Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

2%-ra lassult az amerikai GDP növekedés

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2021. október 28.   15:06

Az amerikai határidős indexek kisebb emelkedést mutatnak. A Dow Jones ipariátlag 0,2%-kal, az S&P 500 0,4%-kal, illetve a Nasdaq Composite index pedig 0,6%-kal kereskedik feljebb. A harmadik negyedévben az amerikai gazdaság 2%-kal növekedett, tehát nem sikerült felülmúlni a 2,8%-os elemzői konszenzust. Az...

Az amerikai határidős indexek kisebb emelkedést mutatnak. A Dow Jones ipariátlag 0,2%-kal, az S&P 500 0,4%-kal, illetve a Nasdaq Composite index pedig 0,6%-kal kereskedik feljebb.

A harmadik negyedévben az amerikai gazdaság 2%-kal növekedett, tehát nem sikerült felülmúlni a 2,8%-os elemzői konszenzust.

Az amerikai munkaerőpiac további javulást mutat, hiszen a friss munkanélkülisegély kérelmek száma 281.000-re csökkent, ami jobb, mint a befektetők által várt 288.000 friss kérelem. A tartós kérelmek száma és csökkent, méghozzá 2,24 millió kérelemre.

A Caterpillar, amerikai építőipari gépeket gyártó vállalat nyitás előtt jelentette a harmadik negyedéves teljesítményét, ami sikeresen felülmúlta az elemzői várakozásokat. A cég 12,4 milliárd dolláros bevételt produkált, felülmúlva a 11,84 milliárdos várakozást. A részvényenkénti eredmény 2,6 dollár lett túlteljesítve a 2,19 dolláros becslést. Az összes szegmensen belül jól teljesített a cég, viszont a magasabb bérköltségek és szállítás, illetve nyersanyag költségek rontották a cég üzemi eredményét. Nyitás előtt az árfolyam 1,8%-kal értékelődik fel.

A Mastercard részvényei 2,4%-kal feljebb cseréltek gazdát, miután a negyedéves teljesítménye jobb lett a várakozásoknál. Az 5 milliárd dolláros bevételhez 2,37 dolláros EPS társul, mindkettő felülmúlva a 4,95 milliárd dolláros bevétel és 2,18 dolláros EPS várakozást. A negyedév során a vállalat 4,3 millió saját részvényt vásárolt vissza, illetve 434 millió dollár értékben fizetett ki osztalékot.  

A Moody’s hitelminősítő vállalat is egy jó negyedévet tudhat maga mögött. Az 1,5 milliárd dolláros bevétel felülmúlta az 1,46 milliárd dolláros elemzői várakozást, illetve a 2,69 dolláros EPS is jobb lett, mint a 2,55 dolláros várakozás. A cég mindkettő szegmense felülteljesített, illetve éves szinten kétszámjegyű növekedést könyvelhetett el. Nyitás előtt szinte változatlan a cég papírja.

A tavalyinál jóval kedvezőbb pénzügyi teljesítmény húzhatja a Richter eredményét
ELEMZÉS

A tavalyinál jóval kedvezőbb pénzügyi teljesítmény húzhatja a Richter eredményét

A Richter a tervek szerint 2024. május 14-én hajnalban teszi közzé...

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor
AGRÁR SAROK

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor

Hatalmas a potenciál az ukrajnai sertésszektorban, de a sertéspestis és a háború ezt még erősen visszafogja. Ha e két tényező nyomása enyhül, és...

2024. május 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben