Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Veregetjük a vállunkat

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. augusztus 9.   09:53

Erste kommentár Ugyan a magyar gyorsjelentési szezonnak még csak a közepén járunk, de ennek ellenére elmondhatjuk, hogy nincs okunk panaszra. A múlt héten jó eredményeket láthattunk a Richtertől, és a MOL-tól is....

Erste kommentár

Ugyan a magyar gyorsjelentési szezonnak még csak a közepén járunk, de ennek ellenére elmondhatjuk, hogy nincs okunk panaszra. A múlt héten jó eredményeket láthattunk a Richtertől, és a MOL-tól is. Sőt a társaságok továbbra is bizakodók. A MOL például akár az osztalékot is megemelné (rendkívüli osztalékkal, mint régen), ha a most látható pozitív üzleti folyamatok fennmaradnak. Apropó osztalék: ma forognak utoljára osztalékszelvénnyel a részvények a börzén, azaz még a ma vásárolt részvények feljogosítanak a 95 Ft-os osztalékra. Még a múlt hét híre volt a péntek este publikáló Waberer’s csodálatos eredménye, amely azt gondoljuk, hogy kellemes meglepetés volt a befektetők számára. Már nem csak a regionális és a biztosítási szegmens járul hozzá a profithoz, de a nemzetközi szegmens is, amelyben újra növekedésnek indult a kamionok száma, miközben a megrendelések száma is dinamikusan (20%+) növekszik. Remélhetőleg a héten jelentő Mtel és OTP sem fog csalódást okozni, és akkor a pénteken látott 50 ezer pont fölötti szint remélhetőleg nem csak átmeneti érték lesz a BUX indexben.


A mai napon csökkenéssel kezdte a napot a DAX, majd gyorsan átlovagolt a pozitív tartományba, pedig az órás dinamikus indikátor szerint nagyobb a valószínűsége a negatív tartományban való zárásnak. A BUX index is a negatív tartományban kezdett, ahonnan próbál kiemelkedni, de ez egyelőre nem sikerült neki.

A napokban elfogadhatja a Szenátus az infrastruktúra tervezetet

Az erős munkaerőpiaci riportnak köszönhetően a NASDAQ Composite Index 0,4%-ot csökkent, az S&P 500 Index azonban 0,2%-ot emelkedett, amivel új csúcson zárt a legnagyobb amerikai vállalatokat reprezentáló index.


A hétvégén a Szenátorok által benyújtott infrastruktúra csomagra vonatkozó változtatások nagyrésze már elfogadásra került, így a következő napokban a végleges csomag is elfogadásra kerülhet. Az 50 demokrata szavazatot 18 republikánus egészítette ki a változtatások elfogadása során, amivel a támogató szavazatok száma bőven meghaladja az elfogadáshoz szükséges 60 darabos minimumot. Chuck Schumer a héten a költségvetés keretösszegének 3.500 milliárd dolláros megnövelését is szeretné megszavazni, ami a családi támogatási csomag elfogadásának első lépése.


A hétvégén Warren Buffett cége, a Berkshire Hathaway jelentett második negyedéves eredményeket, ami felülmúlta a várakozásokat. A vállalat részvényenkénti eredménye 18.488 dollár lett, ami nagymértékben felülmúlta az elemzők által várt 14.215 dolláros szintet. Bevétel szempontjából a 96,5 milliárd dolláros eredmény szintén magasabb, mint a 83,7 milliárd dolláros várakozás. A cégen belül a legnagyobb nettó eredmény növekedés a vasúti szegmensben, közmű szegmensben és az energia szegmensben volt látható. A vállalatnak hatalmas készpénzállománya van, 144,1 milliárd dollár, de mivel Buffett nem talált alulértékelt vállalatot, amit megvásárolhat, így inkább saját részvényeket vásárolt vissza, méghozzá 6 milliárd dollár értékben.


Ma egy elég laza napvárható a piacokon, viszont a jelentési szezon folytatódik, méghozzá a Biontech fog jelenteni negyedéves teljesítményt.

Kína növekedése lassul

Ma Japánban és Szingapúrban a piacok zárva vannak ünnep miatt, viszont Kínában úgy néz ki, hogy az indexek magukra találtak. A Shanghai Composite index 1%-ot emelkedik, még a Hang Seng index pedig 0,8%-kal van magasabban.


Kínában az exportok növekedése lassult júliusban, hiszen csak 19,3%-kal emelkedett éves bázison a júniusi 32,2%-os növekedéshez képest. Az elemzők 20,8%-os növekedésre számítottak. Kínából ma kapunk inflációs adatokat.

Határidős piacok

Az európai és amerikai határidős indexek is csökkenést mutatnak ma reggel.

Waberer 2Q21: Visszatért a nemzetközi szegmens növekedési pályája

A Waberer’s kiváló eredményekről számolt be. A második negyedévben 6,1 millió euró nettó nyereséget termelt, szemben az egy évvel ezelőtti 11,5 millió eurós veszteséggel.


Az ITS szegmensben a teherautók számát 156-tal 2030-ra növelték, míg a járművezetők átlagos száma 2757-ről 2553-ra csökkent. Ugyanebben az időben a megrendelések száma 21,4%-kal nőtt. Ezeknek köszönhetően 39,8%-os árbevétel-növekedést és 0,7 millió eurós EBIT-et láthatunk.


A bevétel csaknem 25%-kal nőtt az RCL szegmensben köszönhetően a fellendülésnek és az új ügyfeleknek, amelyek elsősorban a hűtött raktározásból és szállítmányozásból vannak. A magasabb hozzáadott értékű szolgáltatásoknak és a növekvő volumennek köszönhetően a működési bevétel 142%-kal 4,1 millió euróra ugrott.


A másik szegmensben az értékesítés 9,4%-kal 19,1 millió euróra nőtt, az üzemi eredmény pedig 8,4%-kal 2,9 millió euróra emelkedett, köszönhetően a biztosítási szegmensben továbbra is magas jövedelmezőségnek.


A csökkenő nettó adósságnak és a növekvő 12 havi EBITDA-nak köszönhetően a nettó tőkeáttétel jelentősen, 1,7-re csökkent. (nettó adósság/EBITDA)


Az üzlet stabilizálása után a vállalat néhány vállalkozásfejlesztési projektet indított a lehetséges regionális felvásárlások feltérképezésére, új intermodális szolgáltatások elindítására és/vagy új saját raktárépítésre.


 


Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben