Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Ismét minden tekintet az amerikai jegybankra szegeződik

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2021. július 28.   16:14

Az amerikai piacok emelkednek a tegnapi korrekciót követően. Az S&P 500 és a Dow Jones 0,1%-os, míg a Nasdaq Composite 0,2%-o pluszban kereskedik. Ma este ismét kamatdöntő ülést tart a Federal Reserve, ahol a legfontosabb kérdés megint az eszközvásárlási program jövője lesz. Ezzel...

Az amerikai piacok emelkednek a tegnapi korrekciót követően. Az S&P 500 és a Dow Jones 0,1%-os, míg a Nasdaq Composite 0,2%-o pluszban kereskedik.

Ma este ismét kamatdöntő ülést tart a Federal Reserve, ahol a legfontosabb kérdés megint az eszközvásárlási program jövője lesz. Ezzel kapcsolatban nem várható érdemi bejelentés Jerome Powell-től a sajtótájékoztatón.

A fogyasztói bizalmi index júliusban 129,1 pontra emelkedett, ami 2020 februárja óta a legmagasabb szint. Ez továbbra is azt bizonyítja, hogy a harmadik negyedév erős lehet, és a kilátások minden téren jobbak lehetnek a következő időszakban.

A vártnál jobb számokat jelentett a Boeing. A társaság a második negyedév során 17 milliárd dolláros bevételt és részvényenként 40 centes eredményt ért el, ami messze felülmúlta a konszenzus 16,5 milliárdos dolláros és -81 centes becslését. Piacnyitás előtt 5,5%-os pluszban volt a papír.

A McDonald’s is felülmúlta a várakozásokat. A részvényenkénti 2,37 dolláros eredmény és az 5,89 milliárd dolláros bevétel is pozitív meglepetés volt az elemzők 2,1 dolláros és 5,57 milliárdos becsléséhez képest. A cég részvénye 1% körüli esést mutatott piacnyitás előtt.

A Pfizer második negyedéves jelentése is jobb volt, mint azt az elemzők várták. A gyógyszercég 1,07 dolláros EPS-t és 18,98 milliárdos bevételt generált, felülmúlva az elemzők által várt 0,97 dolláros egy részvényre jutó eredményt, míg a bevétel várakozásokat több, mint 8%-kal múlta felül. A vállalat 29%-kal 33,5 milliárd dollárra emelte meg a 2021-es árbevétel előrejelzését, miután a delta variáns egyre több országban van jelen. A jelentés szerint a második negyedévben 7,8 milliárd dollár értékben adott el vakcinát a Pfizer.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben