Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Kiegyenlítődés

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. április 28.   09:54

Erste kommentár A tegnapi gyorsjelentésekre már vegyes árfolyamreakció született. Megint alapvetően felülteljesítést láthattunk. Ahol ez csak kismértékű volt, pl. a Microsoft, ott az eredmény...

Erste kommentár

A tegnapi gyorsjelentésekre már vegyes árfolyamreakció született. Megint alapvetően felülteljesítést láthattunk. Ahol ez csak kismértékű volt, pl. a Microsoft, ott az eredmény közzétételét követően negatív árfolyamreakciót láthattunk, míg az Alphabet vagy az AMD esetében pozitív volt a reakció. A Google anyavállalatának esetében az eredmény nem 50, hanem inkább 150 százalékkal emelkedett, aminek meg is lett a megfelelő jutalma. Az AMD nemcsak meghaladta a várakozásokat, de a cég az idei árbevétel előrejelzését is megemelte a korábbi 37 százalékról 50 százalékra. Ezzel a gyenge indulást követően mostanra kiegyenlítetté vált a mezőny, amely az index árfolyamában alapvetően oldalazásként csapódik le. A mai napon a technológiai részvények esetében elsősorban az Apple és a Facebook eredményét várhatjuk izgalommal. Az utóbbi piaczárás után teszi majd közzé az eredményét, s mind a két esetben jelentős profitbővülésre számíthatunk.


A mai napon a DAX visszafogott emelkedéssel indította a napot, s ez valószínűleg így is maradhat, azaz maradhat az oldalazás. A BUX pedig éppen hogy csak eltér a nulla elmozdulástól, de azt is inkább lefelé teszi.

Sorra jelentenek a cégek

Változatlan értéken zárta keddi kereskedést az S&P 500 index. Az energiaszektor felülteljesített, a legnagyobb veszteséget pedig a közműszektor mutatta.


Biden a következő 10 évben 80 milliárd dollárral növelné az amerikai adóhivatal, az IRS költségvetését. Nehéz elképzelni, mi lehetne ennél hatékonyabb módja a kormányzati költekezésnek, az adminisztráció becslése szerint ugyanis ezzel a beruházással 700 milliárd dollárral emelkedne az adóbevétel a következő 10 év során. Az IRS legfrissebb számítása szerint a nem megfelelő erőforrások miatt 2011 és 2013 között évente legalább 380 milliárd dollár adóbevételtől esett el a szövetségi kormány. Charles Rettig, az IRS vezetője szerint viszont mára akár az évi 1.000 milliárdot is elérheti a be nem gyűjtött adók összege.


Erős számokat jelentett a Microsoft. A szoftvervállalat 41,7 milliárd dolláros bevételt és részvényenként 2,03 dolláros eredményt ért el harmadik pénzügyi negyedévében, ami meghaladta az elemzők által várt 41,1 milliárdot és 1,78 dolláros profitot. Új előrejelzést nem közölt a társaság.


Az Alphabet is pozitív meglepetéssel szolgált. Az első negyedévben elért 55,3 milliárd dolláros bevétel és a 26,3 dolláros részvényenkénti eredmény jobb volt mint amire a konszenzus számított (51,6 milliárd és 15,6 dollár). A részvény visszavásárlási programot további 50 milliárd dollárral növelte meg a vezetőség.


A Visa sem lóg ki a sorból. A vállalat 5,73 milliárd dolláros bevételt és részvényenként 1,38 dolláros eredményt ért el második pénzügyi negyedévében, ami meghaladta az elemzők által várt 5,55 milliárdot és az 1,27 dolláros eredményt. Előrejelzést nem tett közzé a menedzsment.

Erősödik a kiskereskedelmi forgalom Japánban

Enyhén pozitív hangulatban folytatódik a hét Ázsiában. A Nikkei 225 0,5%-ot, a Hang Seng 0,1%-ot emelkedik, a CSI 300 index pedig változatlan a záráshoz közeledve.


Februárhoz mérve márciusban 1,2%-kal emelkedett a kiskereskedelmi forgalom Japánban. Az elemzők 0,6%-ra számítottak. Év per év alapon 5,2%-kal emelkedett a forgalom, ami szintén meghaladta a 4,7%-os konszenzust.

Határidős piacok

Alapvetően pozitív hangulat uralkodott a határidős piacokon, a főbb indexek közül egyedül a Dow volt kis mínuszban.

Később jelent a Richter

A Richter az eredetileg kommunikált május 7-ről május 10-re tette át az I. negyedéves eredmény közzétételét.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben