Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Az ArcelorMittal az elmúlt 3 év leggyengébb eredményéről számolt be - Európa Best Of

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2013. február 6.   10:34

Az ArcelorMittal az elmúlt 3 év leggyengébb eredményéről számolt be ma reggeli jelentésében a gyenge európai acélipari kereslet következményeként, azonban még így is sikerült felülmúlnia az amúgy is pesszimista várakozásokat. Az árbevétel 19,3 milliárd dollár lett, szemben a várt 19,2 milliárddal, míg az EBITDA 7,1 milliárd dollár lett a várt 6,96...


Az ArcelorMittal az elmúlt 3 év leggyengébb eredményéről számolt be ma reggeli jelentésében a gyenge európai acélipari kereslet következményeként, azonban még így is sikerült felülmúlnia az amúgy is pesszimista várakozásokat. Az árbevétel 19,3 milliárd dollár lett, szemben a várt 19,2 milliárddal, míg az EBITDA 7,1 milliárd dollár lett a várt 6,96 milliárd dollárral szemben. Az éves árbevétel a vártnak megfelelően 84,2 milliárd dollár lett. A vállalat megerősítette, hogy részvényenként 0,2 dollár értékű osztalékot fog fizetni. A 2013-as évre árbevétel és EBITDA tekintetében is növekedést várnak, a cég 2- 3% közötti árbevétel előrejelzése kissé pesszimistább az elemzők által várt 3,2%-nál. A vállalat pénzügyi igazgatója elmondta, hogy az első negyedév határozottan erősebb lesz, mint a tavalyi negyedik negyedév volt.
A Daimler globális értékesítései 8,1%-kal növekedtek tavaly januárhoz képest, ami 102.180 darab eladott gépjárművet jelent. A legnagyobb növekedés Kínában volt (+15%).
A Berenberg követni kezdte az E.ON részvényeit, az ajánlás eladás, a célárfolyam pedig 11,6 euró.
A Lufthansa érdekes kísérletben vesz részt az Airbus-szal közösen. A kísérlet során a repülőgépek kis részét cápabőrrel borítják be, hogy teszteljék az anyag viselkedését repülés közben. Azt várják ugyanis, hogy a speciális burkolat miatt a jobb aerodinamikai tulajdonságoknak köszönhetően csökken a turbulencia és a légörvények a repülőgép körül, ami mellesleg az üzemanyag fogyasztásra is kedvezően hatna. A kísérlet jelenleg két gépet érint, mindkettőre 8 darab 10*10 cm-es cápabőr réteget rögzítettek. A kísérletek 2013 nyarán fejeződnek be. A hírnek nincs közvetlen árfolyamhatása, azonban az innovatív gondolkodás hosszabb távon előnyt jelenthet a vállalat számára.
Igaznak bizonyultak azok a korábbi hírek, mely szerint a Nokia és az indiai kormány adóvitába keveredett. A most publikált dokumentumok szerint India azzal vádolja a mobilgyártót, hogy 2,4 milliárd dollárral tartozik az államnak a korábbi adóelkerülések eredményeként. Ha a vádak igaznak bizonyulnak, akkor az részvényenként 40 euró cent körüli extra költséget jelentene. A hír negatív, azonban komoly árfolyamhatás csak a későbbiekben jelentkezhet, de csak akkor, ha az adócsalás ténye bebizonyosodik.
A BofaML elemzői szerint a Nokia-nak növekvő versennyel kell szembenéznie a mobiltelefonok valamennyi szegmensében. A következő hónapokban piacra kerülő felső kategóriás okostelefonok nagy nyomást jelentenek a Nokia telefonok eladási áraira, ami kedvezőtlenül érinti a marzsokat. A Microsoft és a Huawei 4Afrika együttműködése negatívan érintheti a Nokia Asha és alacsony kategóriás Lumia telefonjainak eladásait.
A Siemens már eddig is erős volt a szélenergia üzletágban, de most további fejlesztéseket tervez. Jelenlegi legelterjedtebb típusa 3,6MW kapacitású, ennek továbbfejlesztett változatát, a 4MW-os kapacitásút már be is mutatták, azonban a cég még nagyobb babérokra tör, ugyanis 10MW kapacitás elérését tűzte ki célul 2020-ig.
A Total meghosszabbította a tárgyalásokat a TIGF eladásáról a Snam, az Electricite de France és a Government of Singapore Investment alkotta konzorciummal. A cég 5000 km hosszú nagynyomású gázhálózatot és gáztározókat birtokol, melyért a Total 2,4 milliárd eurót szeretne kapni. Az eladás része a korábban meghirdetett programnak, nevezetesen, hogy a Total 15-20 milliárd dollár értékben adna el nem alaptevékenységéhez tartozó eszközöket 2012 és 2015 között, hogy aztán kitermelésre és olajkutatásra fordítsa a pénzt. A hírnek nincs jelentős hatása az árfolyamra.
A ciprusi hatóságok megadták a Total számára a kitermelési engedélyt a 10-es és a 11-es számú blokkban is.
A BofaML levette európai listájáról az Unicredit papírjait.
Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés
AGRÁR SAROK

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés

Csekély változásokkal ugyan, de két év után kifulladni látszik a globális élelmiszerár-emelkedések csökkenő üteme. Áprilisban immár második...

2024. május 6.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben