Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A nagyok szerint további emelkedés várható

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. július 22.   10:13

Erste kommentár Annak ellenére, hogy az elmúlt hónapban az amerikai kötvényhozamok csökkentek, ami azt mutatja, hogy a befektetők egyre kevesebb kockázatot vállalnak, a legnagyobb amerikai befektetési vállalatok még mindig...

Erste kommentár

Annak ellenére, hogy az elmúlt hónapban az amerikai kötvényhozamok csökkentek, ami azt mutatja, hogy a befektetők egyre kevesebb kockázatot vállalnak, a legnagyobb amerikai befektetési vállalatok még mindig optimisták a részvénybefektetésekkel kapcsolatosan. A JP Morgan, Blackrock és a Morgan Stanley szerint az elmúlt időszak kötvényhozam csökkenése nem ad aggodalomra okot. Szerintük ez egy pillanatnyi esés, viszont még mindig azt jelzi, hogy a globális gazdasági fellendülés folyamatban van. A kötvénypiac ralija túl messzire ment, és valószínűleg nem tükrözi a gazdaság fundamentumait, illetve kilátásait; valószínű, hogy a piac alulárazza a kamatemelést, ami további erősödést hozhat a piacon. Több oka van, amiért az alapkezelők optimisták a jelenlegi helyzetben. Sok bizonyíték vannak a gazdasági fellendülés folytatódására, miután rekord mennyiségű új állás keletkezik az amerikai gazdaságban. Az alapkezelők is egyetértenek azzal, hogy a likviditás és a növekedés - ami támogatja a kockázatosabb eszközöket - közeledik a ciklus csúcsához, viszont mielőtt elérünk ennek a gazdasági ciklusnak a csúcsáig, még emelkedés várható. A Goldman Sachs szerint az alacsony kötvényhozamok támogatják a kockázatosabb eszközök emelkedését, és pont ezért ajánlja vételre a részvényeket, és eladásra a kötvényeket a következő tizenkét hónapra. Ugyan az alapkezelők emelkedést várnak a részvényárfolyamokban, mégis azt mondják, hogy a hozamok emelkednek, de kisebb mértékben, mint eddig. Pont ezért a Goldman Sachs elkezdett a value részvények irányába menni, illetve a kevésbé ciklikus papírok felé, mint az egészségügy és a fogyasztói papírok.

A jelentési szezon folytatódik

Az amerikai indexek folytatták a bikapiacot, hiszen a tegnapi nap folyamán a Dow Jones index 0,8%-ot, az S&P 500 szintén 0,8%-ot, még a Nasdaq Composite index 0,9%-ot emelkedett a tegnapi kereskedési nap folyamán.


Piac zárás után jelentett a Texas Instruments, és sikeresen felülmúlta mind a bevétel, mind pedig az EPS várakozásokat, mégis több, mint 4%-ot esett a piac zárást követően. A cég bevétele 4,58 milliárd dollár lett felülmúlva az elemzők 4,35 milliárd dolláros várakozásait. A 2,05 dolláros EPS eredmény szintén jobb lett, mint az 1,83 dolláros előrejelzés. Annak ellenére, hogy egy erős negyedévet tudhat a cég maga mögött, mégis esett a cég részvénye, hiszen a bevétellel kapcsolatos előrejelzések nem ütik meg a várakozásokat. Annak ellenére, hogy a cég termékeik iránt nagy az igény a vállalat valószínűleg nem akart túl optimista előrejelzést adni, amit a Wall Street eladási hullámmal büntet.


Ma 119 cég fog Q2-es teljesítményt jelenteni, amik között megtalálhatók olyan cégek, mint az American Airlines, Southwest Airlines, AT&T és a Snap is.


A Johnson & Johnson gyógyszergyártó és három opioid forgalmazó megállapodott abban, hogy összesen 26 milliárd dollárt fizetnek több ezer állami és önkormányzati per megoldására az addiktív fájdalomcsillapítók kezelése miatt, amelyek amerikai közegészségügyi válságot okoztak.


Joe Biden amerikai elnök azt nyilatkozta tegnap, hogy az infláció emelkedik, ami visszavetette a konzervatívokat a hatalmas kiadási tervei miatt. Miután egy Republikánus megkérdezte, hogy mit fog tenni az emelkedő olaj, autó és élelmiszer árakkal, annyit mondott, hogy az áremelkedés annak köszönhető, hogy megszűntek a vírussal kapcsolatos szabályozások, és ezért növekszik az igény a termékek iránt. Továbbá arról is beszélt, hogy hosszú távon nem marad a magas infláció, és a jelenleg magasabb infláció teljesen normális, hiszen egy olyan időszakon vagyunk túl, amikor senki nem vett semmit.

Ázsia jól teljesít

Ázsiában a piacok emelkedtek, miután tegnap az amerikai indexek is kiemelkedő teljesítményt produkáltak. A Shanghai Composite index 0,2%-kal van feljebb, illetve a Hang Seng index pedig 1,7%-kal értékelődött fel. Japánban a piacok zárva vannak a mai napon.

Határidős piacok

Az európai és amerikai határidős indexek is a pozitív tartományban vannak.

A horvát miniszter szerint az INA tárgyalások a végső fázisban vannak

A Bloomberg értesülései szerint a horvát gazdasági miniszter, Tomislav Coric azt nyilatkozta, hogy a MOL-lal való tárgyalások a végső fázisban vannak. Azt nem volt hajlandó elárulni, hogy a tárgyalások befejezte közeledik, vagy a két fél közel áll a vételi megállapodáshoz. Coric februárban még azt mondta, hogy az év végére nyélbe üthető a MOL 49,2%-os INA részesedésének megvásárlása. Véleményünk szerint nem lehet eldönteni, hogy valóban közelben van-e a megállapodás. A tranzakciót részletek ismeretében lehet pontosan megítélni. A MOL nem zárkózik el, hogy eladja INA részesedését a horvát államnak.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben