Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A BNP Paribas létszámot bővít Ázsiában - Európa Best Of

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2013. március 4.   10:20

Az ArcelorMittal 2015-re 15 millió tonnára akarja növelni a vasérc kitermelését. A cég eddig 1 milliárd eurót költött fejlesztésekre Afrikában. A projekt második fázisában az eddigi 4 millió tonnányi éves kapacitást 15 millió tonnára fogják bővíteni.


Az ArcelorMittal 2015-re 15 millió tonnára akarja növelni a vasérc kitermelését. A cég eddig 1 milliárd eurót költött fejlesztésekre Afrikában. A projekt második fázisában az eddigi 4 millió tonnányi éves kapacitást 15 millió tonnára fogják bővíteni.
Jó eredményeket mutat a Bayer nem operálható thromboemboliás pulmonalis hypertonia kezelésére szolgáló szere. A betegek jó eredményeket értek el, s jelentős javulást mutattak a 6 percnyi távolságra levő séta során. A cég február 11-én már benyújtotta engedélyeztetésre a szert az USA-ban és az EU- ban is. Így az ötödik World Symposium of Pulmonary Hypertension konferncián bemutatott eredmények nem okoznak árfolyamhatást.
A BMW csoport februári eladásai az USA-ban 2,2%-kal esetek vissza az előző évhez képest, összesen 25.613 darabot értékesítettek.
Itt az első fecske, Hölgyek, Urak! A BNP Paribas két részvényértékesítő kollégát vett fel Japánba, és egész Ázsiában 1.300 fővel kívánja növelni a részvényértékesítésre szánt munkavállalók számát azután, hogy Japánban beindult a gazdaság élénkítése. Ez azért nagyon meglepő hír, mert eddig csak a leépítésekről lehetett hallani a különböző cégektől.
A Daimler csoporthoz tartozó Mercedes eladásai 22%-kal megugrottak, így összesen 22.040 darab autót értékesítettek, ezen belül a Super Bowl szünetében is reklámozott C osztályú szedán típusból 7.302 darabot adtak el.
Az elmúlt öt év legerősebb februári eladásait publikálta a Fiat leányvállalata, a Chrysler az USA-ban. A leány 139.015 darab járművet értékesített, ami 4%-os bővülés az előző évhez képest. A Fiat olasz autóértékesítései azonban már nem sikerültek ilyen jól, 16,8%-kal 30.874 darabra estek az eladások, és az autógyártó piaci részesedése 28,5%-ra emelkedett.
Március 18-tól a Nokia már nem lesz az Eurstoxx50 index tagja.
A Siemens vezérigazgatója megszólalt a Financial Times-ban, s védte a mundér becsületét. Szerinte az elkövetkező öt évben 30 százalékkal fog növekedni az árbevétel az előző öt év átlagához képest. A rendelésállomány eléri a 100 milliárd eurót, és 1.500 projektből áll. Idén az árbevétel elérheti a 78 milliárd eurót, és 1 milliárdot takaríthatnak meg, amelyet további 3 milliárd követhet a beszerzésen elérhető árkedvezményekkel. A hír nem igazán tartalmaz új elemet szerintünk, így nem meglepő, hogy az árfolyam együtt mozog a piaccal.
A JP Morgan semlegesről felülteljesítőre emelte a Telefonica-ra kiadott ajánlását. A célárat 11 százalékkal 13 euróra csökkentette a venezuelai deviza leértékelésen elért 585 millió dolláros veszteség miatt. A JPM elemzői szerint a cég relatív alulértékeltsége meg fog szűnni, azaz az árfolyam emelkedni fog. Az Espirito nevű brókercég pedig eladásról tartásra minősítette le a Telefonica-t, míg a célárat 11 százalékkal 9,5 euróra megemelte. A gyorsjelentést követően a Goldman és a Barclays is pozitív véleményt fogalmazott meg a telefontársasággal kapcsolatban.
Leállt a Total egyik északi tengeri gázfeldolgozó állomása, a St. Fergus. A terminál napi 10 millió köbméter gázt dolgoz fel, a leállás időtartama egyelőre nem ismert. A kieső bevétel 2,7 millió euró lehet naponta, melynek éves eredmény hatása 1 milliárd euró, azaz a „szokásos” profit mintegy 10 százaléka lehet. A piac egyelőre nem aggódik az esemény miatt, hiszen ez csak egy terminál, amely akár újra is építhető. Vagyis a végső eredmény hatása jóval kisebb lehet a fentebb leírtnál.
Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés
AGRÁR SAROK

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés

Csekély változásokkal ugyan, de két év után kifulladni látszik a globális élelmiszerár-emelkedések csökkenő üteme. Áprilisban immár második...

2024. május 6.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben