellett a stabilabb vállalatok közé sorolhatók alacsony P/E és P/B piaci mutatóik alapján.

Dell Technologies Inc

  • A Dell Technologies számítástechnikai termékeket fejleszt és gyárt. A több mint 44 mrd dollár piaci kapitalizációval rendelkező cégnek jelenleg 158.000 alkalmazottja van, termékeit világszerte érétkesíti.
  • A termékeik között megtalálhatók a laptopok, asztali számítógépek, monitorok, nyomtatók, szoftverek, illetve egyéb termékek is.
  • A bevételeinek a 48,5%-ka az USA-ból származik, míg a maradék 51,5% pedig globálisan megoszlik a többi ország között.
  • A vállalat legnagyobb szegmense az ügyfél megoldásokkal foglalkozó részleg, ami a hardverek fejlesztésével foglalkozik, illetve a bevételek 51,2%-ért felel. Az infrastruktúra megoldásokkal foglalkozó részleg a bevételek 34,5%-át teszi ki és itt a szerveres megoldások és a tárhely megoldásoké a főszerep. A VMWare a bevételek 12,6%-át teszi ki.
  • Miután a vállalati fejlesztések ismét emelkednek, a Dell profitálhat a növekedő vállalati fejlesztésekből. 2022-ben 10%-13%-kal is növekedhet az értékesítések mértéke.
  • A VMWare tőzsdei debütálása miatt a cég sikeresen csökkenteni tudja az adósságát. Kiemelkedő FCF pozíció. A szektornak jó az értékeltsége és ahhoz képest a cég diszkonton kereskedik.
  • Forward P/E: 8,41
  • Árfolyam: https://www.bloomberg.com/quote/DELL:US
  • Célár: $63,20
  • Bloombergen szereplő elemzői ajánlások: 12 BUY, 8 HOLD, 1 SELL
  • Kockázatok: A tavalyi 60% körüli hozam után kisebb esély van további kiemelkedő hozam elérésére, főleg miután tőzsdére vitte a VMWare vállalatot, ami felülteljesítésért nagy részben felelt. Egyre nagyobb a verseny is és emiatt limitált a növekedési potenciál. Ugyan a PC értékesítések 2021 után tovább növekedhetnek, az ellátási lánc problémák megnehezíthetik a cég dolgát az első félévben.

Western Digital Corp

  • A Western Digital Corporation megoldásokat kínál a digitális tartalmak kezelésére, védelmére és használatra, beleértve a hang- és videóanyagokat is.
  • A közel 21 mrd dollár piaci kapitalizációval rendelkező vállalatnak 65.600 alkalmazottja van.
  • A vállalat termékei között megtalálhatók a merevlemezek, a SSD meghajtók, valamint az otthoni szórakoztató és hálózati termékek.
  • Az amerikai piac a bevételeinek a 22,4%-át teszi ki, illetve a bevételek 77,6%-ka pedig nemzetközileg megoszlik.
  • A vállalat bevételének a 48,6%-át a merevlemezek, illetve ehhez kapcsolódó termékek teszik ki, míg a másik 51,4%-t pedig az SSD meghajtókból és a fogyasztói technológiák értékesítéséből származik.
  • A vállalat értékeltsége a szektorhoz képest kedvezőbb, míg a növekedése is átlagon felüli. Mind a HDD, mind pedig az SSD árak 2025-re akár 60%-kal is megemelkedhetnek
  • Forward P/E: 6,99
  • Árfolyam: https://www.bloomberg.com/quote/WDC:US
  • Célár: $74,88
  • Bloombergen szereplő elemzői ajánlások: 20 BUY, 10 HOLD, 0 SELL
  • Kockázatok: Itt is ellátási lánc kockázatok vannak, ami miatt csökkenhet az értékesítések mértéke. Ugyan a kereslet megvan, viszont a cég nem tudja kielégíteni ezeket az igényeket. Természetesen ezek a kockázatok inkább rövidtávon árthatnak a cégnek. Ugyan a tárhelyek terrabyteonkénti ára csökken, mivel a cégek egyre nagyobb tárhelyeket gyártanak, növelni tudják az eszközök árait, ami hosszú távon pozitív lehet a cég számára. 2025-re viszont a vállalati merevlemezek értékesítése csökkenhet és az SSD veszi át a helyét.
WEBINÁRIUM

Gazdasági körkép és várakozások

2024. április 12. - Beszélgetés Zsiday Viktorral a Hold Alapkezelő Zrt. közgazdászával és Bencze Lajossal, az Erste World vezetőjével.

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben