Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Mozgalmas nap elé nézünk

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2014. július 24.   09:12

Mozgalmas nap elé nézünk, hiszen Amerikában és Európában is tovább terjed a gyorsjelentési láz és olyan globális szinten is meghatározó vállalatok fognak ma publikálni, mind a Ford, a Starbucks, az Amazon vagy a Coca-Cola, míg az öreg kontinensről a BASF és a Nokia okozhat meglepetéseket második negyedéves eredményével. Talán még a gyorsjelentéseknél is nagyobb...

Mozgalmas nap elé nézünk, hiszen Amerikában és Európában is tovább terjed a gyorsjelentési láz és olyan globális szinten is meghatározó vállalatok fognak ma publikálni, mind a Ford, a Starbucks, az Amazon vagy a Coca-Cola, míg az öreg kontinensről a BASF és a Nokia okozhat meglepetéseket második negyedéves eredményével. Talán még a gyorsjelentéseknél is nagyobb izgalom övezi majd az amerikai munkaerő-piaci adatokat, ugyanis Janet Yellen ennek alakulásától tette függővé az első kamatemelést. Így várhatóan az elkövetkező hónapokban a befektetők árgus szemekkel fogják figyelni ennek a mutatónak az alakulását és már megint kezdődik a jól ismert régi játék. A jó hír is lehet rossz hír és fordítva, mert a jó adat kamatemelést jelent, azt pedig nem feltétlen szereti a piac. A délelőtti kereskedésben oldalazásra érdemes berendezkedni, jelentősebb mozgásra csak a délután folyamán megjelenő adatok tükrében várható. Itthon a Richter árfolyamát érdemes szemmel tartani, ugyanis a tegnapi kereskedésben a rendkívül fontos 4000 forintos támaszszinthez érkezett az árfolyam, ami megfoghatja a napok óta tartó esést. 2014. július24
Piaci áttekintés
- Tovább szárnyal a Facebook
- Oroszország tovább szorongatná Ukrajnát
- 103 dolláron a WTI, 1.300 dollár alá esett az arany ára
- Tovább folytatódott a forint erősödése
- Vegyes adatok mozgatták Ázsiát
- Oldalazásra számítunk a mai kereskedésben
Nemzetközi hírek
USA
- Az amerikai tőzsdék sikeresen függetlenítették magukat az orosz-ukrán és a gázai konfliktus okozta európai árfolyameséstől, sőt az S&P 500 index új csúcsra futott (DOW index -0,16%, Nasdaq index +0,40%, S&P 500 index +0,18%).
- A várva-várt Facebook gyorsjelentés mosolyt csalt a szánkra. A havi aktív felhasználók száma 14%- kal, 1,32 milliárd főre emelkedett, továbbá a napi felhasználók száma 19%-kal 829 millió főre emelkedett az egy évvel korábbi adatokhoz képest. Az árbevétel 61%-kal 2,91 milliárd dollárra nőtt, miközben az adózott eredmény duplázodott. Előbbi esetében a hirdetési bevételek 61%-os növekedése sokat nyomott a latba. Nem mellékes az az információ sem, hogy a mobil hirdetések bevételei a bázisidőszaki 40% után immáron 62%-át adják a csoportszintű bevételeknek. A társaság részvényei 5,5%-kal emelkedtek a zárás után.
- Az AT&T második negyedéves eredményei 7,2%-kal estek a magasabb költségeknek köszönhetően. A bevételek év/év alapon 1,6%-kal emelkedtek, 32,6 milliárd dollárra. A menedzsment szerint tartható az idei évre megfogalmazott bevétel várakozás, és ne felejtsük el, hogy a DirecTV felvásárlása is még folyamatban van.
- A General Motors 717 950 darab autót kénytelen visszahívni ülésbeállítási problémák miatt. Az idei évben már 29 millió járművet rendeltek vissza a gyárba, ami igencsak rányomja majd a bélyeget a mai piacnyitás előtt megjelenő második negyedéves eredményre.
- A délután folyamán publikálják az amerikai munkaerő-piac legfrisebb statisztikáit. A heti friss és a tartós munkanélküli segélykérelmek számában is emelkedést prognosztizálnak az elemzők (308 ezer és 2,51 millió fő).
- Gyorsjelentési fronton a kalapból a Ford, a Caterpillar, az Amazon.com, a Starbucks számait emelnénk ki. 2014. július24
Európa
- Az európai piacok a kezdeti árfolyamemelkedést a nap végére ledolgozták és nulla körüli szinteken zártak (FTSE 100 index +0,04%, DAX index +0,20%, CAC 40 index +0,16%). Ebben szerepe lehetett annak, hogy két ukrán katonai repülőgépet lelőttek a szakadárok, illetve, hogy Oroszország a teljes ukrán élelmiszerimportot betiltaná. Mindeközben Angela Merkel a vártnál gyorsabb beavatkozást sürget. Egyes dokumentumok szerint a legdurvább szankció az orosz olaj- és gázimport betiltása lenne.
- A Financial Times értesülései szerint az EU megtiltaná az európai befektetőknek bármilyen orosz kötvény vagy részvény vásárlását, amit a legnagyobb orosz bankok bocsátottak ki. Az orosz államkötvényekre kezdetben nem vonatkozna a szankció.
- A délelőtt folyamán záporoznak majd az európai (francia, német, euró zóna) feldolgozó- és szolgáltatóipari beszerzési menedzser indexek, így érdemes lehet az EUR/USD kurzus mozgását is figyelni a főbb indexek mellett.
Olaj, arany
- A WTI ma reggel 103 dollárig tudott erősödni annak a hírnek a hatására, hogy az USA nyersolajkészlete 4 millió hordóval 371,1 millió hordóra csökkent. A termékek esetében viszont növekedés volt, mind a benzin, mind a dízel nőtt 3,4 millió, illetve 1,6 millió hordóval. A piac spekulál arra is, hogy az Oroszország elleni szankciók érintik-e az orosz olajkínálatot vagy sem. Az arany 1.300 dollár alá esett, elsősorban a részvénypiaci rallinak köszönhetően, mivel a befektetők a kockázatosabb eszközöket keresték. A dollár erősödése sem tett jót az arany megítélésének. A piac már a FED stimulus hamarabb történő csökkentésére számít, ami negatív lehet az arany árfolyamára.
Devizák
- A többi feltörekvő devizához hasonlóan a forint is erősödni tudott az euróval szemben a tegnapi kereskedésben, de a mértéke lényegesen kisebb volt, mint kedden, amikor az MNB bejelentette a kamatvágási ciklus végét. Az EURHUF árfolyam átmenetileg 307 alatt is járt, azonban végül 307,1-ig visszahúzták.
- Visszafogott mozgás jellemezte az EURUSD párt. A keddi nagy dollárerősödést követően tegnap alig mozdult kurzus értéke, ma azonban tovább folytatódhat a dollár erősödése és ezzel az EURUSD további csökkenése. A devizapár szempontjából a 14:30-kor érkező USA munkaerő-piaci adatokat lesz érdemes figyelni, ugyanis Janet Yellen legutóbbi meghalgatásán arról beszélt, hogy ha a munkaerő-piaci folyamatok továbbra is ilyen ütemben javulnak, akkor hamarabb jöhet a kamatemelés, mint a piac 2015 közepi várakozása. Ha a vártnál jobb adatok jelennének ma meg, azzal még korábbra kezdenék el várni az amerikai kamatemelést, ez pedig még tovább erősítené a dollárt az euróval szemben.
Távol-Kelet
- A Shanghai index 1,1%-kal emelkedett, miközben a Hang Seng 0,5%-os emelkedésével áttörte a lélektani 24 000 pontos értéket a mai kereskedésben. A vártnál gyengébb japán makroadat hatására a Nikkei 0,4%-ot esett. 2014. július24
- A júliusi előzetes adatok alapján a HSBC által kalkulált beszerzési menedzserindex a várt 51,0 pont helyett 52,0 lett, ami jelentős emelkedés az előző havi 50,7 pontos értékhez képest. A vártnál kedvezőbb adat jelentős emelkedést váltott ki a shanghai és a hongkongi tőzsdén is.
- Júniusban a japán export 2,0%-kal maradt el az egy évvel korábbi értéktől, miközben az elemzők 1,0%-os emelkedésre számítottak. Az import nagyjából a várakozásoknak megfelelően alakult, 8,4%- os bővülés volt látható, miközben a piaci konszenzus 8,3% volt. A gyenge exportadatot megsínylette a japán tőzsde mai teljesítménye is.
- A második negyedéves dél koreai GDP 3,7%-kal haladta meg az egy évvel korábbi értéket, miközben a piaci várakozás ennél valamivel alacsonyabb, 3,6%-os éves növekedés volt.
Határidős piacok
- Mind az amerikai, mind pedig az európai határidős piacok vegyesen szerepelnek
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben