Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A vártnál jobb negyedéves eredményt publikált a Total ma reggel - Európa Best Of

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2013. február 13.   10:49

Az európai országok kormányai arra kérték az ArcelorMittal-t, hogy halassza el a Franciaországban, Belgiumban, és Luxemburgban tervezett gyárbezárásokat. Az acélgyártó azonban a gyenge európai keresletre hivatkozva megtagadta a kérést.


Az európai országok kormányai arra kérték az ArcelorMittal-t, hogy halassza el a Franciaországban, Belgiumban, és Luxemburgban tervezett gyárbezárásokat. Az acélgyártó azonban a gyenge európai keresletre hivatkozva megtagadta a kérést.
A Banco Bilbao elnöke szerint a bank a konszolidáció következményeként 20%-ra növelheti piaci részesedését Spanyolországban. Az elmúlt hónapok alatt többször is jelentek meg hírek arról, hogy a Banco Bilbao és a Banco Santander is kisebb bankokat vásárol fel.
Az amerikai gyógyszer felügyeleti hatóság gyorsított eljárás keretében vizsgálja a Bayer csontáttétes prosztatarák kezelésére szolgáló készítményét. Az elsőbbségi státusz megadása pozitív, ugyanakkor várható volt a gyógyszer életmentő jellege miatt. A gyorsított eljárásnak köszönhetően akár már idén forgalomba kerülhet a gyógyszer a tengerentúlon.
Az Apple mintájára a BMW is egy speciális értékesítő személyzet kiképzési programját teszteli. Az iPad készülékekkel felszerelt speciálisan kiképzett „BMW Genius Everywhere” személyzet részletes információkkal látná el az érdeklődőket az autókkal kapcsolatban, de autókat nem értékesítenének. A „BMW Genius Everywhere” program legkorábban év végén kezdődne el élesben a tengerentúlon.
A DZ bank vételre minősítette fel a Lufthansa-t, a célárfolyam 17,5 euró.
A Nokia pakisztáni részlegének vezetője szerint az elkövetkező 5 évben 50%-ra fog emelkedni az okostelefonok értékesítési aránya. Az országban jelenleg havi 3 millió darab telefont értékesítenek, ezeknek a becslések szerint 12%-a hamisítvány.
A várakozások szerint február végén két új középkategóriás telefont mutat be a Nokia, mindkettő Windows 8 operációs rendszert futtat. A cég karácsony előtt a felső szegmensben erősített, az olcsó telefonok körében eddig is népszerű volt, azonban a középkategóriában nem volt igazán ütőképes ajánlata mostanáig, azt könnyedén uralta a Samsung. Most ebbe a felállásba hozhatnak némi izgalmat az új készülékek.
A Nokia Siemens Networks többedmagával nyerte azt a tendert, amelynek keretében a biztonságosabb kommunikáció érdekében egy 350 km-es vasútvonalon 35 állomás összekötetésére építik ki a cég GSM- R (GSM-Railway) rendszerét. Az új vonal része lesz az európai hálózatnak. A hír pozitív, de szerintünk nincs jelentős árfolyamhatása.
A vártnál jobb negyedéves eredményt publikált a Total ma reggel. Az adózott eredmény nagysága 3,1 milliárd euró, szemben a várt 3 milliárd euróval. Ez 13%-kal magasabb az előző évi értéknél, nagyrészt a magasabb olajárnak köszönhetően. A napi átlagos kitermelés 2,3 millió hordó olajegyenértékes szénhidrogén volt, 4%-kal alacsonyabb a tavalyi értéknél. A negyedévben a termelést rendkívüli események is csökkentették, mint amilyen a közeljövőben újrainduló Elgin olajmező leállítása, vagy a nigériai áradások miatti termeléskiesés. 2017-re a kitermelést napi 2,7 millió hordó olajegyenértékes szénhidrogénre kívánják növelni. Az olajkészletek helyettesítési aránya 93%, ami a jellemzően pesszimista becsléseknek köszönhetően feltételezhetően azt jelenti, hogy nagyobb olajkészletet tártak fel, mint amennyit kitermeltek. Az olajkészletek feltárására fordított költségek jövőre 2,8 milliárd dollárt fognak elérni és a helyettesítési arány feltételezhetően 100% fölé emelkedik, melyet a vállalat jelenlegi üzleti politikája, a már többször említett portfolió átalakítás is támogat. A Total 2,34 dolláros osztalék kifizetésre tett javaslatot.
Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés
AGRÁR SAROK

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés

Csekély változásokkal ugyan, de két év után kifulladni látszik a globális élelmiszerár-emelkedések csökkenő üteme. Áprilisban immár második...

2024. május 6.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben